Eerste ervaring met de Acer Liquid Jade

BERLIJN – Acer zet met de Liquid Jade een nieuwe midrangetelefoon op de markt die erg gericht is op design. De smartphone is erg dun en heeft voor zijn prijssegment heel aardige specificaties. Op de IFA ontmoetten we het apparaat.

Acer Liquid Jade hands-on

Om maar meteen met dat design te beginnen: de Liquid Jade zal zeker niet door iedereen mooi gevonden worden. De smartphone is vrij rond vormgegeven en heeft zijn speakertje nogal opvallend boven het scherm zitten. Binnen ons team waren de meningen over het ontwerp verdeeld, maar het is in ieder geval geen 13 in een dozijn-ontwerp. Wat ons voorts nog opviel, was dat het toestel vrij plasticky aanvoelt. De hoogglans kunststof achterkant doet het toestel wat ons betreft geen goed.

Iets wat zeer zeker wel netjes is aan het ontwerp, is het formaat. Vooral aan de zijkanten zijn de bezels van deze Jade vrij klein, boven en onder zijn ze ook goed binnen de perken gehouden. Dan hebben we het nog niet over de dikte gehad. Met slechts 7,1 millimeter is de Liquid Jade erg dun. Een klein minpuntje is dat de cameralens wat uitsteekt.

Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on

Het display van de Jade heeft een doorsnede van 5 inch en een resolutie van 720×1280 pixels. Behoorlijk standaard dus. Het geheel ziet er mooi uit voor zover we dat op de beurs konden beoordelen. Zowel de kleuren als de kijkhoeken leken prima.

Onder de motorkap vinden we een quadcoreprocessor van MediaTek, de MT6582. Dat is geen erg spannende chip, zeker niet voor een toestel met een 720p-display. Op het eerste gezicht kwam de Jade snel over, maar een volledige test zal moeten uitwijzen of hij dat waarmaakt. Software-optimalisaties kunnen bij een chip als deze het verschil maken tussen een goede of slechte gebruikservaring. Het apparaat heeft 1GB werkgeheugen. Lte-ondersteuning ontbreekt helaas op het toestel.

De interface van de Liquid Jade is zoals we van Acer gewend zijn een beetje aangepast, maar zeker niet teveel. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en de meest in het oog springende toevoeging aan de interface bestaat uit de pop-up-apps die je over ieder scherm kunt openen. Ook de Quick Modi zijn handig, hiermee kun je de interface van het toestel vereenvoudigen. De eenvoudige interfaces die deze functie met zich meebrengt zijn helemaal vernieuwd ten opzichte van eerdere Acertelefoons.

Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 

“De Liquid Jade heeft een diafragma van f1.8, het grootste in een telefoon tot nu toe.”

De camera van de Liquid Jade lijkt niet zo heel speciaal, maar is dat stiekem wel een beetje. Voor de 13-megapixelsensor hangt namelijk een lens met een diafragma van f1.8, wat de grootste opening die we in een telefoon hebben gezien is. In theorie zou de telefoon daardoor meer licht moeten opvangen en dus in het donker betere foto’s moeten maken. In hoeverre dat het geval is blijft een beetje de vraag, daar was onze hands-on periode te kort voor. Aan de voorkant zit een 2-megapixelcamera.

De Acer Liquid Jade zal binnenkort voor zo’n €230 op de markt verschijnen. Dat lijkt een erg nette prijs voor deze vrij complete midrangetelefoon. De smartphone zal geen grote schare fans vergaren, maar als Acer de goede eerste indruk waar kan maken dan is het zeker een interessant alternatief voor smartphones als de Motorola Moto G.

Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 
Acer Liquid Jade hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters