Eerste ervaring met de Apple iPhone 4

De Apple iPhone 4 zal pas eind deze maand officieel in Nederland beschikbaar zijn via T-Mobile. All About Phones nam alvast een kijkje naar de geplaagde smartphone van Apple.

Apple iPhone 4

De Apple iPhone 4 introductie gaat voor Apple niet zonder slag of stoot. Nog voor dat het toestel in de winkels lag was het veelvuldig uitgelekt en de eerste rellen waren al geboren zonder dat uberhaubt een enkele telefoon verkocht was met rugnummer 4. Toen het toestel eenmaal in de winkels lag kwamen als snel de eerste problemen met het bereik naar boven en een paar weken later werd de publiciteit omtrent het probleem zelfs zo erg dat Apple een speciale persconferentie belegde om de problemen uit de wereld te helpen. Na het afmatten van een paar concurrenten en het probleem te bagataliseren als een probleem waar elke telefoon last van heeft, waren de gemoederen weer wat gesust door het gratis hoesje dat elke gebruiker voortaan bij zijn iPhone 4 zal gaan krijgen van de producent. Nog geen week na de persconferentie moest Apple wederom met de billen bloot en melden dat de witte iPhone 4 tot ergens eind dit jaar vertraagd is door productieproblemen. Al met al had Apple de introductie van haar nieuwe paradenpaardje vast anders ingedachten gehad vooraf maar dat het een eneverende maand is geweest voor de producent mogen duidelijk zijn.

Inmiddels zijn we bijna aangekomen bij de Nederlandse introductie van de iPhone 4 die vrijdag 30 juli zal gaan plaatsvinden. Volgens T-Mobile waren de reserveringen bij de telco van het toestel dermate hoog dat de telco vroegtijdig moest stoppen met het aannemen van orders. Mensen lijken veel te verwachten van de iPhone 4 ondanks de problemen waarmee het toestel te kampen heeft gehad. All About Phones mocht alvast met een iPhone 4 even spelen en en de eerste ervaringen zijn dan ook hieronder te lezen van het toestel van Apple.

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

Het eerste dat opvalt zodra je een iPhone 4 in je handen neemt is dat hij best zwaar is. Wel voelt het toestel heel compact aan maar echt lekker houd hij niet vast. Dit komt door de velen randjes die het toestel heeft om de antenne heen. Scherp voelen de randjes niet maar erg lekker is het ook niet te noemen. Wel past je hand goed om het toestel heen en kun je hem stevig vasthouden. Je voelt wel dat de kwaliteit van de bouw van het toestel erg goed is. De telefoon komt stevig en solide over en de twee glasplaten zowel voor als achter geven hem net dat beetje extra allure en gevoel van prima kwaliteit materialen. Wel is het toestel dankzij het glas erg vlekgevoelig. Het scherm is zoals verwacht erg goed te noemen van de iPhone 4. Apple heeft de resolutie en de scherpte flink weten op te voeren in haar retina-display en dat is goed te zien. Letters komen erg scherp over, films zien er prachtig uit en de helderheid is ongekend. Ook als een website ingeladen wordt door Safari en het dus nog helemaal uitgezoomd is zijn zinnen alsnog goed te lezen met dank aan de scherpte van het display. Alle knoppen voelen solide en stevig aan en zijn goed te bedienen.

Het toestel zelf reageert opvallend vlot en de multitasking werkt meer dan soepel. Het omschakelen van een applicatie gaat vlekkenloos en het laden van websites, het opstarten en het openen van applicaties gebeurt in een rap tempo en dat is wel erg prettig. Er zijn geen vertragingen merkbaar met iOS 4 in combinatie met de iPhone 4, iets dat met iOS 4 in combinatie met de 3GS en vooral de 3G juist weer wel goed merkbaar is. Uiteraard hebben we ook even de “deathgrip” getest met het KPN-netwerk en we wisten 1 streepje te verliezen bij goed bereik. De vraag is dan ook wat daadwerkelijk de gevolgen zijn in termen van het missen van gesprekken, het uitvallen van gesprekken of internet tijdens echt gebruik. De kans lijkt ons klein dat er daadwerkelijk mensen zullen zijn die hier last van zulen krijgen met de iPhone 4.

Al met al heeft de iPhone 4 een paar kleine nadelen maar is het zeker een sterke vooruitgang tegenover zijn voorlopers. Vooral het nieuwe scherm heeft ons bijzonder verrast en ook de snelheid van de A4-processor komt prima tot zijn recht. Begin volgende maand kun je een review van het toestel op All About Phones verwachten.

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters