Eerste ervaring met de iPhone 7: Goed design en snel in gebruik

Apple heeft bij de iPhone 7 functies toegevoegd, maar ook hele dierbare dingen weggehaald. Het toestel is weliswaar waterdicht en heeft een grotere accu, maar daarvoor moesten we wel afscheid nemen van de 3,5 mm-poort. Via BelSimpel hebben we kennis mogen maken met de iPhone 7 en we hebben genoeg met je te bespreken.

_mg_9254Design

Het design van de iPhone 7 ziet er prima uit. Het toestel is net zo groot als de iPhone 6, maar is iets dikker. De iPhone 7 is met 7,1 mm net zo dik als de iPhone 6s. De iPhone 6 is 6,9 mm dik. Hier voelden wij in eerste instantie echter niet veel verschil in. Het toestel ligt, net zoals de iPhone 6, gewoon lekker in de hand. Een mooie verbetering is dat de antennelijntjes wat beter zijn weggewerkt. Daardoor ziet de telefoon er nét wat beter uit dan zijn voorganger.

Snel

Wat al gauw opvalt aan de iPhone 7 is de snelheid. De iPhone 7 is uitgerust met de nieuwe A10 Fusion-chipset. Daarmee heeft Apple voor het eerst een quadcore-processor in zijn vlaggenschip verwerkt en dat is goed te merken. Apps starten heel snel op en de telefoon hapert geen seconde. Ook het wisselen tussen applicaties gaat lekker snel door het 3 GB grote werkgeheugen. Het wisselen tussen lichte apps gaat erg snel en ook het opstarten van applicaties doet de iPhone 7 vlot.

_mg_9206Camera

De camera van de iPhone 7 is goed. De achtercamera is uitgerust met een 12-megapixelsensor, net zoals de iPhone 6s. Het diafragma is echter beter. Waar de iPhone 6(s) nog een F/2,2-diafragma had, beschikt de iPhone 7 over een F/1,8-diafragma. en ook heeft Apple verschillende technieken aan de camera toegevoegd. Aan de voorkant vind je een 7-megapixelcamera terug.

Op het eerste gezicht lijken de foto’s van de iPhone 7 ook goed te zijn. De kleuren komen goed uit en de helderheid van de foto’s is in het licht ook goed. De prestaties van de camera in het donker hebben we nog niet kunnen testen.

Goed scherm

Het scherm van de iPhone 7 ziet er goed uit. Het Retina LCD-beeldscherm geeft de kleuren bijzonder natuurlijk weer, zelfs nog een stukje beter dan het grote broertje, de iPhone 7 Plus. De kleuren op het scherm lijken namelijk iets verzadigder en realistischer dan die op de iPhone 7 Plus. De helderheid en de kijkhoek zijn op het eerste gezicht redelijk, maar niet echt bijzonder. Ze kunnen er echter zonder meer mee door.

_mg_9218Solid State button onwennig

En dan is er de gloednieuwe homeknop. Of eigenlijk, het gebrek aan een knop. De iPhone 7 maakt namelijk gebruik van een Solid State button met een Taptic-engine. In de praktijk betekent dat dat je niet meer het gevoel hebt dat je een knop indrukt. In plaats daarvan krijg je het gevoel dat de hele telefoon mee veert. Dit is in eerste instantie erg onwennig. Misschien is het na een week ermee gewerkt te hebben ontzettend fijn. Maar in eerste instantie zal je terugverlangen naar het ‘ouderwetse’ knopje.

Door de nieuwe ‘knop’ kan je wel meteen voelen als je een melding binnenkrijgt. Dat geeft de Taptic-engine namelijk door via een trilling bij de Solid State button. Dat hebben we helaas nog niet uitgebreid kunnen testen. Het definitieve oordeel houd je van ons tegoed.

De iPhone 7 (rechts) en de iPhone 6 (links)
De iPhone 7 (rechts) en de iPhone 6s Plus (links)

3D Touch en waterdichtheid

Uiteraard zijn er nog andere belangrijke functies toegevoegd aan de iPhone 7. Zo is de telefoon van Apple voor het eerst volledig waterdicht en zit 3D Touch verwerkt in de smartphone. Hierover konden wij helaas nog geen oordeel vellen. In onze review lees je er meer over. Ook de batterijduur hebben we nog niet aan de tand kunnen voelen, dus ook dat oordeel hou je nog van ons tegoed.

Conclusie

De nieuwe iPhone 7 lijkt op het eerste gezicht een prima telefoon te zijn. Hij is snel, heeft een goede camera en een goed scherm. Bovendien ziet hij er ook nog eens mooi uit. Wel hadden wij wat moeite om te wennen aan de Solid State button. Maar dat is misschien maar een kwestie van tijd.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters