Eerste ervaring met de BlackBerry 10 Dev Alpha

BlackBerry heeft tijdens haar persconferentie op BlackBerry World meer info gegeven over het langverwachte BlackBerry OS 10. Daarnaast heeft de fabrikant een smartphone vrijgegeven met de QNX-versie van de software genaamd de Dev Alpha.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; op de BlackBerry 10 Dev Alpha draait nog geen BlackBerry OS 10. De fabrikant heeft het toestel voorzien van de PlayBook 2.0-software en ontwikkelaars krijgen dan ook nog niet de beschikking over de nieuwe software. De fabrikant heeft dit toestel, dat overigens nooit commercieel zal worden aangeboden en in productie zal gaan, alleen weggeven omdat ontwikkelaars dan hun software op een kleiner scherm kunnen ontwikkelen. Eind dit jaar zal de eerste telefoon van de fabrikant met de nieuwe software op de markt gaan komen maar tot die tijd zal de wereld niet met de nieuwe software kunnen spelen.

Als we kijken naar de specificaties van de Dev Alpha dan is er nog weinig bekend. Hij heeft een dualcore 1GHz-processor en een 720p HD-touchscreen. Het toestel heeft alleen een touchscreen en de barcode onder het scherm is alleen bedoeld om het toestel gemakkelijk te kunnen identificeren. Overige specificaties zijn niet bekend en zaken als de camera zijn nog niet operationeel. De toestellen draaide tot nog toe alleen de browser en de developer-toestellen zullen de normale functies krijgen van het PlayBook 2.0 OS.

Voor wat betreft de bouw van het toestel kunnen we kort zijn; de Dev Alpha is zowel qua bouw, look als feel een verkleinde PlayBook-tablet met een 4.3-inch scherm. Hij is gemaakt van exact het zelfde materiaal, hij heeft exact de zelfde knoppen mee gekregen en voelt qua snelheid en gebruik dan ook het zelfde aan. Al met al is er dus weinig zinnigs te zeggen over dit prototype en nog minder over de software. RIM heeft ons tijdens de presentatie wel lekker lopen maken met de nieuwe software maar voordat we ervan kunnen genieten zijn we waarschijnlijk vijf maanden verder.

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

BlackBerry 10 Dev Alpha

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters