Eerste ervaring met de Acer Liquid Z410: budgetsmartphone met goede specificaties

AMSTERDAM – De Acer Liquid Z410 is een van de budgetsmartphones van Acer. In deze hands-on bespreken we onze eerste indruk met jou.

De Acer Liquid Z410 staat qua prijs iets boven de Liquid Z220. Hij is 20 euro duurder en kost daarmee 99 euro. Voor die 20 piek extra krijg je een mooier scherm en een krachtigere processor. Opvallend is dat deze smartphone niet op Android 5.0 Lollipop draait, terwijl de goedkopere Liquid Z220 wel de nieuwere versie van Android heeft.

Niet dat het een enorme ramp is, overigens. Zo is het scherm van de Liquid Z410 een verademing ten opzichte van het goedkopere broertje. Het IPS LCD-display heeft een handzaam formaat van 4,5 inch en een qHD-resolutie van 960×540 pixels. De helderheid en kijkhoek scoren gemiddeld en datzelfde geldt voor bijvoorbeeld de kleurenweergave en witbalans. Verwacht er niet teveel van, maar waarschijnlijk valt het scherm sowieso niet tegen.

Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 

““Bij de Liquid Z410 viel ons vooral de snelheid waarmee het schakelen tussen apps verloopt””

Dan de prestaties. De Acer Liquid Z410 beschikt over een moderne 64 bit-processor. Het gaat hier om een MediaTek-chipset, de MT6732M, die met vier Cortex A53-kernen 1,3GHz klokt. In de smartphone zit verder 1GB ram en de opslagcapaciteit van 8GB is uitbreidbaar. De batterij heeft met 2000 mAh behoorlijk meer inhoud dan zijn 20 euro goedkopere ‘broertje’.

Tijdens de periode dat wij met de Z410 speelden viel het ons op dat de smartphone lekker vloeiend in gebruik lijkt te zijn. Zo viel de snelheid van het schakelen tussen apps ons op. Deze is op het eerste gezicht echt dik in orde. Daarnaast schiet hij met 5 en 2 megapixel op papier aardige foto’s.

De Acer Liquid Z410 komt er op het eerste gezicht in onze optiek goed vanaf. Qua hardware zijn er geen opvallende dingen. Het is jammer dat hij niet op Android 5.0 Lollipop draait, maar een ramp is het niet.

Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 
Acer Liquid Z410 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. J loof -

    Hallo ik wilde even zeggen dat ik met deze telefoon Acer Liquid Z410niet mee over weg kan .Ik heb hem al bijna een jaar geen gebruiksaanwijzing erbijis voor mij erg belangrijk .Ik heb niks anders problemen ermee lk ga zo weer naar Media Mark er mee .ik vind het een rot ding ik had beter misschien een Samson kunnen nemen vanaf het begin al ging het niet zo al een keer terug geweest ermee hij wordt traag ook ik kan er niet mee overweg misshien ligt het aan mij ik kan beter een makkelijk telefoon hebben .Ik doe er toch niet zoveel mee gaat erom dat ze je kunnen bereiken . Ik zit er niet mee op internet daar heb ik me IPad voor vanaf het beging vond ik het al niet zo,ik kijk wel wat ik doe, vragen maar weer om uitleg.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters