Eerste ervaring met de Acer Aspire P3

NEW YORK – Acer gelooft nog steeds heilig in Windows 8 en om die reden heeft de fabrikant een nieuwe tablet aangekondigd: de Aspire P3. Deze tablet beschikt over een speciale cover met een ingebouwd toetsenbord.

Acer Aspire P3 hands-on

Windows 8 lijkt voor veel fabrikanten nog geen zoden aan de dijk te zetten en ook Acer weet nog niet veel indruk te maken met haar apparaten op dit platform. Desondanks lijkt de fabrikant nog heilig te geloven in het platform en ook Microsoft heeft geen andere keus dan haar partners te pushen om zo snel en zo veel mogelijk tablets te ontwikkelen op basis van het OS. Inmiddels is een nieuwe generatie Acer-producten aangekondigd in deze Windows 8-ijn en de Aspire P3 moet daarin het voortouw nemen.

De Aspire P3 beschikt over een 11.6″ scherm met een iets hogere resolutie dan 720p. De schermkwaliteit van de tablet is goed en Windows 8 doet het wat ons betreft nog steeds erg goed op tablets. Op laptops zijn we er minder tevreden over, maar voor tablets blijft het een erg prettig OS. Desondanks lijkt de Aspire P3 op twee gedachtes te hinken; namelijk een laptop en een tablet. Gelukkig heeft Acer de nadruk meer gelegd op de tablet-kant doordat het toetsenbord bij de cover hoort. Je kunt de tablet dus gemakkelijk uit zijn hoes halen waarna je alleen het scherm in handen hebt.

Wel valt op dat het apparaat aan de grote kant is en redelijk zwaar is. Hij is door zijn dikte niet ideaal om vast te houden en hierdoor is het de vraag of hij wel goed met één hand te bedienen is. Wij vonden de tablet hier iets te groot voor, daar waar we met een 10″ tablet veelal al moeite hebben om hem met een enkele hand te hanteren.

De tablet zelf is lekker snel in gebruik. Zo zijn de specificaties erg goed te neomen van de Aspire P3 en loopt Windows 8 moeiteloos op de tablet dankzij de Intel-processor en de ram die Acer in het apparaat aangebracht heeft. Apps starten snel op, de gevoeligheid van het scherm is prima te noemen en ook de kleuren en de kijkhoek is erg fijn te noemen op deze tablet van Acer. De meegeleverde cover van de Aspire P3 is erg uitgebreid maar een beetje onhandig in gebruik. Mocht je de tablet er eindelijk in hebben en in zijn goede stand dan is het toetsenbord erg goed in gebruik en werkt hij bijzonder fijn om de tablet te bedienen.

Het formaat is dus niet echt zijn pluspunt en ook het gewicht is wat hoog. Desondanks is het wel een aardig powerhouse waarmee je erg productief kunt zijn dankzij de uitgebreide hoes die meegeleverd wordt en de prima prestaties van het apparaat. De Aspire P3 krijgt een adviesprijs van 599 euro en is vanaf eind mei verkrijgbaar.

Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer Aspire P3 hands-on 
Acer CEo CTO Iconia A1, Aspire R7, Aspire P3 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters