Eerste ervaring met de Asus Vivo Tab RT

De belangrijkste aankondiging van Asus op het gebied van tablets tijdens die IFA was die van de Vivo Tab en Vivo Tab RT. De RT, de versie met een ARM-chip eerder bekend als Tablet 600, is een soort transformer-tablet maar dan met Windows 8. In deze preview bekijken we hem.

De Vivo Tab RT gaat concurreren met apparaten als de ATIV Tab van Samsung, maar heeft een groot voordeel ten opzichte van die Samsung. Het apparaat heeft namelijk een metalen behuizing die solide aanvoelt en bovendien niet eens zwaar is. Met een gewicht van 520 gram en een dikte van 8,3mm is de tablet erg netjes qua formaat. De bouwkwaliteit van deze tablet is in onze ogen dan ook een van de grote voordelen ten opzichte van de andere Windows 8-tablets.

Het apparaat draait de standaard Windows 8-interface en wordt aangedreven door een Tegra 3-chip. Dat draait prettig zo op het eerste gezicht, en het 10,1″-scherm waar de interface door weergegeven wordt ziet er ook zeker niet verkeerd uit. De tablet heeft 2GB aan RAM geheugen en 32GB ingebouwd geheugen. Als je hem als tablet bekijkt wel prima, als je hem ook als netbook wilt gebruiken is die 32GB natuurlijk een beetje weinig.

Dat laatste wordt mogelijk gemaakt door het toetsenborddock dat we kennen van Asus. Daar zitten niet alleen knopjes en een trackpad op, maar ook een extra batterij en een USB-aansluiting. Daardoor wordt de batterijduur van de tablet flink verlengd als je het toetsenbord gebruikt en dankzij de USB-poort kun je ook een muis aansluiten en het geheel als netbook gebruiken. Office komt voorgeïnstalleerd op de tablet waardoor je wat dat betreft meteen aan de gang kunt.

De Vivo Tab RT zal met de eerste generatie Windows 8-apparaten meekomen komend najaar en zal prijstechnisch gaan concurreren met de high-end tablets. Op het eerste gezicht lijkt het een van de interessantere Windows 8 RT-tablets te gaan worden.

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Asus Vivo Tab RT IFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters