Eerste ervaring met de Alcatel One Touch Star

BARCELONA – Met een prijs van net iets boven de tweehonderd euro, een prettig iPhone-achtig uiterlijk en ook nog eens een mooie set midrange specificaties, kan de Alcatel One Touch Star weleens een onverwachte hit worden in de Nederlandse telecomwinkels. Het toestel is vooral interessant voor mensen die niet teveel willen uitgeven, maar wel een goed toestel wensen waar je goed mee voor de dag kunt komen.

Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 38 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 48 

“Het toestel heeft veel weg van de iPhone 4, tot je hem omdraait”

De Alcatal One Touch Star is een van de dertien nieuwe telefoonmodellen die de Chinese fabrikant (van Franse afkomst) dit jaar uitbrengt. Op het MWC 2013 in Barcelona kwamen we dit toestel tegen. De telefoon is ongeveer zo groot als een iPhone 4, waar het toestel ook veel van weg heeft. Todat je hem omdraait, want dan kun je wel eens een heel apart kleurtje tegenkomen. Roze, bijvoorbeeld.

Dit is dus weer zo’n toestel dat Alcatel in verschillende fleurige kleuren gaat uitbrengen, maar ook gewoon in zwart, wit en zilvergrijs. Daarmee beoogt de producent iedereen tevreden te stellen. Helaas zijn de Nederlandse winkels meestal niet zo snel in het verkopen van al die kleuren; tot op heden zijn we alleen de ‘saaie’ kleuren (zwart, wit, grijs) tegengekomen. Maar juist voor scholieren of modebewuste dames kan het interessant zijn om een toestel met een heel andere kleur op zak te hebben.

Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 36 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 37 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 39 

“De One Touch Star biedt behalve het mooie scherm ook zeer redelijke prestaties”

Het toestel ziet er dus best aardig uit, en het eerste dat ons opviel toen we het probeerden, was het scherm. Geheel tegen de traditie van Alcatel in, heeft de One Touch Star een zeer aanvaardbaar 4-inch Amoledscherm, in plaats van een nogal flets LCD-exemplaar. Hier is dus niet op bezuinigd, al is het lang niet de top van de markt.

Alcatel staat erom bekend dat de fabrikant vooral de onderkant van de markt wil bedienen: de mensen die niet veel willen of kunnen betalen voor een smartphone. Met de One Touch Star probeert Alcatel het een trapje hoger op de ladder, want dit toestel is net wat duurder dan wat we van ze gewend zijn. Maar wat Alcatel voor dat extra geld doet, bevalt ons uitermate goed.

De One Touch Star biedt behalve het mooie scherm ook zeer redelijke prestaties. Een 1Ghz dualcore processor drijft de boel aan, op de achterkant vinden we een 5-megapixelcamera die redelijke plaatjes schiet, het werkgeheugen is 512mb groot, er kan een microSD-kaart in, er zit bovendien alvast 4GB intern geheugen in over Android 4.1 Jelly Bean mogen we ook niet klagen.

Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 38 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 40 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 41 

“Er kunnen twee simkaarten in het toestel worden gestoken”

Er kunnen twee simkaarten in het toestel worden gestoken. Dit is een in Nederland weinig gebruikelijke optie, maar Alcatel biedt deze mogelijkheid juist in veel telefoons die dit jaar worden uitgebracht. In de superdunne One Touch Idol Ultra kunnen er ook twee. In armere landen kunnen stelletjes of gezinnen op die manier een toestel delen, maar ook in Nederland vallen hier wel toepassingen voor te bedenken. Zoals bellen en sms-en op de ene, en mobiel internetten op de andere simkaart. Of een simkaart voor privé en eentje voor het werk, bijvoorbeeld. Dan hoef je niet twee toestellen mee te dragen.

De prestaties van de One Touch Star vielen ons niet tegen. Het toestel reageert snel op input, maakt leuke foto’s, biedt een aardig geluid via de speaker (telefoneren konden we niet proberen) en ook de uitbreidmogelijkheid met een microSD-kaart bevalt ons. Het is voor de prijs die Alcatel ervoor vraagt dan ook een geduchte concurrent in de onderkant van het midrange-segment, zeker omdat het toestel er ook nog eens erg leuk uitziet.

Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 42 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 43 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 44 

Onze voorlopige conclusie over de One Touch Star is dan ook positief. Het toestel biedt veel voor zijn prijs. Het design zal veel mensen aanspreken; het is net een iPhone maar dan – naar keuze – met leuke kleurtjes en met Android. Deze Star zal het ongetwijfeld goed doen bij mensen die voor een sim only abonnement gaan, en daar zelf een toestel bij willen kopen. Die zijn met de One Touch Star niet al teveel geld kwijt voor een leuke telefoon.

Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 45 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 46 
Eerste ervaring met Alcatel One Touch Star 47 
tags:
  OnePlus 6

  We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

  Beste budgetsmartphones uitgelicht

  Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

  smartphone auto

  OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

  Samsung J2 Core

  Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

  Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

  Sony

  Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters