Eerste ervaring met de HTC 8S

De HTC 8S is een nieuwe midrange-smartphone van de fabrikant lopende op Windows Phone 8. Het toestel heeft niet alleen een leuk design mee gekregen, ook een prima scherm en een goed formaat.

HTC 8S hands-on

De HTC 8S is een leuke mid-range smartphone die allereerst een heel leuk uiterlijk heeft mee gekregen. Het 4-inch scherm maakt het toestel tot een fijn formaat dat erg handzaam is en daarnaast ook nog leuke kleurtjes heeft mee gekregen. Het toestel wij beperkt mochten hanteren, want ook hier mochten we het Windows Phone 8 OS niet induiken van Microsoft, was in het zwart en in het wit uitgedost, daar waar er ook een blauw en donker blauwe op de markt zal gaan komen en tal van andere kleurtjes.

Wat wederom een groot voordeel is van deze HTC tegenover de Lumia’s van Nokia, is zijn dikte. De 8S wordt tegenover de Lumia 820 gepositioneerd en is dan ook stuk dunner dan zijn concurrent. Ook qua bouw zit dit toestel beter in elkaar. Het unibody design van de 8S is net zo goed als die van zijn grotere broertje, de 8X. De naden zijn niet te zien, de kwaliteit voelt erg goed en het toestel ligt hierdoor lekker in de hand. Ook is hij dus lekker dun waardoor je hem goed kunt vastpakken. De grote van het scherm zorgt er daarnaast ook voor dat de telefoon handzaam blijft.

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

Het 4-inch scherm van de 8S oogt goed en de kleuren komen eveneens netjes over. De kleur zwart hebben we niet kunnen waarnemen omdat we niet met het OS zelf mochten spelen. Alleen datgene wat je hier op de foto’s ziet mochten we daadwerkelijk waarnemen en dat kwam netjes op ons over. De telefoon lijkt dan ook een prima prijs/kwaliteit verhouding te hebben met een goede bouw, een mooi scherm en een leuk en vrolijk design.

Ook qua prestaties ligt hij dicht bij zijn grotere broer de 8X, echter hebben we hier ook geen ervaring mee vooralsnog. We zullen dus opnieuw moeten wachten tot de eerste week van november wanneer de 8S de verkoop in zal gaan. De 8S lijkt veel waar voor zijn geld te bieden, al zijn we vooral benieuwd wat Windows Phone 8 voor ons in petto heeft.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.
HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

HTC 8S hands-on

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters