Eerste ervaring met de Acer Liquid Z3

BERLIJN – De Acer Liquid Z3 moet de goedkope lijn van Acer aanvullen met een interessante optie. De telefoon kost iets meer dan honderd euro, maar biedt wel een leuk design en een dualcoreprocessor. In deze hands-on vertellen we onze eerste ervaringen.

Acer Liquid Z3 hands-on

Acer is zo lang als het op de smartphonemarkt aanwezig is al een fabrikant die zich vooral op het goedkopere segment richt. De Liquid Z3 past perfect binnen die visie en biedt op het eerste gezicht goede functies voor een erg lage prijs. Het toestel gaat in Nederland €130 kosten en daarvoor krijg je een dualsimversie waar ook een flip-cover bijgeleverd is.

De Liquid Z3 is qua design niet verkeerd. Het toestel is vrij strak ontworpen en heeft een prettig aanvoelende soft-touch-achterkant. Natuurlijk voelt het allemaal niet zo solide als de duurdere modellen, maar toch zijn we over de bouw zeker niet ontevreden.

De Liquid Z3 heeft een resolutie van 320×480 pixels, wat an sich voor dit segment niet verkeerd is. Toch vonden we het scherm er niet heel denderend uit zien en het is duidelijk dat Acer op dat vlak wat bezuinigd heeft. Voordeel van de resolutie is wel dat je de meeste apps kunt downloaden en met 3,5″ is het scherm ook groot genoeg om de meeste dingen te doen.

Qua interface is Acer weer dicht bij Android’s standaardinterface gebleven, wat er gewoon goed uitziet. Wel heeft Acer zelf een functie toegevoegd waarmee je een makkelijkere interface kunt kiezen als je nog niet zo bekend bent met het gebruik van smartphones. Met een 1GHz dualcoreprocessor van MediaTek en 512MB RAM is het toestel technisch goed genoeg onderlegd om soepel te draaien. Android 4.2 is daarnaast ook erg net op dit prijspunt, dus daar is weinig op aan te merken.

Al met al ziet de Acer Liquid Z3 eruit als een goede low-end-telefoon die vrij veel waar voor zijn geld biedt. De telefoon is inmiddels verkrijgbaar en lijkt een interessante nieuwe keuze voor mensen die niet te veel aan hun smartphone willen uitgeven.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
Acer Liquid Z3 hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters