Eerste ervaring Apple iPhone 3GS

Gisteren ging de iPhone 3GS in de verkoop met daaraan voorafgaand een leuk launch-event in Almere. Wij waren hier aanwezig en kregen een iPhone 3GS mee, die wij de komende tijd zullen testen. Hier onze eerste ervaringen.

iPhone 3GS vs iPhone 3G vs Samsung i8910 HD vs N97

Een week na de Amerikaanse lancering, vond gisteren de Nederlandse lancering van de iPhone 3GS plaats. In Almere gingen de eerste 200 iPhones over de toonbank en speciaal daarvoor had T-Mobile een grote tent opgezet voor de T-Mobile-winkel. Ook voor de pers was hier een bijeenkomst en natuurlijk was All About Phones hierbij ook aanwezig. Op deze bijeenkomst kregen wij een review-exemplaar van de 3GS mee en wij zullen dit toestel de komende week gaan testen, maar vooruitlopend op onze uitgebreide review delen we hier alvast wat eerste ervaringen.

Wat ons eigenlijk meteen opviel, was dat de iPhone 3GS echt helemaal niets verschilt met de 3G qua design. Er staat zelfs niet een tekst of logo op waaraan te herkennen is dat het om de 3GS gaat. Als je hem aanzet merk je echter wel direct het verschil, het toestel is inderdaad een stuk sneller dan de originele iPhone 3G. Zelfs zo snel, dat we bij het uitvoeren van onze snelheidstest in de webbrowser eerst dachten dat de pagina nog geheel in de cache van de browser stond bij de 3GS. Hierover lees je binnenkort meer in onze volledige review. Buiten de snelheid merk je echter niet zo’n groot verschil, de grootste twee updates zijn nog de camera en het feit dat de 3GS een kompas heeft, maar dat is niet iets wat je meteen merkt.

iPhone 3GS vs iPhone 3G

De iPhone 3GS voelt prima aan in je handen, stevig en lekker slank. Over het probleem met de haarscheurtjes dat zich voordeed op de iPhone 3G kunnen we natuurlijk nog niets zeggen, dat zal pas na ongeveer een maand blijken. De interface van het toestel is echt heel mooi, hij werkt snel, ziet er gelikt uit, heeft mooie effecten en is zonder enige handleiding te begrijpen. Ook leuk is de feature dat je, als je vanuit je eerste standby-pagina met je vinger naar rechts schuift, in een schermpje komt waar je je iPhone kunt doorzoeken. Veel meer kunnen we nu nog niet echt zeggen over het toestel, maar als je nu alvast meer wilt weten kun je een aardig idee van de 3GS krijgen door onze iPhone 3G review nog eens door te lezen. Stay tuned voor onze volledige review.

iPhone 3GS

 

iPhone 3GS achter

 

iPhone 3GS vs Samsung Jét

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ifan -

  heb jij ooit een kompas van 2 gram gezien? 2 gram extra is te negeren 😉
  Is de phone trouwens zwaarder als hij "vol" zit met 32G muziek?

 2. said -

  "Wat ons eigenlijk meteen opviel, was dat de iPhone 3GS echt helemaal niets verschilt met de 3G qua design"

  Dat is niet waar Iphone staat op de achterkant nu in het chrome geschreven::Y

 3. Miezl -

  De updates hebben mij i.i.g. overgehaald om nu wel voor de Iphone te gaan :Y
  Hoe je het ook bekijkt, de Iphone is nog altijd het grote voorbeeld voor de concurrent 😉
  Het feit dat de Iphone ook voor de diverse soorten softwareontwikkelaars interessant is, maakt het voor mij extra interessant! Zo kun je voor al je doeleinden wel wat vinden in de Appstore, ideaal!

 4. Youri -

  Ik vind de 3G S te duur om te "updaten" aangezien er weinig is veranderd. Wel de moeite waard om hem te kopen als je eerste iphone. Alhoewel ik de prijs ook zo wat aan de hoge kant is.

  1. Danijel -

   Ben ik zeer zeker met je eens! Het is een leuk toestel en een leuke eerste iPhone, maar een opvolger wil ik het niet noemen. Meer een update 🙂

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters