Eerste ervaring met de Acer Liquid Jade Z

BARCELONA – Acer’s belangrijkste aankondiging tijdens het Mobile World Congress was de Liquid Jade Z. Deze vierde Liquid Jade-telefoon zal de plaats op de markt van de originele Jade innemen. In dit artikel beschrijven we onze eerste ervaringen met de telefoon.

Acer Liquid Jade Z hands-on

Acer ziet de Jade Z vooral als een goedkope variant van de eerder aangekondigde Jade S, met als grootste verandering een wat eenvoudigere processor. Door zijn prijspunt rond de €200 zal de telefoon echter ook als vervanging gaan dienen voor de originele Liquid Jade, die ook voor ongeveer dat bedrag te koop is. De Jade Z bouwt voort op dat toestel met een verbeterd ontwerp en een snellere 64bit-processor.

Het ontwerp van de Jade Z kenmerkt zich vooral doordat het erg dun en licht is. De telefoon is helemaal van plastic gebouwd en heeft een prettige finish meegekregen op de achterkant. Er zit een licht reliëf in het matte kunststof waardoor de telefoon fijn voelt en niet zo gevoelig is voor vingerafdrukken en krassen. Aan de achterkant steekt de camera licht uit, dat vinden we een beetje jammer. Maar los daarvan is de Jade Z een goed ontworpen smartphone op het eerste oog.

Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 

“De telefoon is gebaseerd op een nieuwe 64bit-processor van MediaTek”

Op de voorkant prijkt een 5-inch HD-display dat volledig gelamineerd is. Dat resulteert in een behoorlijk goede kijkhoek en verminderde reflecties. De kleuren die het scherm weergeeft zien er mooi uit en de helderheid leek ook hoog genoeg. In het felle licht van de stand was het scherm nog steeds goed af te lezen.

De telefoon is gebaseerd op een nieuwe 64bit-processor van MediaTek, uitgerust met 4 ARM Cortex A53-kernen. Tijdens onze eerste ontmoeting met de telefoon liep hij soepel door de interface heen en was er dus weinig op de prestaties aan te merken. Een ander voordeel van de gebruikte chipset is dat hij voorzien is van 4G-ondersteuning, waardoor je op dit toestel lekker snel mobiel kunt internetten. Een must in dit segment anno nu in onze ogen trouwens.

Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 

Over de software kunnen we nog niet heel veel zeggen. Acer belooft de Jade Z namelijk uit te brengen met Android Lollipop, terwijl hij nu nog op KitKat draait. De interface zal dus ongetwijfeld nog de nodige veranderingen ondergaan voordat de Jade Z op de markt komt. Wat wel zal blijven, is de meegeleverde software. Acer levert in onze ogen wat te veel programma’s mee waardoor de telefoon direct al vrij vol zit. Gelukkig maakt de fabrikant dat goed door ook een aantal erg nuttige apps op de smartphone te zetten. Acer Extend bijvoorbeeld, waarmee je het toestel draadloos aan je PC kunt koppelen. Het hele scherm van je smartphone zal dan op de computer overgenomen worden en kan ook via de PC bediend worden. Zo kun je dus eenvoudig berichtjes op je telefoon afhandelen terwijl je achter de computer zit. Ook het inmiddels bekende Acer NAV is weer aanwezig voor gratis offline navigatie.

Op de Jade Z zit een camera die foto’s schiet in 13-megapixelresolutie met een groot f1.9-diafragma. We vermoeden dat het hier om dezelfde camera gaat als in de Liquid Jade. Die zet redelijke resultaten neer, zo bleek uit onze review van dat toestel. Aan de voorkant prijkt een selfiecamera die een maximale werkresolutie van 5 megapixel heeft.

“De smartphone gaat €200 kosten en lijkt voor dat geld veel moois te bieden”

Onze eerste indruk van deze Liquid Jade Z is positief. De smartphone gaat €200 kosten en lijkt voor dat geld veel moois te bieden. Een voldoende krachtige chipset, een mooi display en uitgebreide software. Waar de telefoon het vooral van moet hebben is zijn ontwerp, dat erg dun en licht is en goed in de hand ligt. De Jade Z zal later deze maand in de winkels terechtkomen als alles volgens planning verloopt.

Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 
Acer Liquid Jade Z hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters