Eerste ervaring met de BlackBerry 8520 Curve

T-Mobile wist tijdens de IFA beurs in Berlijn te melden dat het ook de BlackBerry 8520 Curve gaat verkopen. De telco had het toestel mee genomen naar haar stand in Berlijn en zo konden we er even mee spelen.

BlackBerry 8520 Curve

De BlackBerry Curve werd gisteren officieel in Nederland gelanceerd tijdens een leuke persbijeenkomst van BlackBerry. Gisteren was All About Phones daarbij ook aanwezig en daaruit kwam naar voren dat de Curve een prima toestel is dat binnenkort ook nog eens in de winkels zal gaan liggen. Inmiddels had T-Mobile ook het toestel mee genomen naar de IFA waarbij All About Phones ook aanwezig is en daardoor waren we in de gelegenheid om er nog eens mee te spelen en er met een vers nieuw paar ogen naar te kijken.

Het toestel voelt allereerst erg goed aan en ligt lekker in de hand. Het is een relatief kleine telefoon die erg handzaam is en waarmee je met je duim bijna overal bij kunt. Het typen dient nog wel te gebeuren met twee duimen echter zijn we dat gewend van een Qwerty-toetsenbord. De Curve 8520 heeft het zelfde OS als de 8900 en de 9000. Het toestel voelde bij ons niet veel sneller aan dan zijn grotere broertjes echter was de functionaliteit van de 8520 dan weer wel minder in de vorm van een slechtere camera en de trage internetverbinding. Het nieuwe trackpad dat op de 8520 te vinden is werkt erg goed maar was wel erg gevoelig en snel afgesteld. Zelf konden we niet vinden of we dit konden aanpassen maar we gaan er vanuit dat die mogelijkheid ergens in het onoverzichtelijke instellingen-menu terug te vinden is. Al met al is de 8520 een prima toestel dat een niet al te hoge prijs mee moet gaan krijgen. De prijs/kwaliteitsverhouding is goed te noemen maar mocht je wat meer functionaliteit willen dan kun je beter voor de Bold gaan.

BlackBerry 8520 Curve

 

BlackBerry 8520 Curve

 

BlackBerry 8520 Curve

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sander -

    Ik heb de blackberry al een tijdje en bevalt mij ook goed. Het enige wat vooral lastig met het toestel is dat als je applicaties wil openen (zoals hyves) het toestel vastloopt waardoor je je niet op de site kan begeven.verder zijn de toetsen ook erg wennen in het begin. maar kan zeer snel typen zonder fouten nadat je heb geoefend .

    oOk werkt de ping erg goed.soms storing meer niet:)

  2. Simon -

    Heb vanmiddag dit toestel gehaald en vind het echt een geweldig apparaat. Ok, ik heb nog nooit een Blackberry gehad, dus vergelijken kan ik niet. Wel heb ik een HTC Diamond gehad en kan melden dat deze 8520 een gigantische vooruitgang is.

    Het trackpad aanpassen is eenvoudig te doen in het optie menu. Wel moet ik zeggen dat het menu voor mij ook even wennen is, maar goed, zoals ik al zei heb ik niet eerder met een Blackberry gewerkt.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters