Eerste ervaring met de HTC Desire 610

De HTC Desire 610 moet de komende tijd het middensegment gaan bezetten voor HTC. De smartphone heeft een aantal karakteristieke HTC-functies meegekregen, maar dan in een plastic body en voor minder geld. In dit artikel tekenen we onze eerste ervaringen met de smartphone op.

HTC Desire 610 hands-on

De Desire 610 maakt onderdeel uit van de vernieuwde Desire-lijn en is designtechnisch overduidelijk van de One-lijn afgeleidt. De voorkant heeft dezelfde karakteristieke randen boven en onder het scherm, terwijl de achterkant wat veranderd is. De randjes zijn van mat plastic, de achterkant van een glanzende plasticsoort. Die combinatie vinden we een beetje vreemd en we hadden liever gezien dat HTC het hele toestel mat gemaakt had, maar smaken verschillen. De Desire 610 voelt op het eerste gezicht wel solide aan en lijkt prima in elkaar te zitten al met al.

De interface van deze Desire 610 is HTC Sense, uiteraard bekend van HTC. De interface is prettig in gebruik en vooral ook erg mooi. Blinkfeed is uiteraard weer aanwezig, waardoor je direct naast je homescreen actueel nieuws en updates van sociale netwerken kunt zien. De processor in de Desire 610 is een 1,2GHz quadcore Snapdragon 400-chip, die op het eerste gezicht snel genoeg werkt om het toestel up and running te houden. De Desire 610 heeft 1GB werkgeheugen.

“De Desire 610 lijkt voorlopig een toestel dat een net totaalplaatje biedt.”

Het display van de smartphone is met zijn 4,7″-diagonaal en qHD-resolutie misschien niet heel spannend, maar de beeldkwaliteit die het paneel neerzet is prima. De kijkhoek is goed en de kleuren zien er ook netjes uit. De scherpte is dus misschien niet top, maar verder is er weinig op het display aan te merken.

De Desire 610 is gewoon voorzien van lte en alle andere gemakken die je van een moderne smartphone mag verwachten. Het apparaat heeft een 8-megapixelcamera, waarvan we nog niet veel over de kwaliteit kunnen vertellen. We gaan er echter vanuit dat de smartphone een beetje in de middenmoot van de 8-megapixeltoestellen zit, HTC kennende. Net als de duurdere HTC-toestellen, is deze Desire 610 voorzien van BoomSound-speakers.

De Desire 610 lijkt na onze korte ontmoeting een interessante midrange-smartphone die een net totaalplaatje biedt. Wel moet gezegd worden dat de adviesprijs van €300 aan de hoge kant is. HTC biedt misschien wel een aantal extra’s in de vorm van BoomSound, het vrij premium ontwerp en de Sense-interface, voor €300 kun je op papier in ieder geval betere toestellen krijgen. Als de prijs echter wat omlaag gaat dan lijkt de smartphone een erg interessante allround-optie te worden.

HTC Desire 610 hands-on 
HTC Desire 610 hands-on 
HTC Desire 610 hands-on 
HTC Desire 610 hands-on 
HTC Desire 610 hands-on 
HTC Desire 610 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters