Eerste ervaring met de Alcatel Hero 2

BERLIJN – Alcatel is een bedrijf met redelijk wat naamsbekendheid, maar als je een paar telefoons van ze moet opnoemen strand je waarschijnlijk al snel bij wat One Touch-telefoons. Het is kortom nog een redelijk kleine speler. De Chinese smartphonefabrikant is echter ambitieus en wil met de Hero 2 hogerop komen.

Alcatel Hero 2

De Hero 2 is een phablet met een 6-inch full HD-scherm. Een beste jongen dus. Toch is de Alcatel Hero 2 niet enorm qua omvang, dit komt omdat het scherm 90 procent van de body omvat. De randen aan de boven- en onderkant zijn dus heel dun. Datzelfde geldt voor de bezels aan de zijkanten. Het uiterlijk van de Hero 2 is mede daarom heel fraai te noemen, al ziet ‘ie er verder niet zo heel bijzonder uit. De nieuwe telefoon van Alcatel heeft een aluminium frame, waardoor hij redelijk hoogwaardig aanvoelt. Hij zit solide in elkaar en de bouwkwaliteit van de telefoon lijkt goed te zijn.

Alcatel heeft in de Hero 2 een octacoreprocessor zitten die met 2 GHz een redelijke snelheid heeft. Hij heeft ook lekker wat werkgeheugen: 2GB om precies te zijn. Daarom lijkt de Hero 2 op het eerste gezicht redelijk snel te werken. We hebben er een minuut of twintig mee gespeeld en apps startten in dat tijdsbestek redelijk snel op. Ook dingen als typen gaan zoals je mag verwachten redelijk vloeiend.

“De camera’s schieten foto’s in 13,1 en 5 megapixel. Dat doet Alcatel goed”

Op de Hero 2, het nieuwe vlaggenschip van Alcatel, zit een eigen userinterface. Alcatel blijft er redelijk mee bij de basis, wat fijn is. Een nadeel is weer dat Alcatel de Hero 2 ook heeft uitgerust met een groot aantal applicaties. Dat is dan altijd weer een beetje irritant. Vaak doe je met al die apps toch niet zoveel, maar sommige fabrikanten houden dit soort praktijken dus stug vol. App starten gelukkig wel redelijk snel op en dat is het belangrijkste. De Hero 2 draait op de nieuwste Android, 4.4 KitKat. Of de telefoon overstapt op Android L binnen dit kwartaal, is de vraag. Maar waarschijnlijk zal dit wel zo zijn.

De camera start in ieder geval redelijk snel op en dat is fijn. Alcatel begrijpt dat je aan de voorkant ook een goede camera moet hebben. Je kunt dus selfies schieten in 5 megapixel. Aan de achterkant maak je kiekjes in 13,1 megapixel. Dat is zeer redelijk te noemen. De camera hebben we nog niet echt kunnen testen, dus daarover hoor je later van ons nog meer.

“Alcatel wil de grootste smartphonefabrikant worden, maar of dat met de Hero 2 lukt blijft de vraag”

Alcatel is heel ambitieus: het wil de grootste smartphonefabrikant worden. Of dat met de Hero 2 gaat lukken, is maar de vraag. De telefoon oogt prima, werkt redelijk, maar er zijn heel veel andere telefoons die ook 350 euro kosten en ongeveer hetzelfde kunnen wat de nieuwe Alcatel kan. De Hero 2 lijkt in ieder geval een betere telefoon te zijn dan menig One Touch-apparaat, maar in onze review lees je pas ons eindoordeel over deze telefoon.

Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Alcatel Hero 2 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters