Eerste ervaring met de BlackBerry Pearl 9100

De BlackBerry Pearl 9100 is de langverwachte opvolger van de eerste generatie Pearls. Het toestel beschikt deze keer over UMTS en is een stuk strakker vormgegeven dan zijn voorganger.

BlackBerry Pearl 9100

De BlackBerry Pearl was twee jaar geleden een groot succes voor BlackBerry. De Pearl was een toestel dat meer op een normale telefoon leek maar wel de kracht had van een BlackBerry zoals een volledig toetsenbord en uiteraard de nodige e-mail ondersteuning. Inmiddels heeft de befaamde Pearl een opvolger gekregen in de vorm van de Pearl 3G, ook wel de Pearl 9100 of 9105 zoals hij in Europa verkocht zal gaan worden. Het toestel is eigenlijk een volledig alternatief voor de Bold of Curve-serie van BlackBerry aangezien het exact de zelfde functionaliteit heeft maar dan in een wat handzamer formfactor.

De Pearl 9100 is een prima toestel en ligt heerlijk in de handen net zoals je van een bar-telefoon mag verwachten. Het toestel voelt aan de voorkant wat plastic aan maar de achterkant is solide en beschikt over wat hoogwaardigere materialen. Het toetsenbord zelf is zo vormgegeven dat je ondanks de kleine toetsjes toch alles goed kunt indrukken en bereiken. Daarnaast lijkt het toestel erg snel te reageren op de input en ook de optische trackpad is een grote verbetering ten opzichte van het oude scrollwiel dat snel vies kan worden. De telefoon zelf is snel in gebruik en alle applicaties uit App World werken dan ook moeiteloos op de Pearl 9100. Dankzij UMTS is het internet snel, ook al is de browser nog niet echt de moeite waard. Hiervoor zul je toch echt tot BlackBerry OS 6.0 moeten wachten.

Binnenkort zullen we een uitgebreide review van de Pearl 9100 publiceren op All About Phones.

BlackBerry Pearl 9100

 

BlackBerry Pearl 9100

 

BlackBerry Pearl 9100

 

BlackBerry Pearl 9100

 

BlackBerry Pearl 9100

 

BlackBerry Pearl 9100

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters