Eerste ervaring met de BlackBerry 8520 Curve

T-Mobile wist tijdens de IFA beurs in Berlijn te melden dat het ook de BlackBerry 8520 Curve gaat verkopen. De telco had het toestel mee genomen naar haar stand in Berlijn en zo konden we er even mee spelen.

BlackBerry 8520 Curve

De BlackBerry Curve werd gisteren officieel in Nederland gelanceerd tijdens een leuke persbijeenkomst van BlackBerry. Gisteren was All About Phones daarbij ook aanwezig en daaruit kwam naar voren dat de Curve een prima toestel is dat binnenkort ook nog eens in de winkels zal gaan liggen. Inmiddels had T-Mobile ook het toestel mee genomen naar de IFA waarbij All About Phones ook aanwezig is en daardoor waren we in de gelegenheid om er nog eens mee te spelen en er met een vers nieuw paar ogen naar te kijken.

Het toestel voelt allereerst erg goed aan en ligt lekker in de hand. Het is een relatief kleine telefoon die erg handzaam is en waarmee je met je duim bijna overal bij kunt. Het typen dient nog wel te gebeuren met twee duimen echter zijn we dat gewend van een Qwerty-toetsenbord. De Curve 8520 heeft het zelfde OS als de 8900 en de 9000. Het toestel voelde bij ons niet veel sneller aan dan zijn grotere broertjes echter was de functionaliteit van de 8520 dan weer wel minder in de vorm van een slechtere camera en de trage internetverbinding. Het nieuwe trackpad dat op de 8520 te vinden is werkt erg goed maar was wel erg gevoelig en snel afgesteld. Zelf konden we niet vinden of we dit konden aanpassen maar we gaan er vanuit dat die mogelijkheid ergens in het onoverzichtelijke instellingen-menu terug te vinden is. Al met al is de 8520 een prima toestel dat een niet al te hoge prijs mee moet gaan krijgen. De prijs/kwaliteitsverhouding is goed te noemen maar mocht je wat meer functionaliteit willen dan kun je beter voor de Bold gaan.

BlackBerry 8520 Curve

 

BlackBerry 8520 Curve

 

BlackBerry 8520 Curve

 

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters