Eerste ervaring HTC Desire Z

Na twee jaar wachten heeft HTC eindelijk weer een Android-telefoon gemaakt met een toetsenbord. De Desire Z heeft haar naam te danken aan het Z-vormige mechanisme om het toestel uit te klappen. Een nieuw pareltje lijkt geboren.

HTC Desire Z

De aankondiging van de Desire Z had jammer genoeg een relatief kleine lading doordat de het toestel al in Amerika twee dagen van te voren aangekondigd was door T-Mobile. Desondanks is de Desire Z een zeer welkome gast in het Android-segment en volgens de country manager van HTC Benelux Mark Moons, was de Desire Z de laatste schakel van de fabrikant om het Android-aanbod compleet te maken van de fabrikant. De Desire Z is welgeteld het tweede Android-toestel van HTC met een volledig qwerty-toetsenbord en gaat de directe concurrentie aan met de Motorla Milestone 2. De Desire Z heeft naast het standaard toetsenbord ook een tweetal extra toetsen die zelf geprogrammeerd kunnen worden aan een bepaalde actie in Android. Daarnaast is het schuifmechanisme sterk aangepast waardoor het toestel plat kan blijven en stevig is als hij uitgeschoven is.

Ondanks de 800MHz-processor is de Desire Z opvallend rap te noemen. We konden geen verschil in snelheid waarnemen tussen de Desire Z en de Desire HD en dit is te verklaren doordat de Qualcom MSM7230 een nieuwe generatie processors is die vooral energiezuiniger is en betere prestaties levert. Ook Android 2.2 helpt volgens Mark Moons veel aan de snelheid van het apparaat en dat is ronduit prettig te noemen. Ook de bouw van het toestel is weer prima in orde en ook is de afwerking nagenoeg perfect. Het uitschuiven van het toestel voelt solide aan ook het mechanisme ervoor lijkt een goede vondst. Het scherm is helder te noemen en reageer adequaat op de input. Ook de scherpte en helderheid zijn goed te noemen. Ook het toetsenbord is prima in gebruik en alle cijfers zijn goed te bereiken met grote vingers.

Al met al is de Desire Z een erg interessante qwerty-telefoon met het Android 2.2 OS erop dat zeer zeker gretige aftrek zal gaan krijgen. Het toestel zal net geen 500 euro gaan kosten en is gekeken naar de specificaties en de bouw een prima prijs. Vanaf oktober mogen we ook van dit toestel in Nederland gaan genieten.

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

HTC Desire Z

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters