Eerste ervaring met de Alcatel One Touch Hero

De Alcatel One Touch Hero is de grootste Alcatel tot nu toe. Waar men eerst de One Touch Scribe-lijn had met een schermformaat van 5″, is deze Hero voorzien van een 6″-scherm. Het apparaat heeft een ingebouwde stylus en wordt aangedreven door een quadcoreprocessor. In Berlijn ontmoetten we het toestel.

Alcatel One Touch Hero hands-on

Designtechnisch valt bij de Hero vooral de kleine bezel op. Die is zowel aan de onder- en bovenkant als aan de zijkanten vrij minimaal waardoor het toestel ondanks zijn 6″-scherm niet belachelijk groot is. Het is een beetje te vergelijken met een Galaxy Note 3 van Samsung, waarbij de Hero wel iets groter is vanwege zijn grotere scherm. De telefoon is vervaardigd uit een mat soort plastic dat prima aanvoelt en ziet er verder vooral een beetje sober uit. De lijnen zijn redelijk strak en eenvoudig en de achterkant is vrij leeg. Wel jammer is dat de camera van het toestel daar uitsteekt.

De voorkant van de One Touch Hero wordt dus vooral door het grote scherm bedekt. Het zes inch grote scherm heeft een Full HD-resolutie en het gaat om een IPS paneel. Het scherm is vanzelfsprekend erg scherp, maar ook de weergave is niet verkeerd. Het scherm is zeker on par met een Sony Xperia Z en doet niet veel onder voor bijvoorbeeld de LG Optimus G Pro op het eerste gezicht.

Alcatel One Touch Hero hands-on

Bij het scherm van dit toestel hoort ook een stylus, die dit keer gelukkig wel in het toestel zelf gestopt kan worden. Overigens moesten de toestellen op de stand van Alcatel die stylus ontberen, dus hoe het pennetje er precies uit komt te zien en hoe goed hij werkt kunnen we nog weinig over zeggen. Maar het valt in ieder geval aan te nemen dat het prettig notities maken is op de One Touch Hero gezien het grote scherm en de aanwezigheid van een stylus.

Qua interface heeft Alcatel het weer redelijk standaard gelaten. Het bedrijf heeft de icoontjes wat aangepast ten opzichte van oudere toestellen, waardoor het er allemaal wat moderner en minder kinderlijk uitziet nu. Door de 2GB RAM moet multitasken wel goedkomen. De Hero wordt aangedreven door een 1.5GHz quadcoreprocessor, waarvan de details nog niet bekend zijn. Gezien de processoren die Alcatel de afgelopen tijd heeft gebruikt gaan we er vanuit dat het een MediaTek chip is, waarschijnlijk met vier ARM Cortex A7-kernen. In ieder geval draaide de telefoon op het eerste gezicht soepel met deze chip, hoewel het niet zo snel was als bijvoorbeeld een Galaxy Note 3. Maar daar zal de prijs hoogstwaarschijnlijk ook naar zijn.

“De One Touch Hero lijkt een interessante optie te zijn voor iedereen die een betaalbare phablet wil.”

Verder is de One Touch Hero uitgerust met een 13-megapixelcamera, waarvan we de kwaliteit nog even moeten afwachten. De camera kan in ieder geval filmen in 1080p en wordt bijgestaan door een LED-flitsertje. Opvallende afwezige op deze One Touch Hero is LTE, dat heeft Alcatel niet in het toestel gestopt. De batterij heeft een capaciteit van 3400mAh, waardoor het toestel in ieder geval wel een dag mee moet gaan zou je zeggen. Maar ook dat is natuurlijk even afwachten tot het toestel daadwerkelijk beschikbaar is. Net als veel andere Alcatels biedt ook dit toestel de mogelijkheid om twee simkaarten te slikken.

De One Touch Hero lijkt een interessante optie te zijn voor iedereen die een betaalbare phablet wil. Het toestel zit duidelijk wat onder de top van de markt, maar heeft de belangrijkste punten goed in orde. De telefoon heeft een mooi scherm, een redelijk rappe interface en een solide bouw op het eerste gezicht, en die drie factoren garanderen in ieder geval een goede gebruikservaring. Als de prijs er ook nog naar is, dan kan deze Hero weleens een leuk alternatief worden voor de phablets van de bekende merken.

Alcatel One Touch Hero hands-on 
Alcatel One Touch Hero hands-on 
Alcatel One Touch Hero hands-on 
Alcatel One Touch Hero hands-on 
Alcatel One Touch Hero hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters