Eerste ervaring met de Acer Liquid E3

Acer is traditioneel op zijn sterkst in het goedkope segment en om die positie uit te baten heeft de fabrikant op het Mobile World Congress een tweetal toestellen aangekondigd. De duurste daarvan, de Liquid E3, bespreken we in deze hands-on.

Acer Liquid E3 hands-on

Zo nu en dan komt Acer met een leuke innovatie in zijn toestellen op de proppen en in het geval van deze Liquid E3 is dat de flits aan de voorkant. Natuurlijk hoef je geen briljante ontwerpafdeling te hebben om ook naast de frontcamera een lampje te plakken, maar Acer is wel mooi de eerste die dat doet met deze Liquid E3. In de tijd van de selfies is dat slim bedacht en goed getimed van Acer en biedt het een leuke toevoeging voor de E3.

Los van dat lampje aan de voorkant biedt de E3 vooral goede functies voor niet al te veel geld. Het toestel heeft een 4,7 inch groot 720p-scherm dat gebruik maakt van de ips-techniek. Dat betekent over het algemeen een goede beeldkwaliteit en in het geval van deze Acer Liquid E3 is dat ook het geval. Voor een voordelige smartphone heeft de E3 een lekker scherp scherm dat prima kleuren weergeeft en ook nog eens een goede kijkhoek heeft.

Qua design is de E3 ongeveer zoals we dat van de andere moderne Acer’s kennen: vrij strak en voorzien van een speakergrille boven en onder het scherm. In het geval van de E3 zit ook achter beide gaasjes een luidsprekertje en dat is een ander leuk voordeel van de E3. Ook de Rapid Button op de achterkant is leuk: daarmee kun je snel en makkelijk een zelf ingestelde applicatie opstarten. Uiterlijk is de Liquid E3 verder niet zo spannend. Het toestel is een beetje vierkant en komt gewoon netjes over. Hij is gemaakt van mat plastic, wat op zich goed aanvoelt.

Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on

Softwarematig is het toestel precies wat we van Acer verwachten. Een vrij onaangepaste Android-interface, in dit geval van Android 4.2 Jelly Bean. Dat is niet de nieuwste versie meer natuurlijk, maar voor een dergelijk goedkoop toestel kunnen we het Acer vergeven. De versimpelde Quick Mode-interfaces zijn ook weer aanwezig, hoewel we ons afvragen hoeveel dat waard is op een toch vrij geavanceerd toestel.

De Liquid E3 heeft een 1,2GHz-quadcoreprocessor van MediaTek die gebruik maakt van 4 ARM Cortex A7-kernen. Dat zorgt op het eerste gezicht voor een soepele werking, die voor dit segment redelijk de standaard lijkt te worden momenteel.

Naast de frontcamera, die dus met flits is uitgerust en een resolutie van 2 megapixel heeft, heeft de Liquid E3 natuurlijk ook nog een camera aan de achterkant. Die heeft een erg nette 13-megapixelresolutie, wat in ieder geval goed klinkt. Hoe de camera daadwerkelijk presteert is op basis van onze ontmoeting op de beurs lastig te zeggen.

Tot slot is de Liquid E3 in zowel een dual- als een singlesimversie verkrijgbaar. Zoals gebruikelijk zal de dualsimversie waarschijnlijk een paar tientjes meer kosten, waar je dan wel ondersteuning voor twee simkaarten voor terugkrijgt.

Over het geheel gezien klinkt de Liquid E3 voorlopig als een aantrekkelijk apparaat. De smartphone gaat zo’n €200 kosten en is daarvoor voorzien van een goed scherm en ook verder solide smartphone-ervaring. De toevoeging van de Rapid Button en de selfie-flits is leuk, maar het zijn geen enorme usp’s. De verouderde Androidversie en het wat saaie design hadden we liever anders gezien, maar ook dat zijn geen dealbreakers.

Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on 
Acer Liquid E3 hands-on 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters