Eerste ervaring met de Alcatel One Touch Pop Fit

De Alcatel One Touch Pop Fit is een klein telefoontje specifiek gericht op fitness. Het toestel is klein genoeg om tijdens het fitnessen op de arm te dragen en standaard voorzien van Runkeeper. In deze hands-on bespreken we de Pop Fit.

Alcatel One Touch Pop Fit hands-on

De Alcatel One Touch Pop Fit is verreweg de goedkoopste telefoon die Alcatel de afgelopen tijd bekend heeft gemaakt, maar in specificatie-opzicht merk je dat ook duidelijk. Het toestel heeft een 2,8″-scherm met qvga-resolutie en een simpele 1GHz-dualcoreprocessor. De camera is met zijn 2-megapixelresolutie ook niet erg indrukwekkend. Die laatste hebben we niet grondig kunnen testen op het Mobile World Congress waar we de Pop Fit tegenkwamen, maar we verwachten er niet al te veel van. Het scherm is zoals de specificaties doen vermoeden ronduit lelijk. Het geheel is niet erg scherp en de kleurweergave en kijkhoeken laten te wensen over. De processor wordt gekoppeld met redelijk lichte software en lijkt op het eerste gezicht niet zo’n probleem.

Alcatel One Touch Pop Fit armband

Een van de vlakken waarop Alcatel probeert de Pop Fit wat interessanter te maken is het design. Het toestel heeft verwisselbare achterkantjes in allerlei kleuren die er op zich wel leuk uitzien. Daarnaast is hij door zijn 2,8″-scherm erg klein en dus makkelijk draagbaar. Alcatel speelt daar op in door een armband beschikbaar te stellen waarmee het toestel tijdens het hardlopen of fietsen meegedragen kan worden.

Om dat hardloop-karakter extra te benadrukken levert Alcatel Runkeeper standaard mee en wordt er zelfs een Runkeeper-widget standaard op een homescreen geplaatst. Ook de muziekspeler staat centraal en is op een ander homescreen direct te vinden. Er is tevens een flipcover met muziek-bediening voor de smartphone beschikbaar en bij een zekere versie van het toestel levert Alcatel een JBL-headset mee.

An sich heeft Alcatel een leuke focus gevonden voor een anderszins vrij matig toestel met deze Pop Fit. Echter betekent het wel dat je als je niet aan het hardlopen bent met een toestel zit dat een slecht scherm heeft en ook niet erg snel is. Als je echt een spotgoedkope smartphone wilt en Alcatel weet deze Pop Fit ook voor erg weinig in de winkels te leggen dan is de keuze misschien te rechtvaardigen, maar waarschijnlijk zul je voor iets meer geld wel een veel betere smartphone kunnen krijgen.

Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
Alcatel One Touch Pop Fit hands-on 
HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters