Eerste ervaring met de HTC 8S

De HTC 8S is een nieuwe midrange-smartphone van de fabrikant lopende op Windows Phone 8. Het toestel heeft niet alleen een leuk design mee gekregen, ook een prima scherm en een goed formaat.

HTC 8S hands-on

De HTC 8S is een leuke mid-range smartphone die allereerst een heel leuk uiterlijk heeft mee gekregen. Het 4-inch scherm maakt het toestel tot een fijn formaat dat erg handzaam is en daarnaast ook nog leuke kleurtjes heeft mee gekregen. Het toestel wij beperkt mochten hanteren, want ook hier mochten we het Windows Phone 8 OS niet induiken van Microsoft, was in het zwart en in het wit uitgedost, daar waar er ook een blauw en donker blauwe op de markt zal gaan komen en tal van andere kleurtjes.

Wat wederom een groot voordeel is van deze HTC tegenover de Lumia’s van Nokia, is zijn dikte. De 8S wordt tegenover de Lumia 820 gepositioneerd en is dan ook stuk dunner dan zijn concurrent. Ook qua bouw zit dit toestel beter in elkaar. Het unibody design van de 8S is net zo goed als die van zijn grotere broertje, de 8X. De naden zijn niet te zien, de kwaliteit voelt erg goed en het toestel ligt hierdoor lekker in de hand. Ook is hij dus lekker dun waardoor je hem goed kunt vastpakken. De grote van het scherm zorgt er daarnaast ook voor dat de telefoon handzaam blijft.

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

Het 4-inch scherm van de 8S oogt goed en de kleuren komen eveneens netjes over. De kleur zwart hebben we niet kunnen waarnemen omdat we niet met het OS zelf mochten spelen. Alleen datgene wat je hier op de foto’s ziet mochten we daadwerkelijk waarnemen en dat kwam netjes op ons over. De telefoon lijkt dan ook een prima prijs/kwaliteit verhouding te hebben met een goede bouw, een mooi scherm en een leuk en vrolijk design.

Ook qua prestaties ligt hij dicht bij zijn grotere broer de 8X, echter hebben we hier ook geen ervaring mee vooralsnog. We zullen dus opnieuw moeten wachten tot de eerste week van november wanneer de 8S de verkoop in zal gaan. De 8S lijkt veel waar voor zijn geld te bieden, al zijn we vooral benieuwd wat Windows Phone 8 voor ons in petto heeft.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.
HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dimitri Wuytack -

  Get your facts straight! The 8X is midrange, en de 8S is low-end voor WP8. Indien je de lijn van HTC een beetje had gevolgd, dan weet je dat een high-end HTC een scherm heeft van minstens 4"7 (titan , one, etc) Er was enige tijd terug sprake van 3 nieuwe HTC WP8 modellen de Rio (8S), de Accord (8X) en de Zenith (high end, ongelanceerd)
  Dat zou kunnen omdat de voorgestelde snapdragon processor met 4 kernen van qualcomm nog niet leverbaar is. Of het zou kunnen dat de zenith de windows surface phone wordt, waar zo erg veel over wordt ge-hype'd. Time will tell.
  Specs van de 3 HTC toestellen pré-launch vind je hier http://tech2.in.com/news/smartphones/htc-zenith-accord-and-rio-running-wp-8-coming-soon/318662

  1. Danijel -

   Mid-range of high-end is niet op basis van specs, maar op basis van adviesprijs. De HTC 8X is 549 euro (even duur als een galaxy S4 dus en duurder dan een One X) en de 8S is 329 euro 🙂

 2. DannyD -

  "Wat wederom een groot voordeel is van deze HTC tegenover de Lumia's van Nokia, is zijn dikte. De 8S wordt tegenover de Lumia 820 gepositioneerd en is dan ook stuk dunner dan zijn concurrent"

  Formaat Lumia 820 : 123.8 x 68.5 x 9.9 mm
  Formaat HTC 8S : 120.5 x 63 x 10.3 mm

  Formaat HTC 8X : 132.4 x 66.2 x 10.1 mm
  Formaat Lumia 920 : 130.3 x 70.8 x 10.7 mm

  Dus de W8 phones van HTC zijn een stuk dunner dan de Lumia's. Ik merk het…

   1. Fatlum Qosaj -

    ik denk dat dit eerder het geval is met de 920, de 820 ziet er iig minder lomp uit:)

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters