Eerste ervaring met de Acer Liquid Z330: smartphone voor beginners

BERLIJN – De goedkoopste Androidtelefoon van Acer op deze IFA is de Liquid Z330. Het is in essentie een Androidvariant van de M330 en in deze hands-on lees je er meer over.

Acer Liquid Z330 hands-on

Qua ontwerp lijkt de Z330 enigszins op de Liquid Jade-serie. Dat zorgt ervoor dat het toestel herkenbaar is, maar ook dat het voor een smartphone in deze klasse nog best wel stijlvol is. De smartphone is niet perfect afgewerkt en niet van de meest hoogwaardige materialen gemaakt, maar door het lichte reliëf aan de achterkant ligt hij wel aardig goed in de hand. Het display van het toestel is 4,5 inch groot, heeft een WVGA-resolutie en ziet er een beetje flets uit.

De Liquid Z330 is met zijn Android 5,1-software lekker up to date. Acer heeft een eigen schil over Android gelegd die vooral grafisch anders is. Wat wel opvalt is dat Acer nogal wat eigen software meelevert en dat vinden we jammer. Zeker bij zo’n goedkoop toestel vinden we het beter als hij lekker ‘schoon’ is als je hem voor het eerst aanzet. De Liquid Z330 heeft een 1,1GHz-quadcoreprocessor: de Qualcomm Snapdragon 210. Dat is geen briljante chipset, maar het lijkt op het eerste gezicht voldoende om de telefoon vloeiend te laten werken. De smartphone heeft wel gewoon 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte, dat is erg prettig.

Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 

“De Z330 heeft voldoende geheugen, een moderne Androidversie en een relatief goede selfiecamera”

Dan de camera’s. Die hebben zowel aan de voor- als achterkant van het toestel een 5-megapixelresolutie. Je moet er niet al teveel van verwachten, maar in vergelijking met de VGA-selfiecamera’s die we in deze klasse vaak tegenkomen is het een verademing. Voor selfieliefhebbers lijkt de Z330 dus een aardige keuze te zijn in zijn klasse.

De Liquid Z330 komt zowel beschikbaar in een dualsim- als in een singlesimversie. Of die allebei naar Nederland komen weten we niet. De telefoon ondersteunt geen 4G-internet. Niet verwonderlijk voor een telefoon van rond de €100, maar we hadden het natuurlijk liever wel gezien.

Als je voor het eerst een smartphone gaat kopen en geen groot budget hebt lijkt de Acer Liquid Z330 een prima keuze. Hij heeft voldoende geheugen, een moderne Androidversie en een relatief goede selfiecamera. Dat zijn ingrediënten voor een prima low-endtelefoon. Het enige dat we ons afvragen is hoe de snelheid van de telefoon op lagere termijn gaat uitpakken, want de gebruikte processor is niet bijzonder krachtig.

Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 
Acer Liquid Z330 hands-on 
Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters