Eerste ervaring met de Acer Liquid S2

BERLIJN – Acer kondigde een aantal dagen geleden tot onze grote verbazing de Liquid S2 aan. Het toestel is de eerste echt high-endsmartphone van Acer en biedt een aantal leuke nieuwe features. In deze hands-on vertellen we je onze eerste ervaringen met de smartphone.

“Waar Acer zich eerst vooral op het goedkopere deel van de markt richtte, gaat men nu all-in.”

Waar Acer zich eerst vooral op het goedkopere deel van de smartphonemarkt richtte, heeft men nu besloten all-in te gaan. De Liquid S2 komt kort na de Liquid S1 uit en is dan ook vooral een toestel dat zich op een ander segment richt en niet zozeer een opvolger. De telefoon is voorzien van een flinke processor, een 6″ Full HD-scherm en een heleboel andere nieuwe functies.

Het design van de Acer Liquid S2 is prima, maar niet veel meer dan dat. De batterij is niet verwisselbaar en het toestel is uitgerust met een polycarbonaat achterkant die prettig aanvoelt en er niet verkeerd uitziet. De voorkant is vervaardigd uit Gorilla Glass 3 en toont aan de bovenkant zijn ‘smile’; het karakteristieke designelement van Acer. De derde versie van Gorilla Glass zorgt ervoor dat het scherm flink stevig is, zo liet Acer VP smartphones Allen Burnes ons zien.

Onder het stevige laagje glas ligt een mooi 1080p-scherm. Het Full HD-scherm heeft een diameter van 6 inch en valt onder de familie van de LCD-panelen. Het is een mooi scherm dat goede kijkhoeken heeft en mooie, redelijk rustige, kleuren weergeeft. Alleen de helderheid van het scherm is niet heel hoog, maar zo op het eerste gezicht zeker wel voldoende.

Qua interface heeft Acer het weer lekker bij de basis gehouden en dat is niet verkeerd. Echt handige toevoegingen zoals we die weleens zien missen misschien, maar de vele nutteloze toevoegingen die fabrikanten soms doen heeft Acer in ieder geval ook lekker links laten liggen. Er zijn enkel wat handige widgets toegevoegd en een aantal kleine tweaks gedaan aan Android 4.2. Qua updates vertelde Acer ons dat het toestel in ieder geval de volgende ‘major’ release gaat krijgen, waarschijnlijk dus Android KitKat. Met een snelle 2.2GHz Snapdragon 800-processor en 2GB RAM is de telefoon erg snel te noemen.

Qua camera zitten er de nodige innovaties in de Liquid S2. Zo kan het toestel naast zijn 13-megapixelfoto’s ook 4K-video’s schieten, iets dat we verder alleen van de Galaxy Note 3 kennen. Maar er zijn ook een aantal toevoegingen gedaan die we überhaupt nog niet kenden, zoals de vier LED-flitsers die als ring om de lens heen zitten, waardoor de schaduwwerking van de flits minder hinderlijk moet zijn. Ook kun je bij een foto de belichting aanpassen op iedere plek in de foto, simpelweg door dubbel te tikken in het midden en dan het ontstane pictogram te verplaatsen. Vooral dat laatste vinden we een handige toevoeging wat een probleem dat veel mensen tijdens het fotograferen weleens hebben oplost.

Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 

“Het toestel heeft ontzettend goede specs en lijkt die op het eerste gezicht ook waar te maken.”

Verdere slimme functies die Acer in deze S2 heeft toegevoegd bestaan bijvoorbeeld uit een viertal microfoontjes in het toestel waardoor vooral video conferencing, maar ook noise cancellation beter moet worden. Daarnaast is dit een van de eerste telefoons die volgens de specs een 128GB MicroSD ondersteunt.

Al met al waren we erg onder de indruk van de Liquid S2 en lijkt dit toestel Acer tot een nieuw niveau in de smartphonemarkt te tillen. Het toestel heeft ontzettend goede specs en lijkt die op het eerste gezicht ook waar te maken. We kunnen niet wachten om zodra de S2 uit is ook tijdens het dagelijks gebruik te kijken of het toestel zijn goede specs waar kan maken. De Liquid S2 is in de eerste helft van oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs die rond de €549 gaat liggen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 
Acer Liquid S2 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. AnimalPower -

  Wat ik dan weer jammer vind, is dat de slechte service na verkoop van Acer uit het oog wordt verloren bij reviews (ergens wel verstaanbaar maar soit). Toestellen bij Acer worden onder nooit omgeruild, toestellen zijn altijd langer onderweg (2 maand is soms geen uitzondering), etc. Dan geef ik liever wat meer uit aan een toestel waarbij ik wél de service krijg, die je als klant verdiend. Ik spreek hier niet uit eigen ervaring met een garantiegeval maar wel vanuit "mijn job".

  En mijn inziens zijn de klanten ook steeds tevreden dat ze die vóór aanschaf van een Acer te weten krijgen en dan zonder probleem swappen naar een Samsung/HTC/Nokia.

  1. Dominick -

   Kan ik inkomen, maar het lastige is dat dat ook afhankelijk is van via welk kanaal je het toestel opstuurt en dat het kan veranderen en voor ons lastig te verifiëren is. Plus dat het mijn inziens niet eerlijk is om een merk daar van te voren al op af te rekenen los van hoe het product is. Zo krijgt iemand natuurlijk nooit een kans. Wij houden ons bij een review dan ook liever bij het product zelf, in plaats van ook aftersales mee te nemen waar we eigenlijk niet eens iets heel zinnigs over kunnen zeggen.

   1. AnimalPower -

    Wat ik ook perfect begrijp als reviewer, service na verkoop blijft iets dat niet "tastbaar" is en dan ook niet correct te beoordelen valt.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters