Eerste ervaring met de Acer Iconia A1

NEW YORK – Tijdens de persconferentie van Acer wist de fabrikant een nieuwe tablet bekend te maken; de Iconia A1. Wij mochten er alvast mee spelen in New York en kunnen zo onze eerste ervaring delen over de tablet.

Acer Iconia A1 hands-on

Tijdens de persconferentie van Acer werd als snel duidelijk dat de fabrikant vandaag meerdere producten zou gaan aankondigen. De nadruk lag op touch omdat Acer druk bezig is om een touch-and-type bedrijf te worden waarbij nagenoeg alle producten over een touchscreen zullen gaan beschikken. Zo zal de nieuwe Inspire R7 over een touchscreen gaan beschikken, maar uiteraard ook de Inspire P3 en de ze Iconia A1.

De Iconia A1 zal aan de onderkant van de markt gepositioneerd worden door de fabrikant omdat het daar nog wat terrein wil winnen. De tablet beschikt over een interessant prijskaartje, slechts 169 euro, en hiervoor krijg je een quadcore-processor en een 8″ scherm. De kwaliteit van het scherm is niet optimaal, zo bleek uit onze eerste ervaring met de Iconia A1. De inkijkhoek is relatief klein, maar Acer heeft wel een paar handige touch-gebaren ingevoegd in het systeem zodat je het scherm middels een gebaar kunt vrijgeven of de camera kunt opstarten. Dit werkt erg goed en zullen we later in een video hands-on van het product goed laten zien.

De bouwkwaliteit van de Iconia A1 was nog niet zo goed, maar dat had er waarschijnlijk vooral mee te maken met het feit dat we na de persconferentie alleen met prototypes konden spelen. Er zat een kleine gap tussen het scherm gedeelte en de rest van de body, maar Acer beloof dat probleem op te lossen. De tablet is gemaakt van plastic, zoals je mag verwachten in deze prijsklasse, en is een beetje aan de dikke kant. Ook zijn de schermranden redelijk vors te noemen mij hij is wel lekker licht. Hierdoor kun je hem gemakkelijk in je hand houden en hem bedienen.

De prestaties van de tablet waren nu al, ondanks dat er een vroege firmware op draaide, erg goed te noemen. De tablet voelde dankzij de snelle processor en Android 4.2 lekker snel aan en apps opende eveneens snel op. Een voordeel was dat Acer niet zo veel heeft aangepast in het menu en dat het een paar handige toevoegingen had gedaan in het menu om apps sneller op te starten en te bereiken. De camerakwaliteit was redelijk te noemen, al zal deze dankzij de firmware binnenkort beter gaan worden. Al met al is de prijs/kwaliteit verhouding van Iconia A1 erg goed te noemen en is het zeker een interessante instap-tablet om rekening mee te houden.

De Iconia A1 zal vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn in verschillende Europese landen. Acer Nederland heeft nog niet laten weten of het product ook naar ons land zal gaan komen.

Acer Iconia A1 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer Iconia A1 hands-on 
Acer CEo CTO Iconia A1, Aspire R7, Aspire P3 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters