Eerste ervaring met de Acer Liquid Z6 Plus: degelijk design

AMSTERDAM – De Acer Liquid Z6 Plus biedt op papier veel smartphone voor weinig geld: een 5,5 inch full HD-scherm, een achtkernige MediaTek 6753-processor die 1,5 GHz klokt en 3 GB aan werkgeheugen. Ook de 13-megapixelachtercamera en de batterijcapaciteit van maar liefst 4080 mAh lijken op papier erg goed voor de prijs van 250 euro. Tijd om onze eerste indruk van de smartphone met je te delen!

Acer Liquid Z6 Plus

Robuust Design

De voorkant van de Acer Liquid Z6 Plus is van glas, terwijl de achterkant en zijkanten van metaal zijn. Het ontwerp is een beetje saai, maar voelt wel goed aan. De telefoon ligt lekker in de hand en de knoppen aan de zijkant voelen stevig aan. Het is in één woord samen te vatten: degelijk.

Wat wel een beetje verbazingwekkend is, is dat de Z6 Plus zowel met een fysieke als virtuele thuisknop uitgerust is. Of dit nou echt handig werkt, hebben we nog niet kunnen testen. Maar aangezien we dit bijna nooit zien, vonden we het toch het vermelden waard.

Mooi scherm

De Acer Liquid Z6 Plus heeft een 5,5 inch full HD-scherm. Dat ziet er op het eerste gezicht redelijk goed uit. Het oogt rustig en kleuren lijken mooi uit te komen. De kijkhoek ziet er ook goed uit. Kleuren worden iets witter als je het toestel veel kantelt, maar het scherm blijft goed leesbaar.

 

Prestaties overtuigen nog niet

De Acer Liquid Z6 Plus aangedreven door een MediaTek 6753-processor in combinatie met 3 GB aan werkgeheugen. De chipset klokt maximaal 1,5 GHz en heeft acht kernen. De prestaties van de Liquid Z6 Plus overtuigen op het eerste gezicht niet, maar dit komt omdat het hier nog om een prototype ging met beta-software d’r op. Gelukkig lijken de 3 GB aan RAM wel hun werk meer dan goed te doen. Het wisselen tussen apps ging bij de eerste tests namelijk heel snel.

Software

De Acer Liquid Z6 Plus draait op een schone versie van Android 6.0.1 Marshmallow. Deze is fijn en met de interface hebben we dan ook absoluut geen problemen. Waar we wel een probleem mee hebben, is de hoeveelheid bloatware die Acer meelevert. Cars Racing, Danger Dash, Puffin en Opera Max zijn slechts een paar voorbeelden van de apps die de fabrikant standaard op het toestel installeert. En dan zijn de eigen apps van Acer nog buiten beschouwing gelaten.

Conclusie

Op de eerste indruk overtuigt de Acer Liquid Z6 Plus nog niet volledig, maar we hebben hier een preproduction-telefoon in handen gehad. Het scherm oogt mooi en het design is robuust, maar daar staan wat minpunten tegenover. Zo klinkt het geluid matig, voelt de telefoon wat traag aan en levert Acer een behoorlijke lading bloatware mee. In onze review kunnen we pas een definitief oordeel vellen aangezien we dan pas een productiemodel in handen krijgen.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters