Eerste ervaring met de Alcatel OneTouch Watch

BARCELONA – Een heleboel fabrikanten hebben inmiddels een smartwatch op de markt gebracht en nu volgt ook het Chinese Alcatel OneTouch zich bij dit gezelschap. De Alcatel Watch is een beetje een vreemde eend in de bijt en in deze eerste ervaring vertellen we je waarom.

“De Alcatel Watch is relatief goedkoop en werkt met iOS- en Android-smartphones”

De Alcatel Watch is voor een smartwatch relatief goedkoop. Hij gaat namelijk maar 129 euro kosten, terwijl veel concurrenten 200 euro of meer kosten. Daarnaast draait de Watch niet op Android Wear of Tizen, dat nu vooral wordt gebruikt als besturingssysteem voor een slim horloge. Alcatel heeft zijn eigen besturingssysteem ontwikkeld voor de Watch. De naam hiervan is onbekend. Hierover later meer.

Eerst maar eens kijken naar het ontwerp van de eerste smartwatch van Alcatel. De Chinese fabrikant komt niet met een rechthoekig model, maar heeft gelijk voor een rond scherm gekozen. Hierdoor ziet hij er best uit als een gewoon horloge. Hij is wel wat aan de dikke kant, maar daarmee is de Alcatel Watch niet uniek. Horloges als de Motorola Moto 360 en de LG G Watch R zijn ook niet de meest afgetrainde polssieraden.

Alcatel OneTouch Watch design 
Alcatel OneTouch Watch design 

Alcatel komt met zijn eerste Watch meteen met een slimmigheidje. Om het horloge op te laden hoef je geen externe, magnetische ‘hub’ op de smartwatch te zetten, waarin je vervolgens een micro USB-kabel steekt om hem op te laden. Veel te omslachtig, vinden ze bij Alcatel. Daar zijn wij het mee eens. Maar hoe doet Alcatel het dan? Er zit ook geen micro USB-ingang in het horloge zelf.

Nee, Alcatel heeft nog iets beters bedacht. In het bandje zit aan een uiteinde een USB-aansluiting verwerkt. Die wordt zichtbaar als je het kapje eraf haalt. Netjes gedaan. Op die manier kun je het horloge in je computer pluggen zodat de Watch wordt opgeladen. Het horloge ziet er verder best mooi uit, maar heeft niet echt een heel bijzonder uiterlijk ten opzichte van andere smartwatches.

Alcatel OneTouch Watch design 
Alcatel OneTouch Watch design 
Alcatel OneTouch Watch design 

“Het eigen besturingssysteem van Alcatel is niet heel uitgebreid, maar werkt lekker eenvoudig”

Wanneer je met de smartwatch gaat werken, zie je nog een aantal opvallende zaken. Zo werkt de Alcatel Watch op een eigen besturingssysteem. Dit werkt samen met zowel Android als iOS, wat het horloge veelzijdig maakt. Het schermpje heeft een startpagina waar vandaan je apps van Alcatel kunt opstarten. Denk hierbij aan de hartslagmeter, een timer en de camera van je smartphone. De Alcatel Watch dient dan als een soort afstandsbediening.

Andere functies zijn de mogelijkheid om je smartphone met behulp van het horloge terug te vinden en bijvoorbeeld de mogelijkheid om je smartphone op de Watch in de vliegtuigmodus te zetten. Heel uitgebreid is het besturingssysteem van het horloge overigens niet, want hiermee zijn de meeste mogelijkheden van de Watch wel opgenoemd. Natuurlijk krijg je ook notificaties van e-mail, sms enzovoorts op je smartwatch.

Wanneer je aan de onderkant van het scherm klikt, schakel je het startscherm in. Klik je er weer een keer op? Dan wordt je smartwatch gewoon een horloge waarop je de tijd kunt zien. De Alcatel Watch werkt duidelijk en makkelijk. Het is allemaal overzichtelijk.

Alcatel OneTouch Watch design 
Alcatel OneTouch Watch design 

“De eenvoudige werking en de scherpe prijs zorgen ervoor dat de Alcatel Watch een interessante optie is”

De eenvoudige werking, zijn slimmigheidjes en zijn scherpe prijs zorgen ervoor dat de Alcatel Watch een interessante optie is wanneer je overweegt een smartwatch aan te schaffen. Ook het feit dat hij zowel met een iPhone als een Android-telefoon uit de voeten kan, spreekt ons aan.

Voor 129 euro lijk je daarom aan de Alcatel Watch een goede deal te hebben. Het ontwerp is niet heel verrassend, maar dat willen we Alcatel wel vergeven. Het is onze eerste indruk dat Alcatel met zijn eerste smartwatch meteen al een goed product heeft neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters