Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei

De Honor 6 is de eerste smartphone van het nieuwe merk Honor. Dit is een dochterbedrijf van Huawei, dat met de extra merknaam zijn marktaandeel verder wil vergroten. Wij mochten alvast even spelen met de Honor 6. In dit artikel lees je onze eerste bevindingen.

“De derde plaats achter Samsung en Apple is voor Huawei niet genoeg. Het komt daarom met een extra merknaam: Honor”

De smartphones van Huawei kenmerken zich over het algemeen door hun goede prestaties, prima specificaties en lage prijzen. Op die manier is het bedrijf binnen korte tijd heel groot geworden. Na Samsung en Apple is Huawei wereldwijd de derde speler. Nu plaatst Huawei een extra merk op de markt, en dat is Honor. Met de derde plaats achter Samsung en Apple neemt de fabrikant immers geen genoegen. De telefoons van Honor komen qua prijs onder de beste Huawei’s te staan. Wel kunnen we dezelfde goede specificaties verwachten. Het verschil zal ‘m vooral in het design en bouwmateriaal zitten.

Daar lijkt het in ieder geval wel op, nu we met de Honor 6 hebben gespeeld. De telefoon heeft een body van plastic en een achterkant van glas. Hij is niet te groot en ligt daardoor lekker in de hand. De micro simkaart en de microSD-kaart plaats je aan de rechter zijkant in de telefoon. Bij het model dat wij gebruikten viel wel op dat het klepje niet meer heel goed in de body past als je een simkaart in het apparaat steekt. Grote kans dat dit een uitzondering is.

De telefoon is ook niet al te zwaar, wat ook heel fijn is. Een echt dunne smartphone is de Honor 6, maar om te zeggen dat het een dikkerd is gaat ook wel voor. Gemiddeld, gewoontjes, normaal, standaard: het zijn steekwoorden die het ontwerp van de Honor 6 het beste omschrijven.

Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 
Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 
Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 523 
Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 524 

“Zijn uitstekende specificaties zorgen ervoor dat de Honor 6 supersnel in gebruik is”

De Honor 6 kost waarschijnlijk niet heel veel geld. Huawei’s zijn al niet duur en bij die tak van het bedrijf koop je voor 400 euro een echte toptelefoon. Honor gaat daar qua prijs onder zitten. Dat maakt de Honor 6 in ieder geval heel interessant. De telefoon heeft namelijk een full HD-scherm van 5 inch, dat niet bijzonder mooi is, en Huawei’s nieuwste processor, de Kirin 920. Deze heeft acht kernen: vier Cortex A15-kernen die 1,7 GHz klokken en vier Cortex A7-kernen die op 1,3 GHz zitten. Ook heeft de telefoon 3GB werkgeheugen, waarmee het zich kan vergelijken met de beste en duurste telefoons van dit moment. Het geheugen, 16 of 32GB, is uitbreidbaar.

Zijn uitstekende specificaties zorgen ervoor dat de Honor 6 supersnel in gebruik is. Het is ook een hele complete telefoon, met een batterijinhoud van 3100 mAh en twee, op papier, goede camera’s. Deze schieten foto’s in 13 en 5 megapixel.

Ons valt in ieder geval op aan de telefoon dat hij heel snel in gebruik is. Apps starten snel op en video’s laden ook redelijk snel. De Honor 6 draait op Android 4.4.2 KitKat, maar wij verwachten wel dat hij een update krijgt naar Android 5.0 Lollipop. De Honor-smartphone gebruikt de Emotion UI van Huawei. Helaas is dit niet EMUI 3.0, maar EMUI 2.3. Dat is wel een beetje jammer, maar geen ramp.

Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 521 
Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 522 
Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 520 
Eerste ervaring met de Honor 6 by Huawei 519 

“De Honor 6 kan een van de budgettoppers van dit jaar worden”

Samenvattend is de Honor 6 op het eerste gezicht een hele complete telefoon. Een full HD-scherm, goede processor en veel werkgeheugen. En waarschijnlijk voor niet al te veel geld. Onze aandacht is in ieder geval gewekt. Het design is niet ‘je van het’, maar het is ook niet zo dat de Honor 6 een lelijk ding is. ‘Gewoontjes’ dekt meer de lading.

De kans is denken wij in ieder geval groot dat de Honor 6 een van de budgettoppers van dit jaar wordt. Huawei is erin gespecialiseerd om goedkope, maar snelle telefoons te maken en daar lijkt het merk Honor bij uitstek voor te zijn opgericht. Aan het begin van het jaar was er nog de OnePlus One die je voor een prikje kon kopen, nu kan de Honor 6 ook genoemd worden. Deze heeft misschien wel een net wat mindere processor: hij zal wel stukken makkelijker te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters