Eerste ervaring met de BlackBerry Torch 9800

De BlackBerry Torch 9800 is de eerste slider van BlackBerry die zowel voorzien is van een touchscreen als een volledig qwerty-toetsenbord. Het toestel beschikt ook over BlackBerry OS 6 en Vodafone had het toestel al op haar stand tijdens de IFA-beurs.

BlackBerry Torch 9800

Op de Vodafone stand op de beurs van de IFA waren een aantal nieuwe telefoons te zien die Nederland nog niet hebben aangedaan. Onder de vele smartphones liepen we ook de onlangs aangekondigde BlackBerry Torch 9800 tegen het lijf met BlackBerry OS 6 erop draaiende. Het toestel zelf is niet de mooiste telefoon om naar te kijken maar licht dan weer wel prima in de hand. Het schuifmechanisme van de Torch 9800 is solide te noemen en glijd lekker weg. De toetsen voelen wat klein aan van het toetsenbord maar desalniettemin typen ze toch prettig weg en is het toestel goed beet te pakken met twee hadden om zo met de duimen te kunnen typen. In zijn uitgeschoven staat is de Torch 9800 een relatief groot toestel en ook het touchscreen zorgt ervoor dat de telefoon zeer zeker geen kleine rakker is.

Het touchscreen werkt prettig en is een grote vooruitgang vergeleken met de Storm 2 van de gelijknamige producent. Het toestel heeft een helder scherm en de kleuren zijn goed te noemen. Wel zit er een lichte waas over het scherm heen zo leek het, echter is de verwachting dat dit later opgelost zal worden aangezien wij een prototype in onze handen wisten te hanteren. Het nieuwe BlackBerry 6 OS is ook een goede vooruitgang te noemen tegenover OS 5. Het OS is nu een stuk touchscreenvriendelijker geworden en reageert goed op input. Wel is het allemaal niet zo smooth als bij een Android-telefoon met een goede processor of een iPhone. Dit komt door de beperkte processor van de Tourch 9800 die het toestel toch wel parten speelt.

Al met al is de Torch 9800 een goede vooruitgang voor BlackBerry echter hebben wij onze twijfels of het toestel wel het beoogde alternatief is voor de velen Android-telefoons en de iPhone van Apple.

BlackBerry Torch 9800

 

BlackBerry Torch 9800

 

BlackBerry Torch 9800

 

BlackBerry Torch 9800

 

BlackBerry Torch 9800

 

BlackBerry Torch 9800

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. anne -

    Ik wil zo graag de witte torch!!! Ik kan helemaal nergens op internet vinden wanneer die in nederland verkrijgbaar is!!!! Ik zie hierboven by de laatste reactie dat hy 12november uit komt maar dat is het nu ook al geweest:(!
    Help me kan niet meer wachten ;).

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters