Eerste ervaring met de Google Nexus 7

Op de IFA zijn we bij Asus de Google Nexus 7 tegengekomen. Deze tablet is natuurlijk geen nieuws van de IFA, maar zeker niet minder interessant. De Nexus 7 ligt binnenkort in de winkels en wij bekijken hem alvast.

Google Nexus 7 IFA

De Nexus 7 zal nog deze maand op de Nederlandse markt verschijnen, naar het schijnt zelfs al in de komende week. Maar we kwamen hem alvast tegen op de IFA en zo konden we er eindelijk even mee spelen. De Nexus 7 is een erg goedkope tablet, die ondanks zijn prijs van maar €200 wel flinke specs heeft. Het apparaat is uitgerust met een Tegra 3-processor, een prima 7″-scherm en de volledige Android Jelly Bean ervaring.

De bouw van de Nexus 7 is niet top of the bill, maar het toestel is toch best wel goed gebouwd en stevig. Het design is minimalistisch en mooi, en de geribbelde achterkant houdt goed vast. Voor de prijsstelling van deze tablet dus zeker goed.

Ook het scherm van de tablet is niet te beste, maar het behoort wel tot de betere 7″-schermen en wint het zeker van de goedkope Yarvik en Archos tablets die voor dezelfde prijs in de winkels liggen. De kleuren zijn best mooi, de resolutie is 720p, wat voor een dergelijk schermformaat prima is.

De prestaties van de Nexus 7 zijn, bijna vanzelfsprekend, ook prima. De Tegra 3-processor kan Android 4.1 zonder problemen aan en alles vliegt gewoon over het scherm.

Het belangrijkste van de Nexus 7 is echter de Androidervaring. Dat het een Nexustoestel is betekent dat je als eerste de updates krijgt en de pure Androidsoftware hebt. Dat is met de nieuwere Androidversies zeker ook in het dagelijks gebruik geen straf en zo heb je gewoon een hele leuke tablet. Het enige probleem is dat je maar 8GB of 16GB geheugen hebt, en dat is niet uitbreidbaar. In Amerika zijn er allerlei contentdiensten van Google om dat tekort op te lossen, maar in Europa zijn die niet beschikbaar.

Dat is, zo op het eerste gezicht, echter wel het enige echte minpunt van de tablet. Voor €200 kun je simpelweg niets beters krijgen dan deze tablet van Asus en Google. We kunnen dan ook niet wachten tot de tablet in Nederland beschikbaar is.

Google Nexus 7 IFA

 

Google Nexus 7 IFA

 

Google Nexus 7 IFA

 

Google Nexus 7 IFA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters