Eerste ervaring met de Google Nexus 7

Op de IFA zijn we bij Asus de Google Nexus 7 tegengekomen. Deze tablet is natuurlijk geen nieuws van de IFA, maar zeker niet minder interessant. De Nexus 7 ligt binnenkort in de winkels en wij bekijken hem alvast.

Google Nexus 7 IFA

De Nexus 7 zal nog deze maand op de Nederlandse markt verschijnen, naar het schijnt zelfs al in de komende week. Maar we kwamen hem alvast tegen op de IFA en zo konden we er eindelijk even mee spelen. De Nexus 7 is een erg goedkope tablet, die ondanks zijn prijs van maar €200 wel flinke specs heeft. Het apparaat is uitgerust met een Tegra 3-processor, een prima 7″-scherm en de volledige Android Jelly Bean ervaring.

De bouw van de Nexus 7 is niet top of the bill, maar het toestel is toch best wel goed gebouwd en stevig. Het design is minimalistisch en mooi, en de geribbelde achterkant houdt goed vast. Voor de prijsstelling van deze tablet dus zeker goed.

Ook het scherm van de tablet is niet te beste, maar het behoort wel tot de betere 7″-schermen en wint het zeker van de goedkope Yarvik en Archos tablets die voor dezelfde prijs in de winkels liggen. De kleuren zijn best mooi, de resolutie is 720p, wat voor een dergelijk schermformaat prima is.

De prestaties van de Nexus 7 zijn, bijna vanzelfsprekend, ook prima. De Tegra 3-processor kan Android 4.1 zonder problemen aan en alles vliegt gewoon over het scherm.

Het belangrijkste van de Nexus 7 is echter de Androidervaring. Dat het een Nexustoestel is betekent dat je als eerste de updates krijgt en de pure Androidsoftware hebt. Dat is met de nieuwere Androidversies zeker ook in het dagelijks gebruik geen straf en zo heb je gewoon een hele leuke tablet. Het enige probleem is dat je maar 8GB of 16GB geheugen hebt, en dat is niet uitbreidbaar. In Amerika zijn er allerlei contentdiensten van Google om dat tekort op te lossen, maar in Europa zijn die niet beschikbaar.

Dat is, zo op het eerste gezicht, echter wel het enige echte minpunt van de tablet. Voor €200 kun je simpelweg niets beters krijgen dan deze tablet van Asus en Google. We kunnen dan ook niet wachten tot de tablet in Nederland beschikbaar is.

Google Nexus 7 IFA

 

Google Nexus 7 IFA

 

Google Nexus 7 IFA

 

Google Nexus 7 IFA

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters