Eerste ervaring met de Acer Liquid Z220: instapmodel bij uitstek

AMSTERDAM – Eerder dit jaar kondigde fabrikant Acer een aantal smartphones aan in zijn Liquid Z-reeks. In deze Liquid Z-lijn bevinden zich smartphones in het instap- en midrangesegment. Vandaag speelden we met een drietal van deze smartphones: de Liquid Z220, Liquid Z410 en Liquid Z520. In deze hands-on nemen we ze stuk voor stuk voor je door.

De smartphones hebben een aantal overeenkomsten. Zo is er in alle drie de smartphones ruimte voor twee simkaarten. Dit is alleen het geval als je de smartphones los koopt. Koop je een Acer bij een provider? Dan is er waarschijnlijk geen plek voor twee simkaarten.

Acer Liquid Z220: instapmodel bij uitstek

De Acer Liquid Z220 is verkrijgbaar vanaf 79 euro. Daarmee is het een smartphone in het absolute instapsegment. De smartphone concurreert daarmee onder andere met een aantal Lumia’s van Microsoft. De Z220 heeft ook een Windows Phone-broertje, de Liquid M220. Hier speelden we al eens mee. Overigens komen de specificaties van beide toestellen behoorlijk met elkaar overeen.

Het ontwerp van de smartphone vinden we niet heel interessant, maar dat is ook niet iets dat je mag verwachten voor een telefoon van zijn prijs. Het scherm heeft een WVGA-resolutie van 840×480 pixels en een formaat van 4 inch. Het TFT-scherm is niet heel goed. Zo is de kijkhoek matig en de helderheid niet zo goed. Wel is de smartphone redelijk vlot in gebruik.

Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 

“De Acer Liquid Z220 lijkt redelijk snel te werken voor een smartphone van 79 euro”

In de Acer Liquid Z220 zit een Snapdragon 200-processor die met twee kernen geklokt is op 1,2GHz. Daarnaast heeft de smartphone 1GB ram en een opslagcapaciteit van 8GB, dat uitbreidbaar is. Het lijkt erop dat de Liquid Z220 het vooral moet hebben van het feit dat ‘ie op Android 5.0 Lollipop draait. Dit is iets waar wij over te spreken zijn. Bovendien lijkt de smartphone best vloeiend en rap te werken voor een smartphone van zijn prijs.

Iets dat ook in het voordeel van de Acer Liquid Z220 spreekt, is het feit dat hij over een 5- én 2-megapixelcamera beschikt. Je kunt met de smartphone voor een laag bedrag dus al relatief mooie selfies schieten. Het voordeel van de Z220 ten opzichte van de M220 is ook gelijk zijn nadeel. Android is uitgebreider dan WIndows Phone, maar ook doorgaans wat zwaarder in gebruik. Daar tegenover staat dat de M220 weer minder werkgeheugen heeft, dus in de praktijk merk je tussen de twee broertjes waarschijnlijk niet of nauwelijks verschil. Wel vinden we de batterij met 1300 mAh aan de kleine kant. We weten alleen niet hoe de batterij in het dagelijkse leven presteert. Op het eerste gezicht komt de Acer Liquid Z220 op ons over als een solide smartphone die best snel in gebruik is. Voor een prijs van 79 euro vinden wij dat een knappe prestatie.

Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 
Acer Liquid M220 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters