Eerste ervaring met de BlackBerry Torch 9810 en Torch 9860

De BlackBerry Torch 9810 en de Torch 9860 zijn de twee nieuwste telgen uit de BlackBerry-familie. Ze beschikken beiden over een touchscreen en zijn geladen met de nieuwste software van de fabrikant. In deze hands-on bekijken we de toestellen van dichtbij.

BlackBerry Torch 9810

Nadat BlackBerry eerder op de dag tijdens een persconferentie in Londen haar nieuwe smartphones bekend maakte, was het tijd om even met beide toestellen te spelen. Eerst was de nieuwe Torch aan de beurt, die eerder nog door het leven ging als de Torch 2. RIM heeft in haar wijsheid besloten dat het de Torch 9810 gaat heten zodat niemand de toestellen door elkaar gaat halen. De Torch 9810 is qua design en uiterlijk exact het zelfde als zijn voorganger. Alleen de kleur van het toestel is aangepast, dit aangezien het toestel nu in het zilver is uitgedost.

Wat opvalt is dat het schuifmechanisme van de Torch 9810 flink verbeterd is. Het toestel schuift nu veel soepeler uit dan zijn voorganger en ook is een stevige klik te merken als hij uitgeschoven is waardoor hij minder zal wiebelen. De telefoon is verder stevig te noemen, ondanks dat de klepjes van plastic zijn gemaakt. Aan de achterkant vinden we de 5-megapixelcamera die 720p video’s kan opnemen. De camera is netjes in de body weg gewerkt en het toestel voelt goed aan in de handen. Het blijft natuurlijk een groot apparaat om mee te spelen, maar mocht je daar juist van houden dan is de nieuwe Torch uitermate geschikt.

Qua prestaties is de Torch 9810 er flink op vooruit gegaan. Wat opvalt is dat de snellere processor, in combinatie met het nieuwe BlackBerry OS 7 en meer ram, het toestel erg prettig maakt in gebruik. De menu’s vliegen over en weer en er is geen spraken van vertraging bij het openen van menu’s of er tussen schakelen. Ook applicaties openen een stuk sneller vergeleken met de oude Torch, die we toevallig mee hadden. Zo is de nieuwe Facebook-applicatie er flink op vooruit gegaan en zijn alle animaties een stuk aantrekkelijker geworden. Het vernieuwde OS is daarnaast ook vriendelijker geworden voor vinger input en dat is uiteraard een goede verbetering voor de Torch 9810.

Al met al is de Torch 9810 een prima smartphone die erg snel in gebruik is en prettig werkt met zowel het toetsenbord als het touchscreen. De prijs van de telefoon is nog onbekend, maar de verwachting is dat hij begin september naar Nederland zal gaan komen.

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9810

 

BlackBerry Torch 9850

Een nieuwe opvallende telg in de RIM-familie is de Torch 9860. De 9860 was eerder bekend als de BlackBerry Touch, maar deze naam hebben ze klaarblijkelijk achteraf geschrapt en ingeruild voor nummers. De Torch 9860 is een full touch smartphone van RIM en dat is opmerkelijk aangezien de eerste twee full touch telefoons van RIM nogal wat problemen hadden. Zo werd de Storm 2 in Nederland meer terug gebracht dan verkocht, wat uiteraard redelijk funest was voor het imago. Dit verleden moet de Torch 9860 echter helemaal doen vergeten en dat lijkt uit onze eerste ervaring ook goed gelukt te zijn.

De bouwkwaliteit van de Torch 9860 lijkt veel op die van een Curve-serie en heeft ook veel gelijkenissen uiteraard qua design. De Torch 9860 is in het zwart uitgedost met zilveren randen die we van de meeste BlackBerries kennen. Aan de achterkant zit een camera en een flits, terwijl een de voorkant vijf knoppen te zien zijn en een groot 3.7-inch touchscreen scherm. Het scherm reageert erg soepel en is gelukkig geen grote knop zoals dat bij zijn voorgangers wel het geval was. De Torch 9860 is dan ook de eerste echte full touch smartphone van BlackBerry die volgens ons gretig aftrek zal hebben.

Dit komt vooral doordat het nieuwe BlackBerry 7 OS ook op deze full touch smartphone erg goed tot zijn recht komt. Menu’s vliegen ook op dit toestel aan je voorbij door de prima specificaties en optimalisaties die RIM doorgevoerd heeft in het toestel. Het scherm van het toestel zelf heeft nette kleuren en is mooi helder. Volgens RIM is het een van de meest heldere schermen van dit moment en zou het de concurrentie aan moeten gaan moet het Super Amoled-scherm van Samsung. De input van vingers wordt door het scherm goed waargenomen en is nauwkeurig te noemen.

Al met al is de Torch 9860 een handzaam apparaat dat ook snel in gebruik is. Het nieuwe scherm ziet er erg goed uit, werk prettig en in combinatie met net vernieuwde OS lijkt het een echte uitkomst te bieden voor RIM om het tij te keren. De Torch 9860 zal vanaf eind augustus verkrijgbaar zijn in geselecteerde landen. Prijzen van het toestel zijn nog onbekend.

Later op de dag kun je ook video’s terug vinden van beide telefoons op ons YouTube-kanaal waarin we de toestellen kort zullen bespreken.

BlackBerry Torch 9850

 

BlackBerry Torch 9850

 

BlackBerry Torch 9850

 

BlackBerry Torch 9850

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Melissa -

  nou ik vind het opzich wel een fijne telefoon, alleen hij loopt wat veel vast. Ik gebruik hem eigenlijk vanaf dat ik opsta tot dat ik ga slapen constant! Ik whatsapp, en twitter en ping bel en sms veel. Mijn batterij gaat inderdaad wat minder lang mee, maar je moet er wat voor over hebben. Soms raak ik er wel iets wat door geïrriteerd en zou zeker niet nog een blackberry nemen, maar dan omdat ik toch nooit ping? En op de Iphone heb je meer spelletjes enzo, en whatsappen kan ik er ook op. Maar het is zeker geen slecht toestel, ook een erg goede camera. Ik vind het een fijne telefoon, al die lelijke curve's enzo, overtreffen deze op geen enkele manier 😉

 2. Chrissie -

  Ik heb mijn 9860, een dag nadat die uitkwam gehaald, wat een pokke ding, en dat is heel zachtjes uitgedrukt!!!
  Ik ben hem begin okt al 2 weken kwijt geweest, en kan hem nu weer weg gaan brengen 🙁 Hij loopt contact vast, me touchscreen reageert voor geen meter, zit er hard aan te denken hem maar gewoon weg te gooien als dit zo blijft doorgaan…

 3. richard -

  Ik ben samsung gewend blackberry torch9860 vind ik een …telefoon
  Je kunt hem niet eens volledig uitschakelen heb echt spijt ervan
  als ik hem nu uitzet en hij zit in me broek slaat hij gewoon aan
  Kwam ik achter toen ik bij dokter zat ik hoef nooit meer een blackberry heel erg veel spijt

 4. Shir -

  Ik heb de Torch 9860, mooi toestel en internet gaat super snel…een heel groot nadeel is dat de batterij ook heeeeeeeel erg snel op is! Als je het tst om 06.00 uur van de lader haalt en er verder niks mee doet is de batterij om 18.00 totaal leeg!Laat staan als je gebruik maakt van ping, app, facebook of wat dan ook. Fijn dat ze snelle telefoons kunnen maken….maar het zou fijner zijn als ze ook iets uitvinden voor de gebruikersduur van de batterij…:(

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters