Eerste ervaring met de Apple iPhone 4S

De Apple iPhone 4S is inmiddels verkrijgbaar en het wordt dus tijd om het toestel eens aan de tand te voelen. Tijdens onze eerste ervaring met het toestel valt gelijk op dat hij een stuk sneller is dan zijn voorganger, maar ook een slechte batterij lijkt te hebben.

Apple iPhone 4S

Het eerste dat opvalt zodra je een iPhone 4S in je handen neemt is dat hij best zwaar is. Wel voelt het toestel heel compact aan maar echt lekker houdt hij niet vast. Dit komt door de vele randjes die het toestel heeft om de antenne heen. Scherp voelen de randjes niet, maar erg lekker is het ook niet te noemen. Wel past je hand goed om het toestel heen en kun je hem stevig vasthouden. Je voelt wel dat de bouwkwaliteit van het toestel erg goed is en nagenoeg identiek aan die van zijn voorganger.

De telefoon komt stevig en solide over en de twee glasplaten voor als achter geven hem de extra allure, door het gevoel dat een prima kwaliteit materialen is gebruikt. Wel is het toestel dankzij het glas erg vlekgevoelig. Het scherm is zoals verwacht erg goed en ook identiek aan dat van zijn voorganger. Apple heeft de resolutie en de scherpte flink opgeschroefd in het retina-display en dat is goed te zien. Letters komen erg scherp over, films zien er meer dan prima uit. Ook als een website ingeladen wordt door Safari en het dus nog helemaal uitgezoomd is, zijn zinnen nog steeds goed te lezen met dank aan de scherpte van het display. Alle knoppen voelen solide en stevig aan en zijn goed te bedienen.

Het toestel zelf reageert opvallend vlot, veel vlotter dan zijn voorganger, en de multitasking werkt meer dan soepel. Het overschakelen tussen applicaties gaat vlekkeloos en het laden van websites, het opstarten en het openen van applicaties gebeurt in een zeer rap tempo vergeleken met de iPhone 4. Er zijn geen vertragingen merkbaar met iOS 5 in combinatie met de iPhone 4S, iets dat met iOS 5 in combinatie met de iPhone 4 juist soms wel opvalt.

De batterij van de iPhone 4S stelt na vier dagen met het toestel gespeeld te hebben wel wat teleur. De batterij is qua oplaadtijd erg snel, maar is ook redelijk snel leeg. Soms lijkt het erop dat hij zelfs sneller leeg is dan de accu van de iPhone 4. Er gaan geruchten dat dit met een softwarebug te maken heeft, de gps en de agenda lijken de schuld te krijgen, maar hoe dat ook zit: ondanks de belofte van Apple dat de accuduur zou zijn verbeterd, is de batterij er niet op vooruit gegaan sinds de iPhone 4. De camera van het toestel is wel opvallend goed en ook het verbeteren van de gemaakte foto’s dankzij iOS 5 is een mooie toevoeging.

Tellen we alle voor- en andelen bij elkaar op, dan is de iPhone 4S onder de streep een erg goed toestel dat er flink sneller op is geworden. Ondanks het manco van de batterij, is iOS 5 een goede verbetering en is de camera ook erg goed geworden. Binnenkort zullen we een volledige review van de Apple iPhone 4S publiceren op All About Phones.

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Apple iPhone 4S

 

Video review Apple iPhone 4S:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Als er dezelfde batterij in zit dan in de vorige dan is het niet vreemd dat deze sneller leeg is met een zwaardere processor, hogere resolutie enz.

 2. frank -

  Frank,
  Heren, wil jullie een echte test van de IPone,ga dan naar GSMARENA.com.
  Onder de streep is dit de beste Phone wie je kan krijgen op dit moment.

 3. Angelo -

  Jammer dat er 3 a 4 keer het zelfde in het artikel word gezegd dat hij vlotter is en dat de camera beter is. Dit is ook de enige verbetering aan dit veel te dure product!!

 4. Samsung-Fan -

  Als Samsung fan ben ik wel enthousiast over de behuizing, deze is erg mooi alleen het glaswerk snap ik niet in een gebruikersvoorwerp :S
  Kwa snelheid denk ik dat de gemiddelde gebruiker er geen enkel profijt van zal hebben in vergelijking met de 4 versie. De camera was al goed en is idd verbeterd maar of dit nou echt noodzakelijk was :S

  Overall:
  Mooi produkt alleen te duur in zowel verkoopprijs als abo-combi.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters