Eerste ervaring met de Acer Liquid Z410: budgetsmartphone met goede specificaties

AMSTERDAM – De Acer Liquid Z410 is een van de budgetsmartphones van Acer. In deze hands-on bespreken we onze eerste indruk met jou.

De Acer Liquid Z410 staat qua prijs iets boven de Liquid Z220. Hij is 20 euro duurder en kost daarmee 99 euro. Voor die 20 piek extra krijg je een mooier scherm en een krachtigere processor. Opvallend is dat deze smartphone niet op Android 5.0 Lollipop draait, terwijl de goedkopere Liquid Z220 wel de nieuwere versie van Android heeft.

Niet dat het een enorme ramp is, overigens. Zo is het scherm van de Liquid Z410 een verademing ten opzichte van het goedkopere broertje. Het IPS LCD-display heeft een handzaam formaat van 4,5 inch en een qHD-resolutie van 960×540 pixels. De helderheid en kijkhoek scoren gemiddeld en datzelfde geldt voor bijvoorbeeld de kleurenweergave en witbalans. Verwacht er niet teveel van, maar waarschijnlijk valt het scherm sowieso niet tegen.

Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 

““Bij de Liquid Z410 viel ons vooral de snelheid waarmee het schakelen tussen apps verloopt””

Dan de prestaties. De Acer Liquid Z410 beschikt over een moderne 64 bit-processor. Het gaat hier om een MediaTek-chipset, de MT6732M, die met vier Cortex A53-kernen 1,3GHz klokt. In de smartphone zit verder 1GB ram en de opslagcapaciteit van 8GB is uitbreidbaar. De batterij heeft met 2000 mAh behoorlijk meer inhoud dan zijn 20 euro goedkopere ‘broertje’.

Tijdens de periode dat wij met de Z410 speelden viel het ons op dat de smartphone lekker vloeiend in gebruik lijkt te zijn. Zo viel de snelheid van het schakelen tussen apps ons op. Deze is op het eerste gezicht echt dik in orde. Daarnaast schiet hij met 5 en 2 megapixel op papier aardige foto’s.

De Acer Liquid Z410 komt er op het eerste gezicht in onze optiek goed vanaf. Qua hardware zijn er geen opvallende dingen. Het is jammer dat hij niet op Android 5.0 Lollipop draait, maar een ramp is het niet.

Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters