Eerste ervaring met de Acer Liquid Z410: budgetsmartphone met goede specificaties

AMSTERDAM – De Acer Liquid Z410 is een van de budgetsmartphones van Acer. In deze hands-on bespreken we onze eerste indruk met jou.

De Acer Liquid Z410 staat qua prijs iets boven de Liquid Z220. Hij is 20 euro duurder en kost daarmee 99 euro. Voor die 20 piek extra krijg je een mooier scherm en een krachtigere processor. Opvallend is dat deze smartphone niet op Android 5.0 Lollipop draait, terwijl de goedkopere Liquid Z220 wel de nieuwere versie van Android heeft.

Niet dat het een enorme ramp is, overigens. Zo is het scherm van de Liquid Z410 een verademing ten opzichte van het goedkopere broertje. Het IPS LCD-display heeft een handzaam formaat van 4,5 inch en een qHD-resolutie van 960×540 pixels. De helderheid en kijkhoek scoren gemiddeld en datzelfde geldt voor bijvoorbeeld de kleurenweergave en witbalans. Verwacht er niet teveel van, maar waarschijnlijk valt het scherm sowieso niet tegen.

Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 

““Bij de Liquid Z410 viel ons vooral de snelheid waarmee het schakelen tussen apps verloopt””

Dan de prestaties. De Acer Liquid Z410 beschikt over een moderne 64 bit-processor. Het gaat hier om een MediaTek-chipset, de MT6732M, die met vier Cortex A53-kernen 1,3GHz klokt. In de smartphone zit verder 1GB ram en de opslagcapaciteit van 8GB is uitbreidbaar. De batterij heeft met 2000 mAh behoorlijk meer inhoud dan zijn 20 euro goedkopere ‘broertje’.

Tijdens de periode dat wij met de Z410 speelden viel het ons op dat de smartphone lekker vloeiend in gebruik lijkt te zijn. Zo viel de snelheid van het schakelen tussen apps ons op. Deze is op het eerste gezicht echt dik in orde. Daarnaast schiet hij met 5 en 2 megapixel op papier aardige foto’s.

De Acer Liquid Z410 komt er op het eerste gezicht in onze optiek goed vanaf. Qua hardware zijn er geen opvallende dingen. Het is jammer dat hij niet op Android 5.0 Lollipop draait, maar een ramp is het niet.

Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters