Eerste ervaring met de Acer Aspire R7

NEW YORK – Touch is het helemaal voor Acer in 2013 en het nieuwe paradepaardje van deze nieuwe lijn is de Aspire R7. Deze kruising tussen een laptop en een grote tablet beschikt over indrukwekkende specificaties, maar hoe werkt het in de praktijk. Wij zochten het uit in New York.

“De tablet is erg stevig, maar wel van plastic gemaakt”

Acer Aspire R7 hands-on

Een goede convertable uitdenken en produceren is een lastige opgave. Desondanks heeft Acer zich hieraan opnieuw gewaagd en het resultaat ervan is de high-end Aspire R7 die een prijskaartje krijgt van minimaal 999 euro. De laptop annex tablet is bedoeld als een productiviteitsmonster dat zowel de normale consument als de professionele gebruiker aan zich moet binden.

Het apparaat beschikt over een groot 15.4″ full hd-scherm waardoor het een flink apparaat is om mee te sjouwen. De bouw van de Apsire R7 valt erg op. Hij is erg stevig, wel van plastic gemaakt overigens, en ook het bijzondere mechanisme om het scherm op te tillen zit erg goed in elkaar. Dit gedeelte is van aluminium en is niet alleen stevig, maar ook nog eens erg soepeltjes waardoor je het scherm met slechts een vinger in een andere positie kunt tillen.

Het scherm zelf is van prima kwaliteit, al komen er wel snel vingerafdrukken op het scherm aangezien het een bijzonder groot touchscreen is. Deze vingerafdrukken zie je best snel op het scherm en ook direct zonlicht vindt het paneel niet zo leuk.

Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 

“Het scherm kan op vier manieren gepositioneerd worden”

De kwaliteit van het scherm is echter erg goed. De helderheid is zeer goed en ook de kleuren die het paneel produceert zien er meer dan prima uit. Het scherm kan op vier manieren gepositioneerd worden. Als een laptop, een tekentafel, een tablet of achterstevoren, zodat andere mensen met je mee kunnen kijken. Deze laatste positie is volgens ons nogal onnodig, omdat wij ons bijna geen situatie kunnen voorstellen dat je het scherm wilt omdraaien om andere mensen aan de overkant van de tafel te laten zien wat je aan het doen bent.

De tabletstand is op zich wel handig, ware het niet dat het scherm niet strak tegen het toetsenbord aan gekleefd kan worden. Hierdoor zit er altijd een gat tussen het toetsenbord en het scherm waardoor hij niet zo lekker vasthoudt en minder handig te bedienen is. Voordeel hiervan wel is dat het scherm in een kleine hoek terecht komt, zodat het scherm naar je gezicht ‘kijkt’ als de laptop op je knieën ligt.

De prestaties van de Aspire R7 zijn erg goed te noemen. Acer had uiteraard het duurste model opgesteld met de beste specificaties, waardoor dit apparaat alle applicaties moeiteloos en genadeloos snel wist te openen. Van een lag was dan ook geen sprake.

Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 

“het toetsenbord zit beneden en het touchpad ligt boven het toetsenbord”

Een interessant punt van de R7 is het toetsenbord. Het toetsenbord en het touchpad zijn namelijk omgedraaid; het toetsenbord zit beneden en het touchpad ligt boven het toetsenbord. Volgens Acer is dat handiger omdat je zo gemakkelijker het toetsenbord kunt bedienen met je handen en je een natuurlijkere positie aanneemt. Zelf vonden we niet dit juist niet zo handig omdat je nu niet meer met je duim het scherm kunt bedienen middels het touchpad. Je moet nu over het toetsenbord heen reiken en dat werkt toch niet zo fijn. Misschien een kwestie van gewenning, maar op het eerste gezicht konden wij ons er niet zo goed in vinden.

Al met al kunnen we stellen dat de Acer Inspire R7 een indrukwekkende laptop is en een minder goede tablet. Hij is simpelweg te groot en te zwaar voor een tablet en het scherm is erg vingerafdrukgevoelig. De prestaties van het apparaat zijn top en ook de bouw is erg goed. Met 999 euro krijg je een interessante tablet/laptop in huis die een bijzonder mooi scherm heeft en een aantal handige functies.

Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 
Acer Aspire R7 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hakan Balkaya -

    De garantie service van Acer was 3x niets, laatste tijd zijn ze in hun garantie afhandeling sterk vooruitgegaan . Ik kan 4 sterren voor Acer geven. Ik heb ook altijd gedacht dat ik nooit een Acer zou kopen. Wel heb ik bijna 4 jaar geleden timeline gekocht. Wel moet ik vermelden dat het een 2de hands notebook was. Ik heb geen hoge eisen betreft een notebook, dus 2de hands prijs was prima. De notebook werkt nog steeds naar behoren. de garantie is weliswaar twee jaar terug afgelopen. Persoonlijk heb ik dus geen enkel probleem om opnieuw Acer te proberen en zeker dat hun Service dik vooruit is gegaan. Wel heb ik nog steeds een prijsblokkade. Ik zal geen 800 euro of meer voor een Acer notebook uitgeven. Als ik zoveel ga uitgeven, dan neem ik toch nog betrouwbaarder merk zoals Asus welke ook prima Service heeft.. Tevens Samsung heeft tevens ook een prima service.

  2. Quinten Groenings -

    Wat zijn de verschillen tussen de 999 Euro variant en een mogelijke duurdere variant? Zijn dat de specs alleen? En wat zijn hier dan verder de specs van is wel interessant om te weten en voor mensen, zoals ik zelfs de belangrijkste dingen om te weten.

    Verder ziet hij er echt superstrak uit. Maar mijn ervaringen met Acer laptops van zowel mij als mijn vrienden zijn dramatisch en ik zal er n nooit van mijn leven 1 kopen meer wetende dat ze nooit een lange levensduur hebben. De Aspire series waren in ieder geval in bijna elk geval na 2 jaar kapot.

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters