Eerste ervaring met de Alcatel Hero 8

BERLIJN – De Chinese fabrikant Alcatel brengt met de Hero 8 een nieuwe tablet op de markt. De Hero 8 is een compacte tablet, met een 8-inch scherm, die ook nog eens heel dun is: 7,3 millimeter. In deze eerste ervaring lees je onze conclusie na een halfuurtje met de Alcatel-tablet gespeeld te hebben.

De Alcatel Hero 8

De Hero 8 is een opvallend slanke tablet. De randen langs de zijkant zijn redelijk dun en ook aan de boven- en onderkant valt de randdikte absoluut mee. Met een 8-inch scherm zorgt dat ervoor dat de tablet fijn vasthoudt. Ook is ‘ie niet te zwaar, omdat ‘ie dus 7,3 millimeter dun is en maar 310 gram weegt. Voor een tablet zeker niet zwaar. Best knap, aangezien hij een metalen achterkant heeft.

Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920×1200 pixels. De pixeldichtheid is met 283 ppi redelijk te noemen. Het scherm ziet er zelf ook redelijk mooi uit. Tijdens het halfuurtje dat we met de Alcatel Hero 8 hebben gespeeld viel ons in ieder geval niet op dat kleuren lelijk waren en wit- en zwartkleuren niet goed uitkwamen. We hebben dus – nog – niets te klagen over de display.

“Helaas laat Alcatel niets los over de snelheid van de processor”

Qua specificiaties is de Hero 8 een gemiddelde tablet. Hij heeft een MediaTek-processor die met acht Cortex A7-kernen waarschijnlijk tegen de 2 GHz klokt. Dit is een schatting: in de specificatielijst liet Alcatel hier helaas nog niets over los. Wel heeft de tablet 2GB ram en komt ‘ie in meerdere varianten op de markt, namelijk met 8, 16 en 32GB uitbreidbaar geheugen.

Tijdens het spelen met de Hero 8 viel ons op dat de tablet een belfunctie heeft. Je kunt dus een simkaart in de Alcatel stoppen om er vervolgens mee te bellen. Dit kan door ‘m naast je oor te leggen of met een bluetooth-headset. Hiermee onderscheidt de Hero 8 zich duidelijk van andere tablets, al heeft inmiddels ook de Sony Xperia Z3 Tablet Compact zo’n functie. Toch: de Hero 8 is een van de weinigen met zo’n functie.

“Dankzij de belfunctie onderscheidt de Alcatel Hero 8 zich van andere tablets”

Dit maakt de tablet net wat completer dan concurrenten. Over de interface valt verder niet zo heel veel bijzonders te vertellen. Het uiterlijk ziet er redelijk stock-Android uit en ook is de interface snel in zijn gebruik. De camera’s doen niets bijzonders. Deze schieten foto’s in 5 en 2 megapixel, wat voor een tablet gebruikelijk is.

Alcatel heeft haar specificatielijst helaas nog niet op orde, waardoor we dus niet weten wat de MediaTek-processor in de Hero 8 klokt. Ook de prijs van de tablet is nog onbekend. Later deze maand ligt de tablet wel al in Nederland in de winkels, dus je leest dan op All About Phones de prijs van de Alcatel Hero 8.

De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
De Alcatel Hero 8 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters