Eerste ervaring met de Asus Transformer Prime

De Asus Transformer Prime is de opvolger van de populaire Transforme-tablet van de fabrikant. De Transformer was de best verkochte Android-tablet van 2011 en met de Prime probeert Asus haar concurrenten al vroeg af te troeven.

Asus Tranformer Prime

Tijdens een persbijeenkomst afgelopen vrijdag wist Asus de Nederlande pers kennis te laten maken met haar nieuwe paradepaardje. De originele Transformer was een van de best verkopende Android-tablets van 2011 en Asus hoopt dit nog een dunnetjes over te doen met de Prime. De fabrikant heeft de introductie van de Prime erg slim uitgedacht aangezien diens concurrenten nog minimaal vier maanden verwijderd zijn van een concurrerende introductie in de markt. Daarnaast heeft de Prime dermate goede specificaties mee gekregen dat diens concurrenten momenteel niet veel betere alternatieven op korte termijn zullen kunnen aanbieden.

De Transformer Prime is momenteel in twee opties en kleuren verkrijgbaar. Er is een optie met 32GB intern geheugen en het bijbehorende toetsenbord voor 599 euro. Daarnaast is er een 64GB variant zonder toetsenbord voor de zelfde prijs. Asus biedt momenteel nog geen toetsenbord aan die los verkocht wordt waardoor de 64GB variant nog niet met het bijbehorende toetsenbord uitgerust kan worden. De Prime zal ook de allereerst tablet worden met Android 4.0. Vanaf 12 januari zal Asus beginnen met uitrollen van de Android 4.0.3-update middels OTA. De verwachting is dat binnenkort ook een 3G-variant op de markt zal komen aangezien de huidige tablet daarover nog niet beschikt.

De bouw van de Transformer Prime is opvallend goed; de tablet is erg stevig en goed afgewerkt. De bouw doet qua kwaliteit veel denken aan de Apple iPad 2 en dat komt misschien ook door zijn gewicht en de aluminium achterkant. De tablet is redelijk zwaar maar je krijgt hiervoor dus wel een goede bouw terug. Het scherm zou volgens Asus redelijk ongevoelig zijn voor vingerafdrukken, maar dat bleek bij ons weinig uit te maken aangezien ze nog goed te zien zijn op het scherm. De kwaliteit van het scherm is wel opvallend goed en ook in direct licht op het scherm blijft het nog goed leesbaar. De kans is groot dat dit dan ook het beste scherm is dat momenteel in een tablet te vinden zal zijn.

Asus had tijdens de persconferentie twee varianten bij zich; een Prime met Android 3.2 erop en een Prime met een vroege build van Android 4.0. De uiteindelijke update voor de Prime zal Android 4.0.3 gaan mee krijgen wat volgens Google ook de launch-build zal moeten zijn voor het nieuwe platform. De variant met Android 3.2 erop deed het redelijk tot goed. Hij was zeker een stuk sneller dat een Galaxy Tab 10.1 van Samsung, maar dankzij het trage OS was er hier en daar nog steeds last van lag en framedrops. De 4.0 variant deed het een stuk beter en met die software zal de Prime dan ook waarschijnlijk voor het eerst een goed alternatief zijn voor de Apple iPad 2.

Binnenkort zullen we een uitgebreide review van de tablet publiceren zodra Asus een sample voor ons heeft klaar liggen.

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Asus Transformer Prime

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters