Eerste ervaring met de Acer CloudMobile

De Acer CloudMobile is het nieuwe vlaggenschip van Acer. Het toestel beschikt over de nieuwe clouddienst van Acer en heeft een opvallend lage prijs meegekregen.

Acer CloudMobile hands-on

De nieuwe CloudMobile zal pas in september verkrijgbaar zijn in Nederland. Het toestel is het nieuwe vlaggenschip van Acer, ondanks dat de prijs anders zal doen vermoeden. Het toestel moet namelijk maar 379 euro gaan kosten als hij in september de verkoop in gaat bij de grotere providers en retailers. De telefoon is voorzien van de nieuwe Qualcomm S4-dualcore die zijn werk op 1.5GHz doet. Deze Crait-processor is opvallend zuinig en snel en volgens veel benchmarks vergelijkbaar met een quadcore-processor van Nvidia.

De Acer CloudMobile heeft daarnaast een 800×1280 pixels-touchscreen meegekregen waardoor hij prima kan concurreren met de HTC One X en de Samsung Galaxy S3. Ook een 8-megapixelcamera die in 1080p video’s kan gaan opnemen en de 1GB aan RAM en 16GB aan intern geheugen spreken voor zich zelf. Tijdens een persconferentie van Acer mochten we al even met deze nieuwe smartphone spelen.

Het eerste wat opvalt aan het toestel is het formaat en zijn bouw. Het is een relatief klein toestel met zijn 4.3-inch scherm en hierdoor houdt hij prettig vast. Ook de bouw is erg goed en netjes afgewerkt. Dit is te zien aan de kleine details zoals de speaker boven het scherm en de achterkant die van matplastic gemaakt is waardoor de telefoon goed in je handen blijft kleven. Ook alle randjes zijn goed afgewerkt waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij in je handen snijdt en qua formaat past hij prima in je broekzak.

Als we kijken naar het scherm dan is de kwaliteit vergelijkbaar met die van de HTC One X. Het scherm is niet oververzadigd zoals bij de Samsung Galaxy S3 en de kleuren komen hierdoor een stuk beter tot hun recht. Qua helderheid moet hij het uiteraard wel afleggen tegenover de S3, maar ondanks dat hij net wat minder helder is, is het wel een prettig scherm om naar te kijken. Touchinput neemt hij ook goed waar en de telefoon reageert dan ook accuraat op je input.

De prestaties van het toestel waren al erg goed te noemen, ondanks dat het nog geen final software was waarmee wij gespeeld hebben. Het toestel wist apps erg rap te openen en ook door het aangepaste Acer-menu wandelen ging hem moeiteloos af. Het opstarten van de camera duurde wel iets langer, maar daar werd nog aan gewerkt. Ook het browsen ging erg soepeltjes en Acer heeft een paar handige wijzigingen in het OS aangebracht om de gebruiker beter te bedienen. Ook de eigen Clouddienst was al aanwezig op het toestel en die moet rond augustus live gaan. Met de dienst kun je foto’s, video’s en bestanden makkelijk draadloos delen met andere apparaten.

Al met al is de Acer CloudMobile een erg compleet toestel voor een zacht prijsje. De telefoon zal waarschijnlijk voor rond de 350 euro al te koop zijn, net ietsjes lager dan de adviesverkoopprijs. Wij zijn erg benieuwd naar de final variant van het toestel zodra deze in september op de markt komt.

Acer CloudMobile hands-on

 

Acer CloudMobile hands-on

 

Acer CloudMobile hands-on

 

Acer CloudMobile hands-on

 

Acer CloudMobile hands-on

 

Acer CloudMobile hands-on

 

Acer CloudMobile hands-on

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters