Eerste ervaring met de Acer Predator 8

AMSTERDAM – Acer heeft gisteren nieuwe producten aan zijn Predator-serie toegevoegd. De grootste verassing van de avond was toch wel de Predator 8. Deze tablet heeft een neest van een processor en een ietwat teleurstellend design. In deze hands-on vertellen wij jou wat onze eerste bevindingen zijn van de nieuwe tablet.

Acer Predator 8 h

Met de Predator-lijn probeert Acer de fanatieke gamers aan te spreken. Het bedrijf probeert daarmee een zo breed mogelijk aanbod aan producten neer te zetten. Er zijn een hoop game-pc’s getoond, maar er was ook een vreemde eend in de bijt: een tablet.

De Predator 8 is een 8 inch-tablet die volgens Acer de optimale game-ervaring moet leveren. De grootste concurrent van de tablet is de Nvidia Shield. Dit was de eerste tablet die een focus had op gamen. Om de Shield te verslaan heeft Acer meerdere gamers gevraagd wat ze zoeken in een game-tablet en daaruit is de Predator 8 ontstaan.

Design

Wat als eerste opvalt aan de tablet is het design. De stoere kleurcombinaties en aparte hoeken verraden meteen dat het geen gewone tablet is. Aan de voorkant van de tablet vallen de grootste functies gelijk op. In elke hoek van de tablet bevindt zich een front facing-speaker met een Surround Sound-ervaring. We hebben de speakers op het evenement niet heel goed kunnen testen, maar elke speakers heeft wel zijn individuele geluid. Daarnaast zit er aan de voorkant een 8 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Deze ziet er op het eerste gezicht goed uit. De kleurenweergave is erg levendig en de kijkhoek is prima, meer dan voldoende om je vrienden mee te laten kijken op je scherm.

Acer Predator 8  

Specificaties

De belangrijkste onderdelen van een game-tablet blijven toch wel de specificaties. De Predator 8 heeft een Intel Z8700-quadcoreprocessor geklokt op 2,4 GHz samen met 2 GB werkgeheugen. Daarnaast heeft de Predator 8 een 4550 mAh-batterij die volgens Acer goed is voor 7,5 uur video’s kijken. De tablet wordt standaard met 32 GB opslaggeheugen geleverd, maar deze kun je uitbreiden met een micro sd-kaart van maximaal 128 GB. De Predator 8 draait op Android 5.1 Lollipop. Acer kon niet vertellen wanneer er een update naar Android 6.0 Marshmallow komt.

De tablet konden we helaas niet met veel spellen testen. Toch lijken de prestaties vloeiend en snel. Asphalt 8 werkte op de tablet bijvoorbeeld zonder problemen en stotteringen, terwijl dit voor hardware toch wel een veeleisende game is.

De tablet start apps snel op en het schakelen tussen apps werkt goed. Toch is er hier en daar nog een stottering in de software, maar dat kan ook veroorzaakt worden omdat op het demodel nog niet de definitieve softwareversie staat.

Een groot nadeel aan de tablet is de hoeveelheid bloatware die erop staat. Acer heeft veel apps toegevoegd, zoals McAfee en Gameloft gamecenter. Wij hadden graag iets meer toevoegingen gezien op het gebied van kwaliteitsgames. De fabrikant had eventueel een aantal betaalde games gratis op de tablet kunnen installeren.

Acer Predator 8  

Eerste indruk

De Acer Predator 8 is volledig van plastic, dit heeft Acer gedaan om de tablet zo licht mogelijk te maken. Volgens Acer is het gewicht van een tablet erg belangrijk om een game langer te kunnen spelen. Toch maakt het plastic design de tablet erg goedkoop. Als de tablet een beetje buigt maakt hij rare geluiden en het voelt alsof er nog een hoop ruimte in zit. Met een prijs van 349 euro verwacht je van zo’n tablet op z’n minst een solide design. Dit is een groot gebrek aan het toestel.

De Acer Predator 8 tablet is over twee weken te koop voor 350 euro. Wij vinden het plastic design wel echt een nadeel, maar als je een processorbeest zoekt met een stoer uiterlijk dan is de Predator 8 een goede keuze.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters