Eerste ervaring met de Acer Liquid S1

Het nieuwe vlaggenschip in de nieuwe Acer line-up zal de Acer Liquid S1 gaan worden. De Liquid S1 in een phablet van formaat met een zacht prijsje en prima specificaties.

Acer begint langzaam maar zeker een reputatie voor zich zelf op te bouwen als fabrikant die prima specificaties kan gaan mengen met een lage prijs voor een smartphone. De nieuwe Liquid S1 is daar weer een prima voorbeeld van; het toestel zal rond de 330 euro gaan kosten zodra hij eind juli op de markt komt in Nederland. Daarvoor krijgt men een phablet met een 5.7″ groot scherm. De resolutie van het scherm is 720p en daarmee prima te noemen voor dit segment. De processor in het toestel is een MediaTek 6589-quadcore chip. Deze doet zijn werk op 1.5GHz per core en dit alles wordt ondersteund door 1GB aan ram en Android 4.2.

Al met al lijken alle noodzakelijke ingrediënten aanwezig te zijn om de S1 tot een succes te maken. Vorige week mochten wij voor het eerst met de nieuwe Liquid S1 spelen tijdens een persconferentie van Acer. Het eerst wat ons uiteraard opviel was het formaat. De Liquid S1 is echt een bijzonder groot apparaat dat nog maar net in je handen past. Het toestel is een stukje groter dan een Galaxy Note II en dat wil wel wat zeggen. Het toestel past dan ook nog net in je handen, maar houdt desondanks wel prettig was dankzij de afgeronde achterkant en randen. De telefoon zelf is overigens best licht te noemen voor zijn formaat.

Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 

Het scherm van deze Acer is prima te noemen. Het kleurenbereik is redelijk maar valt niet bijzonder op. Wel is het scherm lekker helder te noemen en komen de kleuren redelijk waarheidsgetrouw over. De lichtinval op het scherm kan wel een probleem vormen bij direct zonlicht, zo viel ons op. Desondanks is de kleur zwart prima diep zwart op het scherm is de kleur wit een klein beetje gelig, maar zal dat niet veel mensen opvallen.

De prestaties van de Liquid S1 waren goed te noemen. We hebben geen benchmark kunnen draaien op het toestel maar applicaties gingen redelijk snel open. De smartphone draaide nog op beta-software maar was wel gelijk voorzien van Android 4.2 en dat is zeker positief te noemen. De telefoon ging snel door zijn menu’s heen en ook het laden van websites ging vlug. De camerakwaliteit was redelijk te noemen. De 8-megapixelsensor moet waarschijnlijk nog een beetje gekalibreerd worden, maar de opgenomen foto’s en video’s zagen er prima uit.

De algemene bouw van de Liquid S1 is goed te noemen en wat ons betreft iets prettig dan die van bijvoorbeeld de Galaxy Note II. Het matte plastic oogt wat fijner en ligt ook lekkerder in de handen omdat het niet plakt. Daarnaast zul je vingerafdrukken er minder snel op zien dankzij het niet glimmende plastic. Al met al is de Liquid S1 dus een prima smartphone met een bijzonder goede prijs/kwaliteit-verhouding. Immers, je krijgt veel smartphone voor weinig geld.

Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 
Acer Liquid S1 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    Ben blij dat er een fabrikant is die dit soort toestellen, die al heel lang via de Chinese import te krijgen zijn, naar nederland haalt. De prijs is weliswaar nog een stukje hoger, maar daar krijg je dan ook een Acer en 2 jaar garantie voor terug.
    Voor bijna de helft van een Note II koop je toch een erg leuk alternatief.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters