Eerste ervaring met de Apple iPhone 4

De Apple iPhone 4 zal pas eind deze maand officieel in Nederland beschikbaar zijn via T-Mobile. All About Phones nam alvast een kijkje naar de geplaagde smartphone van Apple.

Apple iPhone 4

De Apple iPhone 4 introductie gaat voor Apple niet zonder slag of stoot. Nog voor dat het toestel in de winkels lag was het veelvuldig uitgelekt en de eerste rellen waren al geboren zonder dat uberhaubt een enkele telefoon verkocht was met rugnummer 4. Toen het toestel eenmaal in de winkels lag kwamen als snel de eerste problemen met het bereik naar boven en een paar weken later werd de publiciteit omtrent het probleem zelfs zo erg dat Apple een speciale persconferentie belegde om de problemen uit de wereld te helpen. Na het afmatten van een paar concurrenten en het probleem te bagataliseren als een probleem waar elke telefoon last van heeft, waren de gemoederen weer wat gesust door het gratis hoesje dat elke gebruiker voortaan bij zijn iPhone 4 zal gaan krijgen van de producent. Nog geen week na de persconferentie moest Apple wederom met de billen bloot en melden dat de witte iPhone 4 tot ergens eind dit jaar vertraagd is door productieproblemen. Al met al had Apple de introductie van haar nieuwe paradenpaardje vast anders ingedachten gehad vooraf maar dat het een eneverende maand is geweest voor de producent mogen duidelijk zijn.

Inmiddels zijn we bijna aangekomen bij de Nederlandse introductie van de iPhone 4 die vrijdag 30 juli zal gaan plaatsvinden. Volgens T-Mobile waren de reserveringen bij de telco van het toestel dermate hoog dat de telco vroegtijdig moest stoppen met het aannemen van orders. Mensen lijken veel te verwachten van de iPhone 4 ondanks de problemen waarmee het toestel te kampen heeft gehad. All About Phones mocht alvast met een iPhone 4 even spelen en en de eerste ervaringen zijn dan ook hieronder te lezen van het toestel van Apple.

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

Het eerste dat opvalt zodra je een iPhone 4 in je handen neemt is dat hij best zwaar is. Wel voelt het toestel heel compact aan maar echt lekker houd hij niet vast. Dit komt door de velen randjes die het toestel heeft om de antenne heen. Scherp voelen de randjes niet maar erg lekker is het ook niet te noemen. Wel past je hand goed om het toestel heen en kun je hem stevig vasthouden. Je voelt wel dat de kwaliteit van de bouw van het toestel erg goed is. De telefoon komt stevig en solide over en de twee glasplaten zowel voor als achter geven hem net dat beetje extra allure en gevoel van prima kwaliteit materialen. Wel is het toestel dankzij het glas erg vlekgevoelig. Het scherm is zoals verwacht erg goed te noemen van de iPhone 4. Apple heeft de resolutie en de scherpte flink weten op te voeren in haar retina-display en dat is goed te zien. Letters komen erg scherp over, films zien er prachtig uit en de helderheid is ongekend. Ook als een website ingeladen wordt door Safari en het dus nog helemaal uitgezoomd is zijn zinnen alsnog goed te lezen met dank aan de scherpte van het display. Alle knoppen voelen solide en stevig aan en zijn goed te bedienen.

Het toestel zelf reageert opvallend vlot en de multitasking werkt meer dan soepel. Het omschakelen van een applicatie gaat vlekkenloos en het laden van websites, het opstarten en het openen van applicaties gebeurt in een rap tempo en dat is wel erg prettig. Er zijn geen vertragingen merkbaar met iOS 4 in combinatie met de iPhone 4, iets dat met iOS 4 in combinatie met de 3GS en vooral de 3G juist weer wel goed merkbaar is. Uiteraard hebben we ook even de “deathgrip” getest met het KPN-netwerk en we wisten 1 streepje te verliezen bij goed bereik. De vraag is dan ook wat daadwerkelijk de gevolgen zijn in termen van het missen van gesprekken, het uitvallen van gesprekken of internet tijdens echt gebruik. De kans lijkt ons klein dat er daadwerkelijk mensen zullen zijn die hier last van zulen krijgen met de iPhone 4.

Al met al heeft de iPhone 4 een paar kleine nadelen maar is het zeker een sterke vooruitgang tegenover zijn voorlopers. Vooral het nieuwe scherm heeft ons bijzonder verrast en ook de snelheid van de A4-processor komt prima tot zijn recht. Begin volgende maand kun je een review van het toestel op All About Phones verwachten.

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Apple iPhone 4

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Maarten -

  Ik heb hem sinds vrijdag in mijn bezit en moet toegeven dat het signaalverlies weldegelijk aanwezig is als je de zogenaamde 'deathgrip' toepast. Maar ik heb nog niet 1 keer ook maar bijna mijn signaal verloren. Het is een storm in een glas water volgens mij. Dit is mijn eerste iphone en ik wil gelijk nooit nog iets anders… Geen enkel toestel zal ooit perfect zijn maar wat zit apple er met nr 4 toch verdomd dichtbij. Beste aankoop die ik ooit gedaan heb… En geef toe, zo'n duur toestel gemaakt van 2 glasplaten? Daar doe ik in elk geval een hoesje rond en dan valt het antenneprobleem helemaal weg dus zo erg is het niet… Het toestel is voor de rest zo onvoorstelbaar goed op elk gebied dat ik apple hun stomme beslissing om een externe antenne te gebruiken ruimschoots en met veel plezier kan vergeven… De iphone 4 is gewoon de beste smartphone ter wereld. Een aanrader voor iedereen die hem kan en wil betalen. €749,99 voor 32gb hier in belgië is wel heeeeel duur. Maar het was de prijs meer dan waard. Echt waar…

 2. Redwin -

  "de kans lijkt ons klein dat er daadwerkelijk mensen last van wegvallende gesprekken gaan hebben"

  met het kpn netwerk misschien niet, maar met het t-mobile netwerk dat al capaciteitsproblemen heeft lijkt het mij niet onmogelijk…

 3. maxime -

  helllooo

  dus jullie hebben niet echt problemen gehad met de antenne?
  zou dit dan in België ook geen probleem zijn?
  Ik heb dringend een goede gsm nodig om mee te nemen naar de USA dus ik zou hier graag geen last van hebben!
  is het aangeraden om een iphone 4 te kopen of beter van niet door die antenneproblemen?

 4. maxime -

  helllooo

  dus jullie hebben niet echt problemen gehad met de antenne?
  zou dit dan in België ook geen probleem zijn?
  Ik heb dringend een goede gsm nodig om mee te nemen naar de USA dus ik zou hier graag geen last van hebben!
  is het aangeraden om een iphone 4 te kopen of beter van niet door die antenneproblemen?

  1. Danijel -

   Volgens ons vallen de problemen dus best mee. Wij zijn van mening dat je niet rekening hoeft te houden met wegvallende gesprekken oid 🙂

 5. tremor -

  Dan koop je als Applefan een designtoestel, voor het design, en dan mag je er een hoesje omheen doen….:)

  Er staat nog een foutje 'niet zonder slag of stoor.' moet waarschijnlijk: 'niet zonder slag of stoot.' zijn.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters