Eerste ervaring met de HTC 8X

De HTC 8X werd enkele weken geleden door HTC bekend gemaakt en zal het paradepaardje gaan worden voor haar Windows Phone 8 line-up. Begin november zal het toestel verkrijgbaar zijn. Wij mochten er alvast even mee spelen.

HTC 8X hands-on

Fabrikant HTC is een bezig bijtje de laatste tijd. Na de introductie van de succesvolle One-serie was het vorige week tijd om de nieuwe One X+ aan te kondigen. Met dat toestel mochten we gelijk al even spelen en kort daarvoor kondigde HTC ook haar nieuwe Windows Phone line-up aan. Deze nieuwe Windows Phone line-up bestaat uit een midrangemodel, de HTC 8S, en een highendmode, de HTC 8X. Beide toestellen zullen begin november op de markt komen, kort na de introductie van Windows Phone 8.

Aangezien Windows Phone 8 nog niet officieel door Microsoft is vrijgegeven, betekent dat ook dat we de 8X niet volledig onderhanden mochten nemen. Net als bij onze previews van de Nokia Lumia 920, Lumia 820 en de Samsung Ativ S was het niet toegestaan om verder dan het home-scherm het toestel in te duiken. Dit alles hebben we dus te danken aan Microsoft waar men langzamerhand panisch lijkt te zijn dat zaken van Windows Phone 8 vroegtijdig uitlekken. Terwijl alle concurrerende platformen net hun nieuwe versies hebben vrijgegeven.

HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 

Over Windows Phone 8 kunnen we dan ook weinig kwijt. In het verleden hebben we al wel met het OS mogen spelen off te record, zoals ze dat zo mooi noemen, en op een andere telefoon en toen viel ons op hoe weinig het OS eigenlijk veranderd is en hoe weinig nieuwe functionaliteit erbij gekomen is. We gaan er dan ook vanuit dat Microsoft in die build alles nog verborgen voor ons wist te houden en dat ze eind deze maand allemaal nieuwe en toffe functies voor de eindgebruiker gaan bekend maken, in plaats voor alleen ontwikkelaars.

Maar als we kijken naar de HTC 8X zelf dan is het een plaatje van een toestel. De telefoon is erg mooi gebouwd en heerlijk dun. Daar waar de Nokia Lumia 920 en 820 redelijk forse apparaten zijn, vooral in de dikte, is de HTC 8X een mooi dun en vooral modern toestel dat erg prettig in de handen ligt. De unibody-bouw heeft HTC wederom weten te perfectioneren en de naden, randjes en het scherm zijn erg netjes afgewerkt.

Het toestel is voorzien van een mooie en diepe kleur blauw en daarnaast is er ook nog gele variant die HTC eveneens op de markt gaat brengen. Het 4.3-inch scherm van het toestel geeft erg goede kleuren weer. Daarnaast is het aantal pixels per inch 341 bij deze HTC, hoger dan bij de Lumia van Nokia en de iPhone van Apple. Het scherm geeft daarnaast dankzij zijn Super LCD2-paneel ook de kleur zwart erg goed weer en de heldere Windows Phone-kleuren spatten dan ook van het scherm af.

Het is jammer dat we weinig kunnen zeggen over de snelheid van het toestel, het algemeen gebruik en de camera. We moeten hiervoor nog even drie weekjes wachten aangezien in de eerste week van november dit toestel verkrijgbaar zal zijn in Nederland. Tot die tijd moeten we het doen met deze eerste indruk die erg positief was door de opvallend goede bouw, het strakke uiterlijk en vooral de dikte van het toestel. Een ware verademing van HTC dus op Windows Phone gebied.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 
HTC 8X hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quintus -

    Danijel, welke van de drie (8X. Lumia 920 en Ativ S) vind jij het mooiste qua uiterlijk en scherm? En welke van de drie geeft je het meeste een premium gevoel?

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters