Eerste ervaring met de Google Nexus S

All About Phones heeft de Google Nexus S in handen gehad. Dit is de tweede Nexus-telefoon die Google uitbrengt. Ditmaal mocht Samsung het toestel maken. Het toestel kreeg de allerlaatste versie van Android, Gingerbread 2.3, en heeft een opvallend design met een scherm dat een beetje hol is.

Google Nexus S

De Google Nexus S was al aardig wat keren uitgelekt. Begin deze week werd het toestel dan eindelijk officieel uitgebracht door Google. Behalve de Nexus S kondigde Google ook Android 2.3 aan. Ditmaal maakt Samsung de Nexus telefoon. De Nexus One werd nog door HTC gemaakt.

Tijdens de Miljonair Fair 2010 had Samsung Nederland het toestel stiekem even mee genomen. We mochten er even mee spelen. Het eerste wat ons opviel was de lichte boog die in het scherm van het toestel verwerkt zit. Die kromming valt wel mee. Het is bedoeld om het toestel zo wat prettiger in de handen en tegen het oor te houden.

Hoewel in de Nederlandse versie een Super LCD scherm wordt ingebakken, sprak het scherm ons toch aan en deed het amper onder voor de Super Amoled-displays waar de Nexus S in Amerika en Engeland mee wordt uitgerust. De bouw van het toestel is goed, alleen is het wel weer zonde dat – net als de Samsung Galaxy S, die erg op de Nexus S lijkt – ook hier de achterkant helemaal van plastic is gemaakt.

Over de nieuwe interface en de snelheid van het toestel waren we erg te spreken. Wat vooral opvalt is dat de interface wat ‘volwassener’ is geworden en rustiger overkomt. Alle meldingen komen duidelijker over en zijn beter af te lezen.

Het apparaat werkt supersnel. Uit de eerste benchmarks van de Nexus S zou ook al blijken dat hij met de gewone stock-Rom aardige prestaties neerzet.

Op dit toestel waren nog geen applicaties geïnstalleerd, evenmin waren er andere aanpassingen gedaan. Er werd ons uitgelegd dat het demonstratietoestel op de Miljonair Fair geen finaal product is. Desondanks voelde de user interface van de Nexus S erg snel en soepel aan.

De telefoon zal begin volgend jaar ook in Nederland beschikbaar komen, meldt Samsung. Exacte data en prijzen ontbreken nog. In Engeland verkoopt de Carphone Warehouse het toestel voor 549 pond, of 650 euro. In Amerika is het Google-toestel zeker honderd euro goedkoper.

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quinten -

  Goed bericht. Jammer alleen dat hij in Nederland niet met SAMOLED komt en dat hij van goedkoop plastic is anders had hij wellicht mijn huidige toestel kunnen vervangen.

  @Gast One Nexus
  Niet iedereen wist alles al. Mensen, zoals wij die er elke dag wel mee bezig zijn misschien. Maar niet iedereen dus dit artikel heeft zeker nut.

   1. Danijel -

    Die was goed. Een tikje helder zou je kunnen zeggen, maar zwart kwam wel goed genoeg over als zwart 🙂

 2. One Nexus -

  Wow, zoveel taalfouten in de inleiding en eerste alinea, ik kwam er bijna niet doorheen! De zinsopbouw klopt van geen kant..
  Verder wordt er inhoudelijk ook weinig nieuws verteld, veel dingen die genoemd worden wisten we al.

  1. Danijel -

   Excuses, de eerste fouten zijn er uit gehaald en hij zal nog eens door andere ogen nagekeken worden. Het is ook puur een eerste ervaring bericht zoals we vaker hebben geplaatst, niks geen preview of review nog dus 😉

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters