Eerste ervaring met de Acer Liquid Z520: Gratis TomTom-navigatie dankzij 5-inch scherm

AMSTERDAM – De Acer Liquid Z520 biedt een aantal aantrekkelijke dingen voor een mooie prijs. Zo heeft de smartphone een scherm met een formaat van 5 inch. Daarnaast krijg je gratis navigatiesoftware van TomTom in de vorm van Acer NAV op de smartphone meegeleverd.

Met 129 euro is dit de duurste van de drie besproken Liquid Z-smartphones van Acer. Qua hardware heeft hij echter niet heel veel meer te bieden. Het scherm is met 5 inch weliswaar groter, maar de resolutie is dat niet. Heeft de Z410 nog een qHD-display met een resolutie van 960×540 pixels, de grotere Z520 moet het stellen met de WVGA-resolutie van 840×480 pixels.

Het scherm is duidelijk een stukje minder mooi, met een matigere kijkhoek en minder sterke helderheid. Wel is ook deze Acer op het eerste gezicht redelijk vlot. In de smartphone zit de MT6582M-chipset van MediaTek, die over vier Cortex A7-kernen beschikt die zijn geklokt op 1,3GHz. De Acer heeft 1GB werkgeheugen en een uitbreidbare opslagcapaciteit van 8GB.

Het uiterlijk van de smartphone is niet zo heel interessant, net als trouwens de andere twee besproken Acers, maar wel voelt de telefoon stevig aan en is hij maar 6,4 millimeter dun. Daarnaast oogt de achterkant best chique en ligt de telefoon prettig in de hand. Dat doet Acer in onze ogen dus goed.

Acer Liquid Z520 hands-on 
Acer Liquid Z520 hands-on 

“Acer NAV, met TomTom-navigatie, is veilig op deze smartphone meegeleverd”

Ook deze smartphone draait helaas niet op Android 5.0 Lollipop, terwijl de goedkoopste van de drie, de Z220, dat wel doet. Android 4.4 KitKat is natuurlijk ook een goed besturingssysteem, maar dat beschikt niet over de hervormde userinterface van Material Design. De groene userinterface van Acer is best wel aanwezig, maar werkt wel vloeiend. De telefoon is gewoon een redelijk rap jongetje.

Acer levert op al zijn smartphones die een 5-inch scherm hebben gratis Acer NAV mee. Dit is de navigatie-app van het bedrijf dat het in samenwerking met TomTom heeft gemaakt. Een alternatief voor Here van Nokia of Google Maps. Met de app onderscheidt Acer zich van andere fabrikanten en dat doet de fabrikant goed. Bovendien krijgt AcerNAV aan het einde van het jaar een toevoeging zodat je actuele file-informatie kunt zien.

Dan de camera’s van de Acer Liquid Z520. Deze schieten foto’s in 8 en 2 megapixel. Op cameravlak is deze smartphone duidelijk een klasse beter dan de Z410 en Z220. De camera-app werkt redelijk snel en op het eerste gezicht maakt de Acer Liquid Z520 best wel mooie foto’s, al zijn de resultaten nou ook weer niet bijzonder te noemen. De batterij heeft een inhoud van 2000 mAh, wat met het oog op een WVGA-scherm niet heel slecht te noemen is.

Acer Liquid Z520 hands-on 
Acer Liquid Z520 hands-on 
Acer Liquid Z520 hands-on 
Acer Liquid Z520 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters