Eerste ervaring met de HTC Desire 500

BERLIJN – De HTC Desire 500 is het logische vervolg op de Desire X die HTC vorig jaar met het nodige succes lanceerden. We waren dan ook erg benieuwd naar dit toestel en blij dat we er op de IFA even mee konden spelen. Onze ervaringen verslaan we hier.

HTC Desire 500 hands-on

Zodra we de stand van HTC opliepen en de Desire 500 vastpakten werden we een beetje negatief verrast. Hoewel HTC meestal toestellen maakt die prettig afgewerkt zijn en goed in de hand voelen, gaat het daar bij de Desire 500 een beetje mis. Het toestel is gemaakt van een glanzend afgewerkt plastic dat nogal goedkoop aanvoelt. “Een speelgoedtelefoon,” was de eerste reactie van collega Nino. Een ander ding dat ons opviel was het feit dat het glas van het display wat bovenop de rest van de voorkant ligt, wat er ook een beetje vreemd uitziet. Los van die twee zaken ziet de Desire 500 er overigens erg goed uit voor zijn segment, wat het extra jammer maakt dat HTC op twee punten nou net de plank misslaat.

Het scherm van de Desire 500 lijkt qua weergave erg op de Super LCD-panelen die HTC de afgelopen tijd in zijn wat duurdere toestellen heeft gebruikt, wat ons erg meevalt. Het gaat om een 4,3″ paneel met een resolutie van 480×800 pixels, waardoor het zeker niet het scherpste scherm is. Maar ondanks dat valt het scherm ons zeker mee in dit toestel.

“De telefoon presteert op het eerste gezicht niet slecht, maar laat je niet misleiden door de vier processorkernen.”

De Desire 500 draait op Android Jelly Bean met HTC’s Sense 5-interface er overheen. Natuurlijk is de wat gestript ten opzichten van de One, maar de belangrijkste functies en het mooie design van de interface zijn gebleven. Ook BlinkFeed is door HTC in stand gehouden in deze Desire 500, terwijl HTC Zoe wegbezuinigd is. Het toestel is voorzien van een quadcore Snapdragon 200-processor met vier ARM Cortex A5-kernen. Die presteert op het eerste gezicht niet slecht, maar laat je niet misleiden door de vier processorkernen. Er zijn namelijk zeker dualcoreprocessors die deze chip en daarmee de Desire 500 op alle punten verslaan.

De Desire 500 heeft een 8-megapixelcamera, waarvan we nog niet echt hebben kunnen proberen hoe hij presteert. Verder is het toestel uitgerust met Beats Audio, waardoor je muziek wellicht wat beter gaat klinken. In ieder geval is de telefoon op multimediagebied niet ondergespecificeerd.

Als opvolger van de Desire X heeft deze Desire 500 het nodige waar te maken en zo te zien lukt dat HTC aardig goed. De goedkope plastic uitstraling van het toestel vinden we jammer, maar verder lijken de belangrijke punten goed opgepakt te zijn door HTC. Het scherm, de processor en de camera, het is allemaal ruim voldoende voor de prijs waarvoor HTC het toestel in de markt wil zetten. Dat zal overigens zo rond de €250 zijn als de telefoon later deze maand de winkels bereikt.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

HTC Desire 500 hands-on 
HTC Desire 500 hands-on 
HTC Desire 500 hands-on 
HTC Desire 500 hands-on 
HTC Desire 500 hands-on 
HTC Desire 500 hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters