Eerste ervaring met de Alcatel One Touch Pop Fit

De Alcatel One Touch Pop Fit is een klein telefoontje specifiek gericht op fitness. Het toestel is klein genoeg om tijdens het fitnessen op de arm te dragen en standaard voorzien van Runkeeper. In deze hands-on bespreken we de Pop Fit.

Alcatel One Touch Pop Fit hands-on

De Alcatel One Touch Pop Fit is verreweg de goedkoopste telefoon die Alcatel de afgelopen tijd bekend heeft gemaakt, maar in specificatie-opzicht merk je dat ook duidelijk. Het toestel heeft een 2,8″-scherm met qvga-resolutie en een simpele 1GHz-dualcoreprocessor. De camera is met zijn 2-megapixelresolutie ook niet erg indrukwekkend. Die laatste hebben we niet grondig kunnen testen op het Mobile World Congress waar we de Pop Fit tegenkwamen, maar we verwachten er niet al te veel van. Het scherm is zoals de specificaties doen vermoeden ronduit lelijk. Het geheel is niet erg scherp en de kleurweergave en kijkhoeken laten te wensen over. De processor wordt gekoppeld met redelijk lichte software en lijkt op het eerste gezicht niet zo’n probleem.

Alcatel One Touch Pop Fit armband

Een van de vlakken waarop Alcatel probeert de Pop Fit wat interessanter te maken is het design. Het toestel heeft verwisselbare achterkantjes in allerlei kleuren die er op zich wel leuk uitzien. Daarnaast is hij door zijn 2,8″-scherm erg klein en dus makkelijk draagbaar. Alcatel speelt daar op in door een armband beschikbaar te stellen waarmee het toestel tijdens het hardlopen of fietsen meegedragen kan worden.

Om dat hardloop-karakter extra te benadrukken levert Alcatel Runkeeper standaard mee en wordt er zelfs een Runkeeper-widget standaard op een homescreen geplaatst. Ook de muziekspeler staat centraal en is op een ander homescreen direct te vinden. Er is tevens een flipcover met muziek-bediening voor de smartphone beschikbaar en bij een zekere versie van het toestel levert Alcatel een JBL-headset mee.

An sich heeft Alcatel een leuke focus gevonden voor een anderszins vrij matig toestel met deze Pop Fit. Echter betekent het wel dat je als je niet aan het hardlopen bent met een toestel zit dat een slecht scherm heeft en ook niet erg snel is. Als je echt een spotgoedkope smartphone wilt en Alcatel weet deze Pop Fit ook voor erg weinig in de winkels te leggen dan is de keuze misschien te rechtvaardigen, maar waarschijnlijk zul je voor iets meer geld wel een veel betere smartphone kunnen krijgen.

Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Toch niet helemaal waar. Deze Alcatel is een
   dual core met 512mb geheugen vs single core met 278mb voor de Gio.
   Dat maakt een wereld van verschil.
   Het ding is bedoelt als hybride wearable, klein/zeer portable maar toch een smartphone. Bijvoorbeeld voor de joggers onder ons die niet van huis willen zonder smartphone.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters