Eerste ervaring Apple iPhone 3GS

Gisteren ging de iPhone 3GS in de verkoop met daaraan voorafgaand een leuk launch-event in Almere. Wij waren hier aanwezig en kregen een iPhone 3GS mee, die wij de komende tijd zullen testen. Hier onze eerste ervaringen.

iPhone 3GS vs iPhone 3G vs Samsung i8910 HD vs N97

Een week na de Amerikaanse lancering, vond gisteren de Nederlandse lancering van de iPhone 3GS plaats. In Almere gingen de eerste 200 iPhones over de toonbank en speciaal daarvoor had T-Mobile een grote tent opgezet voor de T-Mobile-winkel. Ook voor de pers was hier een bijeenkomst en natuurlijk was All About Phones hierbij ook aanwezig. Op deze bijeenkomst kregen wij een review-exemplaar van de 3GS mee en wij zullen dit toestel de komende week gaan testen, maar vooruitlopend op onze uitgebreide review delen we hier alvast wat eerste ervaringen.

Wat ons eigenlijk meteen opviel, was dat de iPhone 3GS echt helemaal niets verschilt met de 3G qua design. Er staat zelfs niet een tekst of logo op waaraan te herkennen is dat het om de 3GS gaat. Als je hem aanzet merk je echter wel direct het verschil, het toestel is inderdaad een stuk sneller dan de originele iPhone 3G. Zelfs zo snel, dat we bij het uitvoeren van onze snelheidstest in de webbrowser eerst dachten dat de pagina nog geheel in de cache van de browser stond bij de 3GS. Hierover lees je binnenkort meer in onze volledige review. Buiten de snelheid merk je echter niet zo’n groot verschil, de grootste twee updates zijn nog de camera en het feit dat de 3GS een kompas heeft, maar dat is niet iets wat je meteen merkt.

iPhone 3GS vs iPhone 3G

De iPhone 3GS voelt prima aan in je handen, stevig en lekker slank. Over het probleem met de haarscheurtjes dat zich voordeed op de iPhone 3G kunnen we natuurlijk nog niets zeggen, dat zal pas na ongeveer een maand blijken. De interface van het toestel is echt heel mooi, hij werkt snel, ziet er gelikt uit, heeft mooie effecten en is zonder enige handleiding te begrijpen. Ook leuk is de feature dat je, als je vanuit je eerste standby-pagina met je vinger naar rechts schuift, in een schermpje komt waar je je iPhone kunt doorzoeken. Veel meer kunnen we nu nog niet echt zeggen over het toestel, maar als je nu alvast meer wilt weten kun je een aardig idee van de 3GS krijgen door onze iPhone 3G review nog eens door te lezen. Stay tuned voor onze volledige review.

iPhone 3GS

 

iPhone 3GS achter

 

iPhone 3GS vs Samsung Jét

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters