Eerste ervaring met de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

De Alcatel One Touch Idol 2 Mini S is op het Mobile World Congress aangekondigd door Alcatel als een relatief goedkope 4G-smartphone. We hadden tijdens de beurs de kans om even met de smartphone te spelen en in dit artikel lees je onze eerste ervaringen.

“Ondanks dat het toestel van plastic is ziet hij er goed uit en voelt de smartphone ook goed in de hand”

Alcatel zet dit jaar flink in op goedkope 4G-smartphones. Daarvoor heeft de fabrikant de Pop S-lijn aangekondigd, maar ook de iets hoger geplaatste Idol-lijn doet een duit in het zakje. De Idol 2 Mini S is de goedkoopste 4G-smartphone in die lijn en moet voor ongeveer €200 verkrijgbaar worden. Daarvoor krijg je dus een 4G-toestel met verder aardige specificaties, die direct afgeleid is van de Idol 2 Mini.

Het ontwerp van de Idol 2 Mini S is helaas niet meer van metaal, maar weer gewoon plastic. De achterkant heeft wel een metallic finish meegekregen, maar het blijft duidelijk plastic. Desondanks ziet hij er goed uit en voelt de smartphone ook goed in de hand. Alleen de nep-chromen rand om het hele toestel heen komt goedkoop over en die had Alcatel in onze ogen beter achter wegen kunnen laten.

Het scherm van de Idol 2 Mini S is 4,5″ groot en erg mini is de smartphone dus niet. Wel zijn de randen rond het scherm redelijk klein gebleven en is het toestel dus voor een smartphone met dit schermformaat redelijk compact. Het scherm heeft een resolutie van 540×960 pixels en is daarmee voldoende scherp. Ook de kleurweergave, contrasten en kijkhoeken van dit toestel zijn goed in orde op het eerste gezicht.

Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on

Alcatel heeft de interface zoals altijd weer redelijk standaard gelaten, met vooral een aantal grafische aanpassingen. Dat is prima en werkt prettig, alleen we vinden het jammer dat de fabrikant ervoor gekozen heeft nogal veel software mee te leveren op de smartphone. Daar zitten veel programma’s tussen waar maar weinig mensen iets aan zullen hebben en die het toestel vooral nodeloos onoverzichtelijk en trager maken.

De snelheid van deze Idol 2 Mini S is verder overigens goed in orde op het eerste gezicht. De smartphone heeft vermoedelijk een Snapdragon 400-processor. In ieder geval gaat het om een quadcorechip met vier ARM Cortex A7-kernen die geklokt zijn op 1,2GHz. Die laten het toestel op het eerste gezicht lekker snel draaien.

De Idol 2 Mini S heeft een 8-megapixelcamera, wat voor dit segment netjes is. We hebben de camera op de beurs niet goed kunnen testen, waardoor we over de kwaliteit nog geen uitspraak kunnen doen. De camera kan 1080p filmen en wordt aangevuld door een 2-megapixelcamera op de voorkant.

De toevoeging van 4G lijkt voldoende te zijn om deze telefoon voorlopig in ieder geval goed te kunnen onderscheiden van andere toestellen in zijn segment. Ook de rest van de functies van deze Idol 2 Mini S lijken in orde, waardoor het toestel zodra hij op de markt komt nog weleens een interessante deal zou kunnen worden.

Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters