Eerste ervaring met de Acer Liquid

De Acer Liquid is de eerste smartphone die voorzien is van een 1GHz-cpu die tevens op Android loopt. Het toestel oogt niet alleen strak maar is ook nog eens prima afgewerkt en heeft een mooi helder scherm. Inmiddels kunnen we de eerste ervaringen melden.

Acer Liquid

De Acer Liquid werd onlangs door de fabrikant aangekondigd als zijnde de eerste Android-telefoon van de fabrikant. Daarnaast zou het toestel ook beschikken over een 1GHz-processor die volgens verschillende geruchten terug geklokt zou zijn naar 768MHz. Vandaag hebben wij tijdens de persconferentie van Acer daadwerkelijk bevestigd gekregen dat het telefoontje is teruggeschroefd in snelheid maar onduidelijk is nog waarom. De vraag staat inmiddels bij Acer uit en wordt momenteel teruggekoppeld naar Italië waardoor we later meer info zullen krijgen. Maar tot onze grote vreugde was het toestel er ook in levende lijve net overgevlogen uit Italië zodat wij er als eerste mee konden spelen. Acer wist te vertellen dat de Liquid begin december op de markt zou gaan komen bij ons maar de prijs van het toestel moest de fabrikant ons nog verschuldigd blijven.

Maar zoals gezegd had Acer een werkend model voor ons mee genomen waarmee we een leuke fotoshoot hebben gehad. De Acer Liquid is een opvallend strak toestel dat prima in de hand ligt. Het toestel lijkt wat groot maar voelt dat zeer zeker niet aan. De gebruikte materialen zijn allemaal plastic maar dat voelt eveneens niet goedkoop aangezien over alles nagedacht is. Zo zijn alle hoeken netjes afgerond en daarnaast ademt het toestel hier en daar kwaliteit uit. Zo heb je aan de bovenkant van het toestel een paar lampjes met icoontjes zitten die oplichten hoe vol de batterij zit, of iemand gebeld heeft en of je een bericht hebt. Dit extra schermpje is erg handig en ziet er daarnaast leuk uit. Aan de voorkant van de Liquid vinden we verder nog vier touch-toetsen om de verschillende menu’s van Android 1.6 te bereiken. Acer wist te melden dat ze volgend jaar ook met Android 2.0 gaan werken maar konden nog niet aangeven of de Liquid dan ook een update zal gaan krijgen.

Het toestel voelde opvallend snel aan ondanks de teruggeklokte processor. Het scherm was mooi helder en alle kleuren kwamen prima over. Daarnaast is de afmeting van zowel het scherm als het toestel erg goed te noemen en prettig in gebruik. Acer heeft ook een eigen menu op het toestel gezet die niet zo uitgebreid is als Sense maar wel erg handig is. Als je naar de verschillende bureaubladen gaat dan zie je in de hoeken vanzelf een waaier voor de browser of voor het afspelen van video’s, muziek of foto’s. Ook is er een klein HUD-menu terug te vinden om de connecties te regelen. Al met al is de Liquid een opvallend goede telefoon waar we zeker meer van gaan horen binnenkort.

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Acer Liquid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. w00fer -

    Android 1.6 er al op, netjes. Android 2.0 moet geen probleem zijn. De SDK daarvan is ook nog maar net uit. Grote kans dat deze proto al een tijdje in de zakken van de vertegenwoordigers rondzwerft en daarom niet on the spot geüpdate is.

  2. yeahlo -

    Heeft dat niet met de batterei te maken?

    Die kleine terugclock merk je waarschijnlijk weinig van in het gebruik maar scheeld toch weer wat stroom 🙂

    Verder inderdaad een mooi toestel! Valt me op dat veel kleine fabrikanten of noodleidende (acer motorola) goed gaan inzetten op Android.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters