Eerste ervaring met de Acer Liquid Z4

De Acer Liquid Z4 is een nieuwe goedkope smartphone van Acer, voorzien van een 4″-scherm en aardige specificaties voor weinig. Op het Mobile World Congress kregen we de kans om ermee te spelen en bij deze kun je onze eerste ervaringen met de Z4 lezen.

“Acer speelt handig in op de onervaren gebruiker met de Quick Modi,”

Met een adviesprijs van €99 voor de singlesim-versie en €129 voor de dualsim-versie is de Z4 een erg voordelige smartphone die het vooral moet hebben van eerste smartphonegebruikers die niet veel voor een toestel willen uitgeven. Acer speelt daar handig op in met de inmiddels bekende Quick Mode-functie, waarmee je een versimpelde interface kunt gebruiken. De software is los daarvan niet heel erg aangepast, er zijn een aantal functies bijgekomen maar de basis is vooral standaard Android Jelly Bean.

De snelheid van de Liquid Z4 lijkt op het eerste gezicht aardig. Er zit een 1,3GHz-dualcoreprocessor in het toestel van MediaTek, die we ook kennen in de Z5. Die is niet bijzonder snel, maar voor een telefoon van €99 ruim voldoende en onze eerste ervaringen onderschrijven dat.

Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 

“Net als bij de Liquid Z5 en de Liquid E3 is er ook in de Liquid Z4 een Rapid Button aanwezig”

Het ontwerp van de smartphone is niet heel spannend, maar wel netjes. De achterkant is gemaakt van soft-touch-plastic, dat prettig in de hand voelt en prima overkomt. Leuk zijn ook de rode accenten boven en onder het scherm en rond de camera, die het toestel net een wat frissere uitstraling geven. Net als bij de Liquid Z5 en de Liquid E3 is er ook in de Liquid Z4 een Rapid Button aanwezig: een knop op de achterkant die je kunt gebruiken als cameraknop en om een zelfgekozen applicatie direct te starten.

Het display van de Liquid Z4 is 4 inch groot en kwalitatief gezien niets bijzonders. Het scherm ligt wat dieper onder de behuizing en heeft daardoor wat minder sprankelende kleuren. Daarnaast is de kijkhoek niet heel goed en het contrast niet meer dan redelijk. Echter moeten we de prijs van de Liquid Z4 niet vergeten en als we die in ogenschouw nemen is het schermpje ruim voldoende. De schermresolutie is overigens 480×800 pixels.

De camera heeft een 5-megapixelresolutie, maar over de kwaliteit van de foto’s kunnen we nog weinig zeggen. De Liquid Z4 heeft geen frontcamera.

Met de Liquid Z4 lijkt Acer te doen waar het goed in is: een simpel maar prima toestel neerzetten voor een bodemprijs. De toegevoegde Quick Modi zijn leuk voor eerste smartphonegebruikers en het ontwerp van het toestel is aangevuld met enkele leuke accenten en een handig knopje op de achterkant.

Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
Acer Liquid Z4 hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters