Eerste ervaring met de Google Nexus S

All About Phones heeft de Google Nexus S in handen gehad. Dit is de tweede Nexus-telefoon die Google uitbrengt. Ditmaal mocht Samsung het toestel maken. Het toestel kreeg de allerlaatste versie van Android, Gingerbread 2.3, en heeft een opvallend design met een scherm dat een beetje hol is.

Google Nexus S

De Google Nexus S was al aardig wat keren uitgelekt. Begin deze week werd het toestel dan eindelijk officieel uitgebracht door Google. Behalve de Nexus S kondigde Google ook Android 2.3 aan. Ditmaal maakt Samsung de Nexus telefoon. De Nexus One werd nog door HTC gemaakt.

Tijdens de Miljonair Fair 2010 had Samsung Nederland het toestel stiekem even mee genomen. We mochten er even mee spelen. Het eerste wat ons opviel was de lichte boog die in het scherm van het toestel verwerkt zit. Die kromming valt wel mee. Het is bedoeld om het toestel zo wat prettiger in de handen en tegen het oor te houden.

Hoewel in de Nederlandse versie een Super LCD scherm wordt ingebakken, sprak het scherm ons toch aan en deed het amper onder voor de Super Amoled-displays waar de Nexus S in Amerika en Engeland mee wordt uitgerust. De bouw van het toestel is goed, alleen is het wel weer zonde dat – net als de Samsung Galaxy S, die erg op de Nexus S lijkt – ook hier de achterkant helemaal van plastic is gemaakt.

Over de nieuwe interface en de snelheid van het toestel waren we erg te spreken. Wat vooral opvalt is dat de interface wat ‘volwassener’ is geworden en rustiger overkomt. Alle meldingen komen duidelijker over en zijn beter af te lezen.

Het apparaat werkt supersnel. Uit de eerste benchmarks van de Nexus S zou ook al blijken dat hij met de gewone stock-Rom aardige prestaties neerzet.

Op dit toestel waren nog geen applicaties geïnstalleerd, evenmin waren er andere aanpassingen gedaan. Er werd ons uitgelegd dat het demonstratietoestel op de Miljonair Fair geen finaal product is. Desondanks voelde de user interface van de Nexus S erg snel en soepel aan.

De telefoon zal begin volgend jaar ook in Nederland beschikbaar komen, meldt Samsung. Exacte data en prijzen ontbreken nog. In Engeland verkoopt de Carphone Warehouse het toestel voor 549 pond, of 650 euro. In Amerika is het Google-toestel zeker honderd euro goedkoper.

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Google Nexus S

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters