Eerste ervaring met de Alcatel One Touch Idol 2

Alcatel kondigde op het Mobile World Congress de Alcatel One Touch Idol 2 aan samen met een hele sloot andere toestellen. Als opvolger van de originele Idol is de Idol 2 echter zeker een van de interessantere toestellen en in deze hands-on bekijken we hem.

“De smartphone is ondanks zijn 5-inch-scherm behoorlijk compact en heeft een dikte van slechts 7,3 millimeter.”

De originele One Touch Idol was geen verkeerd toestel, maar de smartphone was een beetje underpowered. Deze Idol 2 neemt dat grote pijnpunt weg: hij heeft een 1,3GHz quadcoreprocessor. Dat is een MediaTek-variant met ARM Cortex A7-kernen, wat misschien niet de snelste is maar wel voldoende. De Idol 2 lijkt op het eerste gezicht rap te draaien. De niet al te zware softwareschil zal daar ongetwijfeld ook aan meehelpen: de One Touch Idol 2 is voorzien van Android 4.2 Jelly Bean met een aantal grafische wijzigingen, maar verder weinig nieuws.

Het ontwerp van de Idol 2 is erg netjes. Het uiterlijk is redelijk standaard en niet heel spannend, maar het materiaalgebruik, de bezels en de dikte zijn dik in orde. De smartphone is ondanks zijn 5-inch-scherm behoorlijk compact en heeft een dikte van slechts 7,3 millimeter. Het gebruikte plastic voelt stevig en heeft een beetje een metallic uitstraling, waardoor de telefoon netjes overkomt.

Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 

“De basis van de Idol 2 is goed in orde en vooral de het compacte ontwerp is netjes.”

Dat vrij grote 5-inch-scherm is niet heel spannend, het heeft een resolutie van 540×960 pixels, wat voor de diagonaal van 5 inch een beetje weinig is. Om nou te zeggen dat het scherm pixelig is gaat een beetje ver, maar de scherpte had beter gekund. De kleuren en de kijkhoek zijn met dank aan de gebruikte ips-technologie wel goed.

De camera van de Idol 2 heeft een resolutie van 8 megapixel en aan de voorkant zit een 2-megapixelcamera. De Idol 2 ondersteunt geen LTE, dat doet zijn broertje de Idol 2 S wel. Van de Alcatel One Touch Idol 2 bestaat zowel een singlesim- als een dualsimversie.

De verwachte verkoopprijs van de Idol 2 ligt rond de €220 en voor dat geld lijkt de Idol 2 een prima toestel te zijn. De basis is goed in orde en vooral de het compacte ontwerp is netjes. Desondanks lijkt de Idol 2 zich niet heel erg te onderscheiden van de grijze massa en zal vooral de prijs goed moeten zijn om het toestel een aantrekkelijke deal te maken.

Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Alcatel One Touch Idol 2 hands-on 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters