Eerste ervaring met de Alcatel One Touch 995

Alcatel heeft vorige week op het pre christmasevent van The Phone House een nieuw toestel bekend gemaakt in de vorm van de OT-995. Dit is de eerste Androidsmartphone van het bedrijf met flinke specificaties en een eigen shell over de standaard Androidinterface.

Alcatel One Touch 995 handson

De telefoon zal in februari pas officieel gelanceerd worden, zo liet Alcatel ons weten, maar het bedrijf had hem toch alvast staan op de beurs die bij het evenement van de retailketen hoorde. De One Touch 995 heeft een Qualcomm Snapdragon MSM8255-processor als kern en heeft een 4,3″ touchscreen om alle content te tonen. Daarnaast zitten er dingen als een 5-megapixelcamera met 720p HD-videofunctie, GPS-ontvanger en HDMI-out op het toestel. Het toestel draait nu nog op Android Gingerbread, maar Alcatel heeft ons beloofd dat het toestel voorzien zal worden van Android Ice Cream Sandwich. Daar betaal je €200 voor volgens onze collega’s van MobileCowboys.

Dat lijkt dus een erg goede deal, en tijdens onze hands-on met het toestel hebben we geen potentiële dealbreakers kunnen vinden. Het toestel is niet moeders mooiste en heeft ook geen heel mooi scherm, erg goede camera of wat dan ook, maar hij is wel redelijk strak, niet te dik en werkt gewoon naar behoren. Het apparaat was nu al redelijk snel en de aanraakgevoeligheid van het scherm was ook prima.

Opvallend is de interface, zoals Alcatel het zelf noemt de 3D caroussel. Dit stukje software was maar op één van de twee prototypes aanwezig, waardoor je het op de foto hieronder niet kunt zien. In de foto links van deze tekst is de interface wel aanwezig. De interface blijkt gewoon de SPB Shell 3D voor Android te zijn, die Alcatel dus blijkbaar gaat meeleveren. Die werkt wel goed, maar voegt niet heel veel functionaliteit toe. Het ziet er alleen zeker beter uit dan de standaard Androidinterface.

Al met al lijkt de Alcatel One Touch 995 dus een erg goede deal te zijn, als hij volgend jaar inderdaad voor €200 in de winkels komt te liggen. Een goede stap van Alcatel en ook zeker een mooie ontwikkeling in de smartphonemarkt dat deze specs voor deze prijs aangeboden worden.

Alcatel One Touch 995 sheet

 

Alcatel One Touch 995 sheet

 

Alcatel One Touch 995 handson

 

Alcatel One Touch 995 handson

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters