Eerste ervaring met de BlackBerry 10 Dev Alpha

BlackBerry heeft tijdens haar persconferentie op BlackBerry World meer info gegeven over het langverwachte BlackBerry OS 10. Daarnaast heeft de fabrikant een smartphone vrijgegeven met de QNX-versie van de software genaamd de Dev Alpha.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; op de BlackBerry 10 Dev Alpha draait nog geen BlackBerry OS 10. De fabrikant heeft het toestel voorzien van de PlayBook 2.0-software en ontwikkelaars krijgen dan ook nog niet de beschikking over de nieuwe software. De fabrikant heeft dit toestel, dat overigens nooit commercieel zal worden aangeboden en in productie zal gaan, alleen weggeven omdat ontwikkelaars dan hun software op een kleiner scherm kunnen ontwikkelen. Eind dit jaar zal de eerste telefoon van de fabrikant met de nieuwe software op de markt gaan komen maar tot die tijd zal de wereld niet met de nieuwe software kunnen spelen.

Als we kijken naar de specificaties van de Dev Alpha dan is er nog weinig bekend. Hij heeft een dualcore 1GHz-processor en een 720p HD-touchscreen. Het toestel heeft alleen een touchscreen en de barcode onder het scherm is alleen bedoeld om het toestel gemakkelijk te kunnen identificeren. Overige specificaties zijn niet bekend en zaken als de camera zijn nog niet operationeel. De toestellen draaide tot nog toe alleen de browser en de developer-toestellen zullen de normale functies krijgen van het PlayBook 2.0 OS.

Voor wat betreft de bouw van het toestel kunnen we kort zijn; de Dev Alpha is zowel qua bouw, look als feel een verkleinde PlayBook-tablet met een 4.3-inch scherm. Hij is gemaakt van exact het zelfde materiaal, hij heeft exact de zelfde knoppen mee gekregen en voelt qua snelheid en gebruik dan ook het zelfde aan. Al met al is er dus weinig zinnigs te zeggen over dit prototype en nog minder over de software. RIM heeft ons tijdens de presentatie wel lekker lopen maken met de nieuwe software maar voordat we ervan kunnen genieten zijn we waarschijnlijk vijf maanden verder.

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. raymond -

  Ik denk juist dat RIM hier de goede richting op gaat en het kan maken met een nieuw toestel op blackberry 10. Blackberry is in Nederland, uk, canada en oosterse landen altijd erg populair geweest alleen bleef het allemaal een beetje van hetzelfde waardoor de consument uitgekeken raakte en overstapte naar apple en samsung. Maar ook als die bedrijven deze, nogal, zelfde trend blijven voeren zullen ook deze consumenten weer overstappen, want al heel lang gebruikt apple deze strategie en deze lijn van verkoop en Let wel, het is pas 3 jaar echt succesvol en de nieuwe ipad doet nou niet echt schrikbarend veel nieuws en ziet er WEER hetzelfde uit. Over innovatie gesproken… Dat duurt niet lang meer. Ronde 3 is voor Weer voor blackberry met een nieuwe weg die allang uitgestippeld was met de playbook, toen is al gezegd; deze weg slaan we in. Jammer dat de playbook niet aansloeg want het is een prachtig apparaat. Maar dat wijt ik meer aan de populariteit van samsung en apple en aan een slappe marketing campagne voor de playbook. Want bijna niemand weet wat de playbook is, en toch als ze hem zien zouden ze de tablet maar al te graag hebben door de handige grote van 7inch, het prachtige besturingssysteem en het strakke design! Gelukkig begrijpt RIM nu dat een goede marketing campagne belangrijk is voor de super smartphone op blackberry 10 en gelukkig heeft RIM begrepen dat apps nodig zijn voor slagen van het platform en gelukkig laten ze blackberry 10 ook draaien op de playbook zodat de devices compatible worden. En gelukkig is er voor al het bovenstaande een mooi geldbedrag gereserveerd om het dit keer echt waar te maken en verder te gaan met het succes wat ze 2 jaar geleden hadden

 2. djbosanac -

  RIM moet echt iets er aan gaan doen, om hun software te gaan vernieuwen.

  Ik heb bb9700 bold, en nu een HTC ONE X, android is 10000x beter dan rim software, dus ja ik weet niet. Enige voordeel aan bb is het fysieke toetsenbord dat ze hebben. Voor de rest is het allemaal wel oke, maar ze zijn net als nokia nu erg laat met alles.

  1. robert -

   Het is eerder een kleine playbook. De OS is een combinatie van WP en Android/iOS. Verfrissend.
   Je mag hopen dan RIM en WP genoeg marktaandeel verkrijgen of wil jij dat Apple en Android alles gaan bepalen? Niet goed voor concurrentie en dus ook niet goed voor de consument.

  2. v-power -

   Dit puur een toestel voor developers om hun applicaties klaar te stomen. Niks meer niks minder. Je kan dus niks zeggen over het uiterlijk dat het ergens een kopie van zou zijn e.d., kan wel alleen slaat het nergens op..

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters