Eerste ervaring met de Asus PadFone

We zijn bij All About Phones niet gewend om laptops te bespreken. Toch dwingt Asus ons om dit wel een beetje te doen. De Asus PadFone is namelijk naast een compacte notebook ook een tablet en een telefoon. Een leuke en verrassende combinatie.

Asus Padphone Mobile World Congress

Laten we beginnen met de telefoon zelf; de PadFone. Dit is een high-end Android-telefoon zoals we er vandaag de dag meer kennen. Het scherm is een 4,3-inch Super Amoledscherm met een resolutie van 960×540 pixels. Ook beschikt de PadFone over een 8-megapixel camera waar goede plaatjes mee te schieten zijn. De PadFone beschikt over een 1,5 GHz dualcoreprocessor en draait op Android 4.0. Dat het toestel de kern van de telefoon/tablet/notebook-combinatie is, kan je ook terug zien in de ruime hoeveelheid opslagruimte. Met 16, 32 of 64GB is dit bovengemiddeld.

Qua design zijn er voor het toestel geen compromissen gesloten. Het toestel ligt lekker in de hand en is met een dikte van rond de negen millimeter mooi slank. Het toestel voelt degelijk aan en beschikt over een batterij van normale grootte. Het enige waaraan te merken is dat het toestel onderdeel kan worden van een groter geheel, is de extra poort die aan de zijkant van het toestel te vinden is.

Asus Padphone Mobile World Congress

Om van de PadFone een tablet te maken is het PadFone Station nodig. Dit is een dockingstation in de vorm van een 10.1-inch scherm met een 1280×800 resolutie. De PadFone is hier aan de achterkant in te klikken. Verder zit er in het scherm ook nog een accu van 6600mAh waardoor het scherm geen voeding nodig heeft van het toestel. Het omgekeerde is juist het geval: de tabet is in staat is om het toestel op te laden.

Het is echter wel de PadFone die van het scherm een echte tablet maakt. Het PadFone station beschikt niet over een eigen rekenmodule waardoor alle performance uit het telefoontoestel moet komen. Dit is echter met de 1,5 GHz processor en Android 4.0 geen probleem, de tablet functioneert dan ook goed. Ook qua bouw is de tablet solide. Die voelt stevig aan en kan voor een volwaardige Androidtablet doorgaan. De grootste vraag blijft natuurlijk wel hoe lang de poorten die de PadFone met het Station verbinden goed blijven als je deze vijf of zes keer per dag uit de docking haalt.

Asus Padphone Mobile World Congress

Uiteindelijk is er dan ook nog het PadFone toetsenbord die aan de tablet te koppelen is. Dit wordt eraan geklikt op zo’n manier dat de tablet samen met het toetsenbord de vorm van een netbook krijgt. Naast het toetsenbord bevat deze unit ook een touchpad en nog een accu. Het touchpad maakt het mogelijk om de Android-tablet te bedienen met behulp van een muis die bij aanraking van het touchpad op het scherm verschijnt. De accu zorgt ervoor dat de tablet en het toestel samen nog eens rond de 5000mAh erbij krijgen waardoor de levensduur van de hele combinatie nog eens met een aantal uur wordt verlengd.

Samen zorgen deze drie elementen voor een erg leuke combinatie die we nog niet eerder in zo’n volwassen vorm gezien hebben. Dit is natuurlijk nog geen garantie voor succes, maar er zal zeker een groep consumenten zijn die erg te paaien is voor deze geïntegreerde combinatie.

Asus Padphone Mobile World Congress

 

Asus Padphone Mobile World Congress

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters