Eerste ervaring met de HTC Desire Eye

HTC brengt de selfiehype met de Desire Eye naar een nóg hoger plan. Met de HTC Desire Eye maak je foto’s van jezelf met de frontcamera in een zeer hoge resolutie van 13 megapixel. Nog nooit zat er aan de voorkant van een telefoon zo’n goede camera. Wij mochten alvast met de HTC Desire Eye spelen en delen in dit artikel onze eerste bevindingen.

De HTC Desire Eye 

“De Desire Eye is waterdicht, waardoor je ook zonder zorgen bij het water foto’s kunt maken”

Steeds meer fabrikanten zetten in op het maken van goede selfiecamera’s. Waar de frontcamera’s in smartphones eerst alleen dienst deden om te videobellen, wordt de camera nu vooral gebruikt om foto’s van jezelf te nemen. Tieners schieten er in ieder geval lustig op los en plaatsen te pas en te onpas selfies op Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram. Of welk ander sociaal netwerk dan ook. Fabrikanten reageren op deze hype door de frontcamera’s te verbeteren. Zo stopte Huawei eerder dit jaar bijvoorbeeld in de Ascend P7 al een selfiecamera van 8 megapixel.

Niemand, ook Huawei niet, kan nu tippen aan HTC, dat met de Desire Eye dus een smartphone aflevert met een selfiecamera van 13 megapixel. Ook aan de achterkant zit een 13-megapixelcamera. Dezelfde, maar deze heeft wel een iets wijdere hoek. De kwaliteit van de twee camera’s verschilt niet. Die selfiecamera is een van de twee unieke verkooppunten van de HTC Desire Eye. De telefoon is ook waterdicht. Je kunt dus ook bij het water foto’s maken zonder je zorgen te hoeven maken over waterschade.

HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 

Camera-apps

HTC levert heel wat fotografeerfuncties mee met de Desire Eye. Zo kun je twee foto’s tegelijkertijd maken met de twee camera’s. Je hebt dan een foto van bijvoorbeeld de artiest die optreedt, en jezelf op hetzelfde moment. Hier is ook een videofunctie voor die mooi en snel werkt. Op de Desire Eye zit ook een app die het ouderwetse fotohokje nabootst. Hij maakt om de drie seconden een foto van je en zet deze vier foto’s dan in een compilatie naast elkaar. Je kunt de camera zo instellen dat er automatisch een selfie wordt gemaakt als je lacht, een handgebaar doet of een gesproken commando geeft, zoals ‘say cheese!’.

De camera-app heeft nog een aantal functies. Zo kun je een foto maken en jezelf, als maker daarvan, automatisch daar in laten plakken. Het nut hiervan zien wij niet zo snel, maar het geeft ook aan dat HTC met de Desire Eye echt inzet op smartphonefotografie. Er zit ook geavanceerde gezichtsherkenningssoftware in de Desire Eye. Je kunt de smartphone rechtop neerzetten en tijdens een videogesprek blijft de telefoon jou volgen als je heen en weer loopt. Alleen als je uit het zicht van de camera gaat volgt de Desire Eye je natuurlijk niet meer. De smartphone herkent meerdere gezichten en tijdens een videogroepsgesprek kan hij alle gezichten die door één camera worden opgevangen los van elkaar koppelen en in aparte venstertjes plaatsen. Leuk, maar het is de vraag of je dit in de praktijk echt zult gebruiken. De Desire Eye heeft in ieder geval zát foto-apps. Zo zit Zoë ook op de telefoon voorgeïnstalleerd.

“De camera-app heeft allerlei extra fotofuncties. De een is handiger dan de ander”

HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 

Specificaties

De HTC Desire Eye is naast een prima selfietoestel ook een prima telefoon. Hij heeft een full HD-scherm van 5,2 inch. In de Eye zit een Snapdragon 801-processor die 2,3 GHz klokt en de telefoon heeft 2GB ram. Het geheugen van 16GB is uitbreidbaar, dus ook wat dat betreft is de telefoon in orde. De telefoon heeft niet de absolute topspecificaties van de vlaggenschepen die nu uitkomen, maar de Desire Eye is ook geen vlaggenschip van HTC. Daar is de Desire-lijn niet voor. Dat neemt niet weg dat de eigenschappen van de telefoon gewoon goed zijn en vergelijkbaar zijn met die van de HTC One M8. Maar dan met twee hele goede camera’s en niet een premium design.

“Dankzij zijn specificaties is de Desire Eye fijn en vlug in gebruik”

De telefoon draait nu nog op Android 4.4.4 KitKat, maar wordt geüpdatet naar Android L. Uiteraard draait de Sense-interface op de HTC Desire Eye en dat is nooit een probleem. Het is een van de betere userinterfaces die fabrikanten voor Android maken.

Dankzij zijn specificaties en interface is de Desire Eye vlug en fijn in gebruik. Hij is gemaakt van mat plastic en ligt daardoor lekker in de hand. Dit komt ook dankzij zijn formaat. De achterkant biedt aardig wat grip en ook heb je het niet het gevoel glas in handen te hebben. Ook is de Desire Eye waterdicht. Je hoeft hiervoor niet allerlei flapjes dicht te doen, wat het gebruikersgemak van de Desire Eye alleen maar verder verbetert. De HTC heeft BoomSound-boxen, wat een pluspunt is ten opzichte van andere smartphones. De batterij heeft een gemiddelde inhoud: 2400 mAh.

HTC Desire Eye 
HTC Desire Eye 

Verkrijgbaarheid

De HTC Desire Eye is vanaf medio november in Nederland te koop. Hij komt in het blauw-zwart naar Nederland toe. De wit-rode versie volgt waarschijnlijk later. HTC geeft de Desire Eye een adviesprijs mee van 499 euro. Wij zullen de telefoon uiteraard reviewen. Houd All About Phones daarom in de gaten.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters