Eerste ervaring met de Acer Liquid M220

BARCELONA – De meest opvallende aankondiging van Acer op het Mobile World Congress was misschien wel dat de fabrikant weer gaat beginnen met het maken van Windows Phones. De Liquid M220 is de eerste Windows Phone 8.1-smartphone van de fabrikant en in deze hands-on lees je er meer over.

Acer Liquid M220 hands-on

De positionering van de M220 binnen het portfolio van Acer verraadt eigenlijk meteen hoe de fabrikant over het platform denkt. De M220 is een spotgoedkope smartphone die in de vorm van de Z220 ook een Androidvariant heeft. Het toestel straalt uit dat Acer wel aanwezig wil zijn in de Windows Phone-markt, maar er vooral niet teveel moeite in wil steken. Aan de andere kant is het ook een veilige gok: het segment rond de €100 is waar Windows Phone het beste verkoopt en dus is het logisch dat Acer die kant op gaat met de M220.

Het leukste aan deze smartphone is wat ons betreft zijn ontwerp. Dat is duidelijk anders dan dat van de meeste Windows Phones en heeft een wat klassiekere uitstraling. Op de rand ligt een ‘square pyramid-patroon’, wat er leuk uitziet. De achterkant biedt een prettig reliëf dat goed aanvoelt. Met zijn 4-inch display is de Liquid M220 relatief klein en handzaam.

“Het leukste aan deze smartphone is wat ons betreft zijn ontwerp”

Dat 4-inch display heeft een WVGA-resolutie en is meteen een van de grote nadelen van het toestel. Het is een eenvoudig TFT-schermpje dat niet gelamineerd is. Dat resulteert in slechte kijkhoeken, fletse kleuren en een behoorlijke reflectiviteit die waarschijnlijk in matige zichtbaarheid bij fel zonlicht zal resulteren.

De M220 is gebaseerd op de Snapdragon 200-chipset van Qualcomm, in dit geval voorzien van twee kernen die beiden op 1,2GHz geklokt zijn. Hoewel dat geen erg indrukwekkende specs zijn weet Windows Phone er nog wel wat van te maken. Hier en daar voelde de telefoon wel wat stroperig aan, maar overall leek de M220 voor zijn prijs snel genoeg. Iets meer bedenkingen hebben we bij het beperkte geheugen. Het werkgeheugen bedraagt 512MB en de interne opslag is 4GB. Microsoft is daar zelf ook voor goedkope telefoons vanaf gestapt en het was wellicht een goed idee geweest als Acer dat ook had gedaan in verband met het draaien van zware applicaties en de toegevoegde functionaliteit van de aankomende Windows 10-upgrade. Die update zal overigens wel gewoon naar de M220 komen, zo belooft Acer.

Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 

“De Liquid M220 is op zichzelf een prima telefoon”

De camera van de M220 heeft een weinig spannende 5-megapixelsensor. Dat is conform het segment waarin de smartphone opereert, maar zal waarschijnlijk niet bruikbaar zijn voor veel meer dan een eenvoudig plaatje op Facebook. Wel fijn vinden we dat er aan de voorkant een 2-megapixelcamera zit, zodat je in ieder geval kunt videobellen en aardige selfies kunt schieten.

Voor zijn voorziene prijs van €79 lijkt de Liquid M220 geen verkeerde telefoon. Vooral het ontwerp van het toestel onderscheidt zijn van de concurrentie en ziet er leuk uit. Op alle andere vlakken behalve het scherm lijkt de telefoon ten minste voldoende te scoren. Het is dus op zichzelf een prima toestel. Toch is het de vraag of deze M220 de moeite waard zal worden als hij straks verkrijgbaar is. Microsoft biedt met zijn Lumialijn zelf ook erg leuke toestellen aan in deze prijsklasse en die lijken vooral qua scherm en geheugen beter te scoren. De M220 zal het moeilijk krijgen om tegen die toestellen op te boksen.

Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters