Eerste ervaring met de Acer Liquid Z630: budgettelefoon met gigantische accu

BERLIJN – Acer kondigde tijdens het IFA een aantal nieuwe budgettelefoons aan, waaronder de Acer Liquid Z630. Dat is de duurste van de nieuw aangekondigde toestellen, die vooral opvalt door zijn gigantische accu.

Acer Liquid Z630 hands-on

Die batterij heeft een capaciteit van 4000mAh en gekoppeld aan de specificaties van de Z630 zou je zeggen dat dat voldoende is voor twee dagen flink gebruik. Hoewel we op het beursterrein natuurlijk niet hebben kunnen verifiëren of dat ook daadwerkelijk het geval is, lijkt de batterij in ieder geval veelbelovend.

Los van die accu is de Z630 geen heel bijzondere telefoon, maar lijkt hij op het eerste gezicht wel prima. De smartphone heeft een wat afgerond ontwerp dat doet denken aan de Jade-lijn van Acer. Op zich ziet het er aardig uit en het reliëf in de achterkant zorgt ervoor dat hij prettig aanvoelt. Aan de afwerking merk je dat de telefoon wat goedkoper is, maar voor de prijs van ongeveer €200 kunnen we daarmee leven.

Acer Liquid Z630 hands-on 
Acer Liquid Z630 hands-on 

“Bijzonder is dat de camera aan de voorkant ook een 8-megapixel-resolutie heeft”

De Liquid Z630 heeft een 5,5-inch HD-display dat er aardig uitziet. Het scherm is scherp genoeg en de kleuren zijn gewoon oké. De kijkhoek had iets beter gekund, wat er vooral mee te maken heeft dat het scherm iets dieper in de body ligt. Dat vinden we jammer. Het scherm biedt zicht op de bekende Acer-interface die over Android 5.1 Lollipop heen ligt. Daarmee is Acer lekker up-to-date en dat hebben we weleens anders gezien.

De Z630 is gebaseerd op een quadcoreprocessor van MediaTek met 1,3GHz-sterke Cortex A53-kernen. Die is gekoppeld aan 1GB of 2GB werkgeheugen, afhankelijk van de versie. De verwachting is dat de 2GB-variant naar Nederland zal komen. De chipset is voor dit geld ruim voldoende en de smartphone lijkt er op het eerste gezicht redelijk rap op te werken. Dualsim is optioneel op de smartphone en 4G wordt standaard ondersteund.

Aan de achterkant van het toestel prijkt een 8-megapixelcamera, tot zover niets bijzonders. Bijzonderder is dat de camera aan de voorkant ook een 8-megapixelresolutie heeft, waarmee hij tot de top van zijn prijsklasse behoort.

Acer Liquid Z630 hands-on 
Acer Liquid Z630 hands-on 
Acer Liquid Z630 hands-on 

Al met al is de Acer Liquid Z630 een vrij doorsnee budgettoestel met één bijzondere feature, namelijk de grote batterij. Als die inderdaad zo lang meegaat als de specificaties doen geloven dan is dat een flink pluspunt voor deze telefoon. Ook de 8-megapixel selfiecamera is een leuke bijkomstigheid. De Liquid Z630 zal ongeveer €200 gaan kosten; wanneer hij precies in de winkels komt is onbekend.

Acer Liquid Z630 hands-on 
Acer Liquid Z630 hands-on 
Acer Liquid Z630 hands-on 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters